Elizjum7919. Napisano 20 września 2017 Udostępnij Napisano 20 września 2017 (edytowany) Witam szukam kolumn podłogowych do 3000zł.Kolumny nowe lub używane,które będą grały z onkyo a9050 oraz denonem dcd 520.Kolumny będą połączone kablami melodika mdc 2400.Powierzchnia pokoju 12m za parę lat 20m.Lubię szczegółowe wysoki tony,średnica tak aby gitara brzmiała naturalnie a niskie dość miękkie nisko schodzące ale zarazem szybkie i nie zamulające.Obecnie sprzęt gra z taga harmony blue f-80.Wysokie są fajne średnica ujdzie tylko bas za twardy.Muzyka jakiej słucham wokal trance 50%,pop i rock 40% a reszta wszystko poza disco polo. Edytowano 20 września 2017 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 września 2017 Udostępnij Napisano 20 września 2017 Jesteś przekonany do kolumn podłogowych na takiej powierzchni? Może warto na razie kupić mniejsze kolumny - podstawkowe, a za parę lat już na większej powierzchni przejść na podłogówki? Pokój masz jakoś porządniej wytłumiony i kolumny będą rozstawione zgodnie z zasadami akustyki? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 września 2017 Udostępnij Napisano 21 września 2017 Dzień dobry. Wielkość Twojego salonu raczej sugeruje zastosowanie konstrukcji podstawkowych, tym bardziej że w założonym budżecie moglibyśmy poruszać się wśród kolumn wyższej klasy. Przy odpowiednim doborze takiej kolumny także w 20m2 będzie ona w stanie spełnić Twoje wymagania. Jeśli monitory, to na pewno sugeruję posłuchać jeden z modeli Focal, spójrz proszę na model Chorus 706 lub lepsze Aria 906. Druga propozycja jest trochę droższa, jednak wyraźnie lepsza i bez problemu sprawdzająca się w pomieszczeniach rzędu 20m2. Drugą propozycją jest flagowa polska konstrukcja Pylon Audio Diamond Monitor. To także dynamiczne i bardzo swobodne granie. Z konstrukcji podłogowych proponuję posłuchać na pewno Monitor Audio Silver 6, bardzo dobrą opcja będą także dwie brytyjskie konstrukcje - Q Acoustics QA3050 oraz Tannoy Mercury 7.4. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salon na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wymienionymi powyżej konstrukcjami, w naszym salonie masz dziesiątki kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 21 września 2017 Udostępnij Napisano 21 września 2017 Dwie propozycje - Idealne dla twojej obecnej powierzchni Indiana Line Tesi 542 - http://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-wolnostojace/indiana-line-tesi-542.html Albo idealne dla twojej przyszłej powierzchni, nowe Tesi 561 - http://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-wolnostojace/indiana-line-tesi-578.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 21 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2017 Dziękuję wszystkim za pomoc,teraz czas na odsłuchy.Mam nadzieję że do bożego narodzenia się wyrobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2017 Udostępnij Napisano 22 września 2017 15 godzin temu, Elizjum7919. napisał: Dziękuję wszystkim za pomoc,teraz czas na odsłuchy.Mam nadzieję że do bożego narodzenia się wyrobie. E tam nie śpiesz się:) Ja dołożę jeszcze swoje modele Quantum 755, faktycznie Silver 6, Tannoy 7.4 Wypożyczam kolumny do domu, więc myślę że nawet jeśli będziemy robić podmianki to do Świąt się wyrobimy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 23 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2017 (edytowany) Ok jeżeli podszedłbym w monitor audio to który model pasował by do moich preferencji.Monitor audio RS6,rx6 czy silver6,bo tylko te ostatnie można jeszcze spotkać w salonach. Edytowano 24 września 2017 przez Elizjum7919. błąd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Moim zdaniem silver 6 to granie poprawione rx6. Z kolei rs to jednak starsza dużo tańsza linia, nie na ten budżet. Jak chcesz odsłuchać przed zakupem to silvery 6 są jeszcze dostępne. Sprawdzisz czy to brzmienie ci odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 25 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2017 Góra w serii silver jest taka jaką lubię.Obawiam się niskich tonów w silverach6.Lubie niskie miękkie zejście lecz kontrolowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 One ładnie to kontrolują, jak na to że są miękkie. Faktycznie w nowych silverach jest mniej ciepło. Większa kontrola dołu ale jest sztywniejszy. To co wielu uważało za atut ta miękkość to może się nie spodobać w nowych. Z kolei przeciwników mogą teraz zachęcić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 27 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2017 A na jakiej zasadzie jest wypożyczenie kolumn dla forumowiczów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 września 2017 Udostępnij Napisano 27 września 2017 1. Kaucja 2. Kurier jedzie 3. Testujesz. 4 zostawiasz lub odsylasz 5. Dla drugiej opcji kaucja do ciebie wraca Prościej się nie da Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 27 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2017 Ok już wiem miałem kiedyś heco music style na testach od pana.W heco ms500 brakowało mi wszystkiego.Jak dla mnie za mało wysokich,średnich i niskich tonów.A jak przy heco wypadają silvery 6? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2017 Udostępnij Napisano 28 września 2017 Whoo bo to podsumowanie. Może elektronika felerna. Wszystkiego na raz? Silvery mają wiecej roli i góry. Do 3000 nie znajdziesz kolumn które.maja wszystkiego więcej. Przepraszam chciałbym ci pomóc ale sformułowanie że wszystkich pasm było za mało uświadamia mi że może powinieneś posłuchać głośniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 września 2017 Udostępnij Napisano 28 września 2017 Skoro brakuje Ci wszystkiego, to może należało by zmienić wzmacniacz np. Audiolab lub Baltlab. Sprzedając go w okolicach 1000-1100 zł i dokładając około 300-800 uzyskasz bardzo przyzwoite brzmienie. Gdzie będziesz mieć wszystko czego teraz Ci brak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 28 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2017 Faktycznie źle to określiłem,wysokie były za mało wyraziste,średnie też a niskie za delikatne jak dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2017 Udostępnij Napisano 28 września 2017 No to klipsch. Tak średnicy nie jest więcej. Ale pozostałych pasm tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 28 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2017 (edytowany) Ale cały czas w głowie mam monitor audio.Wysokie i średnie jak ma silver6 a niskie jak w klipsh. Edytowano 28 września 2017 przez Elizjum7919. edycja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 września 2017 Udostępnij Napisano 29 września 2017 Magnat quantum 755 lub 757 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 29 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2017 Kolumn magnat quantum nie słyszałem.A czy one mogą stać odstawione 20cm od ściany tylnej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 września 2017 Udostępnij Napisano 29 września 2017 Z doświadczenia napiszę, że minimalna odległość ustawienia kolumn od ściany tylnej to 50 cm, a jeszcze lepiej około 1m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 29 września 2017 Udostępnij Napisano 29 września 2017 Dnia 9/28/2017 o 11:52, 1Ender napisał: Skoro brakuje Ci wszystkiego, to może należało by zmienić wzmacniacz np. Audiolab lub Baltlab. Sprzedając go w okolicach 1000-1100 zł i dokładając około 300-800 uzyskasz bardzo przyzwoite brzmienie. Gdzie będziesz mieć wszystko czego teraz Ci brak. Jski Audiolab i jaki Baltlab ? Sam napiszę Kappa albo Wlać Jet. I mój wpis ma więcej sensu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 30 września 2017 Udostępnij Napisano 30 września 2017 @Hoo-Lec Audiolab 8000a, S-ki nie słyszałem, ale z opisów wzmacniacz godny polecenia, tak samo jak Baltlab Epoca I. Ostatnio przeglądając internet wpadł mi w oko Audiolab 8000 S, jest do kupienia w cenie 350 Euro z oryginalnym kartonem. Jeżeli to wersja S made in UK, warto się zainteresować. Pisałem o tym w sąsiednim temacie, podawałem linki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2017 Udostępnij Napisano 30 września 2017 22 godziny temu, Elizjum7919. napisał: Kolumn magnat quantum nie słyszałem.A czy one mogą stać odstawione 20cm od ściany tylnej? Mogą. Konstrukcja bardzo mało podatna na akustykę. Był tu kolega który kupił 757 właśnie. Nie pamiętam nicku ale może go znajdziesz. To ci powie z doświadczenia. A batlaba słuchałeś?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 30 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2017 A jaka kaucja wyjściowo,bo muszę jeszcze troszkę dozbieraać.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts