Angel Napisano 7 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2017 Amplituner do kina domowego ma być warty grzechu w stereo? Raczej jest grzechem w stereo. A kolumny mogą dobrze zagrać jak je napędzi odpowiedni wzmacniacz. Czyli pewnie nie taki amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2017 Ponownie: Lepiej kupić zestaw stereo niż amplituner kina domowego-w dodatku przeciętny model. Jaką kwotą teraz dysponujesz? Na Allegro jest teraz niezły komplet Arcama za 1600zł: wzmacniacz+CD+tuner. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 8 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2017 Nie zauważyłem, ze to amplituner, tego nie chcę. Temat zamknięty. Tylko stereo i najlepiej Onkyo , bo jakoś mi się spodobało. Biorę też pod uwagę kolumny Melodika BL30 lub Avanto Fs-20, bo są wąskie, mogę je odsunąć od ściany na jakieś 15-20 cm. Dla mnie te wymiary to priorytet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2017 Dnia 5.08.2017 o 15:44, agaj666 napisał: STX-y 140 wracają skąd przyszły. Zaczynamy od nowa. Kolumny podłogowe, nie podstawkowe. Wąskie, max szerokość to 20 cm. Więcej po prostu nie wejdzie. Wysokość ok. 100-110 cm. Hehehe A nie mówiłem Bl30 zaskakują wielkością do dźwięku. Dobry wybór. Z avanto musisz uważać na boczny głośnik. Masz na to miejsce? Co do onkyo to z nowych od modelu 9050 nie niżej. Ze starszych integra 8850 lub 8870. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 8 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2017 (edytowany) Mówiłeś ale jak się nie przewrocis to się nie naucys ?. Miejsca z boku raczej nie ma więc Avanti odpadają. Szukam teraz piecyka i kompakcika. Onkyo na pierwszym miejscu, a ktoś poleca mi również Denona PMA1500R i DCD1450AR. Edytowano 8 sierpnia 2017 przez agaj666 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2017 1500r polecam. Nieco nowszy od serii 8850 onkyo. Granie nieco inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 8 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2017 (edytowany) Onkyo Integra A-9711 z pilotem, w idealnym stanie. Warto? Pewnie tak. Jaki CD do tego? Albo to: ONKYO Integra 9711, CD Onkyo Integra 7711 Edytowano 8 sierpnia 2017 przez agaj666 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2017 Warto? A jaka cena? Wzmacniacz dobry, dźwiękowo inny od starszych 88xx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 9 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2017 9711 w menniczym stanie, z pilotem za 800 mogę mieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2017 Jeśli stan jak piszesz to zbij do 700 i jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 9 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2017 Ciężko. Gość wie co sprzedaje ale będę walczył. Jaki plejerek do tego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2017 Od kompletu albo któryś ze starszych rotelow lub Sony es. Note z tego forum ma wiedzę na temat dobrych CD w niedużych pieniądzach myślę ze możesz go zachaczyc o to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 9 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2017 (edytowany) Na 70% będzie Danonek DCD 1550R + DENON PMA-1500R 30% zostawiam na Onkyo Integra A-9711 albo 9911 + Onkyo DX-7051 lub CD Onkyo DX- 7711 ew. ONKYO Integra 9711, CD Onkyo Integra 7711. Kolumny: Tannoy Fusion F3 KEF Q5 Mission 774 Monitor Audio Bronze B4 Dali Concept 6. Melodika BL 30 Które najlepiej zagrają z Danonkami, a które z Onkyo ? Dalej szukał nie będę. Ma być coś z tego więc poproszę o dobranie głośników do tych zestawów. Edytowano 9 sierpnia 2017 przez agaj666 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2017 Z denonem tannoy ale f4 lub m4 Z onkyo dali Kefy nie z obiema. Melodika z kolei zagra tak samo z obiema. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 22 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2017 JEST Denon DCD 1550R + DENON PMA-1500R + Tannoy Fusion F3 i Mission 774. Podłączone na szybko Miśki dają całkiem nieźle. W piątek mam wolne, posłucham całości, bo jedne z nich będe musiał odesłać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2017 F3 to nie co za słaby model do tego wzmaka, F4 i M4 lub R3 zagrały by dużo lepiej. Myślę że swoboda grania spodoba Ci się bardziej z Tannoya ale wybierzesz Missiony ze względu na moc i odczucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 25 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2017 Kupiłem Denon DCD 1550R + DENON PMA-1500R + Tannoy Fusion F3 i Mission 774 i jeszcze wpadła mi w ręce integra Onkyo 9911. Danonki grają ładnie, lepiej z kolumnami F3. Postanowiłem ożenić Onkyo z DCD i.... wbiło mnie w ziemię. Jest władza, moc i potęga ale... nie wiem które kolumny wybrać :-D Jedne mogę i muszę oddać. Siedzę nad tym biednym przełącznikiem A-B i ...głupieję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2017 No i jak? Mocniejsze missiony czy dokładniejsze tannoye? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 28 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2017 Zostały Tannoye ale.... nie do końca to jest to. Będą eksperymenty. Mam niedaleko sklep z nówkami i 14 dni na zwrot. Napiszcie, proszę, na czym polega wygrzewanie kolumn. Ile to ma trwać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2017 Wygrzewanie to proces ''rozruszania'' fabrycznie nowych przetworników i ułożenia się elementów zwrotnicy głównie chodzi o kondensatory. Proces ten trwa conajmniej kilkadziesiat godzin. Czasem kilkaset.... Ale po kilkudziesięciu są największe zmiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 28 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2017 Czyli co? Odpalić sprzęt na 4 doby i niech se plumka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2017 Tak dokładnie. Nie ma sensu sluchać kolumn po wyjęciu z pudelka. Podpowiem Ci, ze producent moich przetworników zaleca 400h wygrzewania. Wiadomo też, ze czym głośniej grasz to proces jest szybszy. Ale bez przesady :). Na początku plumkanie po 2 dniach mozesz słuchać już głośniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2017 Nie tylko kondensatorów ale i zawieszenia. Ma grać nie głośno faktycznie dość długo. Aha i materiał który będziesz grał dobrze aby był lepszej jakości. Trzeba było iść w m4 lub f4 to wtedy to by było to U nas też masz możliwość zwrotu jeśli chcesz nowe. Mogę podesłać też wygrzane. Pamiętaj że jak będzie widać że kolumny używałeś salon może ci ich nie przyjść na zwrot. Chyba że dogadasz się inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 29 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2017 masz m4 lub f4 do ew.testów? Ja szanuję to co mam więc na pewno nie będzie śladów. Podaj adres strony, spojrzę co macie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2017 Nie mamy używanych, przy najmniej na razie. Myślę że znajdziesz je w komisie w Myślenicach. Sporo dobrych opinii My jesteśmy pod s4home.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts