lukas029 Napisano 13 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2017 (edytowany) Witam. W telewizorze mam wyjście optyczne natomiast we wzmacniaczu mam tylko wejścia RCA. Jak będzie najrozsądniej to połączyć? Czy jest lepsza możliwość niż zakup kabla optycznego, adaptera na RCA oraz kabla 2xRCA? http://allegro.pl/konwerter-optyczny-toslink-coaxial-na-2x-cinch-rca-i6735337835.html Edytowano 13 sierpnia 2017 przez lukas029 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasny Napisano 13 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2017 9 minut temu, lukas029 napisał: Czy jest lepsza możliwość niż zakup kabla optycznego, adaptera na RCA oraz kabla 2xRCA? Nie ma innej możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 13 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2017 a cóż to za TV jest? wyjście audio ma tylko po optyku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2017 Brak wyjścia analogowego z TV to standard od paru lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas029 Napisano 13 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2017 Jest to samsung MU6172. Tylko optyczne wyjście audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamaDama Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 może jakiś DAC? FiiO D3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasny Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 4 minuty temu, DamaDama napisał: może jakiś DAC? FiiO D3? A czymże jest podlinkowane w pierwszym poście urządzenie? Pewnie, że można lepiej, drożej, ale wnioskuję że autorowi nie zależy na tym, chce on tylko uzyskać dźwięk z telewizora we wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamaDama Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 W sumie to zaspany jeszcze jestem Ale na obronę odpowiem, że jest to urządzenie z większą ilością wyjść i lepszymi parametrami pracy. Ten FiiO jest sprawdzony i polecam Łatwo podwiesić za telewizorem - tak samo jak to urządzenie z pierwszego posta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 Dnia 13.08.2017 o 11:47, lukas029 napisał: http://allegro.pl/konwerter-optyczny-toslink-coaxial-na-2x-cinch-rca-i6735337835.html To da Ci możliwość podłączenia, ale nie rozmawiajmy o jakości tego urządzenia. Fioo za około 90-120 zł faktycznie podstawowy model który brał bym pod uwagę. A jaki masz sprzęt? Kolumny, wzmak? Może warto zainwestować w coś lepszego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valantor Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 Ja mam takiego Fioo za +/- 100zł. Imho do podłączenia TV w zupełności wystarcza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 Ustalmy jedno. TV nie powinno być źródłem dzwięku w MUZYCE. Dlatego wystarcza. Coraz więcej osób korzysta z TV i YT jako źródła do słuchania muzyki co jest raczej słabym pomysłem. Wszystko zależy od tego jakiej klasy jest dalszy tor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valantor Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 No tak, ja TV używam jako źródła do xboxa i netflixa i w takim zastosowaniu takie rozwiązanie jest absolutnie wystarczające, do kablówki też by pewnie było ok. W takim konkretnym przypadku nie jestem pewien czy jest sens inwestować w coś droższego niezależnie od dalszego toru a jak ktoś gra z yt to z pustego i Salomon nie naleje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas029 Napisano 15 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 Nie wymagam super jakości a tv chcę połączyć ze wzmacniaczem bo właśnie przy puszczaniu czegoś z lapka przez hdmi czy właśnie chociażby YT prosto z tv- zawsze to lepiej słuchać przez kolumny;) dekoder mam podłączony do tv a muzyki słucham przez jacka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2017 Przez jack? Ale skąd? Z kompa? No i już wyszło szydro z worka że potrzebujesz lepszego daca. Taki który ma i optyka i asynchroniczne wejście USB. Nawet nie wiesz ile tracisz. Dozbieraj do 500 zł i wróć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts