maupa Napisano 18 września 2017 Udostępnij Napisano 18 września 2017 Witam! W planach mam zakup monitorków JBL Ti 1000. Szukam do nich wzmacniacza oraz DAC ale tyle tego jest, że ja człowiek zielony w tym temacie nie wiem co wybrać, a nie chciałbym pieniędzy przysłowiowo utopić dlatego zwracam się z zapytaniem do ludzi obeznanych w temacie . Kryteria wyboru wypiszę w punktach aby było "czyście i przejrzyście" . Wzmacniacz 1.Cena: do 1500zł (wiadomo +-100-200zł) 2. Stan: używany 3. Brzmienie docelowe: nacisk na mocny bas ale nie "mułowaty", średnica i góra przynajmniej dobra 4. Jeśli ma to jakieś znaczenie to muzyka na pewno z komputera (może kiedyś jakieś dobre CD ale to nie wiadomo... ) 5. Wymiary nie ważne jak i waga P.S z tego co wiem to te monitorki potrzebują dość mocnego wzmacniacza. Na tym się kończy moja wiedza co do ich wymagań napędowych DAC 1. Cena: do 800zł (wiadomo +-100-200zł) 2. Stan: używany 3. Brzmienie docelowe: nacisk na mocny bas ale nie "mułowaty", średnica i góra przynajmniej dobra 4. Wymiary nie ważne jak i waga No więc tak to wygląda . Z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 19 września 2017 Udostępnij Napisano 19 września 2017 Napisz coś więcej jakiego dźwięku szukasz, narysuj plan pokoju gdzie będą stały kolumny, jak daleko od ścian ? Dlaczego akurat te kolumny chcesz zakupić ? 800zł na wzmacniacz i dac to trochę mało ale lepiej niż wcale prawda... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 września 2017 Udostępnij Napisano 20 września 2017 (edytowany) @Arko55 Na dac jest 800 + na wzmacniacz 1500 zł - więc wcale nie mało. Można już coś z używek polecić. Może coś z projekt Nostromo? Wystarczy na nowy, a jeszcze lepiej używany. Czasem w tej cenie można już dostać używkę z dedykowanym zasilaczem (tymanek). Edytowano 20 września 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2017 Udostępnij Napisano 20 września 2017 Zgadzam się to wcale nie mało. Niestety będę miał niewielki problem bo nie znam kolumn Z tego co mogę wnioskować to dobrze do zestawu sprawdzi się Denon PMA 1500R lub Harman HK 690 a z DACa nowy Cambridge DAC 100 lub używany Audiolab QDAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 września 2017 Udostępnij Napisano 22 września 2017 Maupa. Zastanów się nad Xindak A-06 a do tego np. Audiolab Q-DAC (ma sporo wejść cyfrowych oraz niezły wzmacniacz słuchawkowy). Albo inna opcja - nowszy model A-06 albo np. Advance Acoustics X-90 mają już wbudowany DAC i może wystarczy Ci liczba wejść cyfrowych... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Nowego a06 faktycznie dostaniesz WC tej cenie. Całkiem udany wzmak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts