Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 minuty temu, DamaDama napisał:

może jakiś DAC? FiiO D3?

A czymże jest podlinkowane w pierwszym poście urządzenie? Pewnie, że można lepiej, drożej, ale wnioskuję że autorowi nie zależy na tym, chce on tylko uzyskać dźwięk z telewizora we wzmacniaczu.

Napisano

W sumie to zaspany jeszcze jestem :P Ale na obronę odpowiem, że jest to urządzenie z większą ilością wyjść i lepszymi parametrami pracy. Ten FiiO jest sprawdzony i polecam :) Łatwo podwiesić za telewizorem - tak samo jak to urządzenie z pierwszego posta.

Napisano

Ustalmy jedno. TV nie powinno być źródłem dzwięku w MUZYCE. Dlatego wystarcza.

Coraz więcej osób korzysta z TV i YT jako źródła do słuchania muzyki co jest raczej słabym pomysłem. Wszystko zależy od tego jakiej klasy jest dalszy tor.

Napisano

No tak, ja TV używam jako źródła do xboxa i netflixa i w takim zastosowaniu takie rozwiązanie jest absolutnie wystarczające, do kablówki też by pewnie było ok. W takim konkretnym przypadku nie jestem pewien czy jest sens inwestować w coś droższego niezależnie od dalszego toru a jak ktoś gra z yt to z pustego i Salomon nie naleje :)

Napisano

Nie wymagam super jakości a tv chcę połączyć ze wzmacniaczem bo właśnie przy puszczaniu czegoś z lapka przez hdmi czy właśnie chociażby YT prosto z tv- zawsze to lepiej słuchać przez kolumny;) dekoder mam podłączony do tv a muzyki słucham przez jacka ;)

Napisano

Przez jack? Ale skąd? Z kompa? 

No i już wyszło szydro z worka że potrzebujesz lepszego daca. Taki który ma i optyka i asynchroniczne wejście USB. Nawet nie wiesz ile tracisz. Dozbieraj do 500 zł i wróć.