Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowany)

Szukam odtwarzacza cd nowego, takiego który wytrzyma 10 lat może więcej.Cena do 1700 pasujący do Onkyo a9050 i magnat quantum 755.Z miękkim mięsistym basem  dobrą stereofonią szczegółowymi ale niemęczącymi wysokimi.

Edytowano przez Elizjum7919.
bład
Napisano
Dnia 2.02.2018 o 07:39, S4Home napisał:

Do quantum 755 idź w hybrydę magnata, Vincenta, wzmacniacz lampowy na el34, starszego caspian wersje 1 od Roksana, któryś z tranzystorów musical fidelity.

Piotrek

Najlepszy odtwarzacz CD do jednego z powyższych wzmacniaczy do 1700zł

Napisano

Witam polecam Roksan caspian M1 o brak regulacji barwy wcale się nie martw gra to wyśmienicie. U mnie gra z heco ms 900 i jest naprawdę bardzo dobrze. Wcześniej miałem amplituner Onkyo 8150 regulacja bas i treble było na 6, a przy Roksanie gra wszystko o wiele lepiej, wyraźniej, ciepłej bardzo miło dla ucha, nie mówiąc basie który schodzi mocniej i jest bardziej obszerny. Wysokich tonów również mi nie brakuje chociaż dużo zależy od źródła. Onkyo w tej chwili słóży mi za źródło muzyki i w niedługim czasie chcę wymienić, ale nie wiem jeszcze na co.

Roksana polecam bardzo dobry wznak.

Napisano
Dnia 2.02.2018 o 07:39, S4Home napisał:

Do quantum 755 idź w hybrydę magnata, Vincenta, wzmacniacz lampowy na el34, starszego caspian wersje 1 od Roksana, któryś z tranzystorów musical fidelity.

Piotrek

Piotrek którego z tych wzmacniacz najbardziej się opłaca kupić.Chodzi mi o jakość wytrzymałość i serwis.Taki wzmak już na lata.

Napisano

z nowych wzmacniaczy przesłuchaj jeszcze Teac A-R650 (jeśli wizualnie Ci pasuje), bo może pozytywnie zaskoczyć - ciepłe brzmienie, dobry punktowy bas, wyrównana średnica. Dodatkowo bardzo dobre wykonanie zewnętrzne i trwałe komponenty w środku.

Napisano
12 godzin temu, Elizjum7919. napisał:

Piotrek którego z tych wzmacniacz najbardziej się opłaca kupić.Chodzi mi o jakość wytrzymałość i serwis.Taki wzmak już na lata.

M1 powinieneś dostać w granicach 3k. Używane M2 widziałem za 5k w konstrukcja jednak inna. Wytrzymałość i serwis nie będę cię oszukiwał lampy. Tam nie ma się co zepsuć. Wymieniasz lampy i tyle. Zasilacz jest praktycznie pancerny. 

Piotrek

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Większości są to zestawy testowe. 

Więc biore do domu sprzęt i sprawdzam. Najbliżej mojemu charakterowi klasykę się caspian M2 od Roksana z kolumn jestem ulubieńcem elaca, heco, pmc. 

No jest tego trochę :P

W jakiej cenie?

Piotrek

• 2 weeks later...
Napisano (edytowany)
Dnia 27.04.2018 o 14:48, Elizjum7919. napisał:

Dostałem propozycję zamiany Onkyo na nad 355bee z małą dopłata ale czy to coś da?Czy dalej odkładać na myryad z240 lub Yaqin MS-30L?

Z tym nadem to nie mam możliwości odsłuchu?

Edytowano przez Elizjum7919.