Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października 13 godzin temu, stach_s napisał: Czyli jednak. Sami to potwierdzacie, że niższe modele Yamahy to jazgot i krew z uszu To źle to trochę wywnioskowałeś niższe modele są trochę jaśniejsze ale niejazgotliwe. krew z uszu? To nie ta marka. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Różnie to ludzie odbierają no i zalezy z czym. Ja odbieram je jako jasne ale nie krew z uszu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Zawsze powtarzam, że wiele zależy od całej konfiguracji. Yamaha to "japończyk" -tam zawsze lubią stroić "jaśniej". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Accuphase nie stroją jasno. Luxmany określasz jako jasne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października 15 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Accuphase nie stroją jasno. Luxmany określasz jako jasne? Mają lekką skłonność w tę stronę. Aczkolwiek to nie jest typ góry która chce nas trochę przysypać. Trzeba posłuchać żeby się przekonać o czym piszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Dnia 21.10.2024 o 23:00, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Mają lekką skłonność w tę stronę. Aczkolwiek to nie jest typ góry która chce nas trochę przysypać. Trzeba posłuchać żeby się przekonać o czym piszę. Może nowych Luxmanów nie słuchałem wystarczająco to nie będę tutaj wychodził przed szereg ale kurcze w Accu tego nie czułem. Widocznie umiejętnie to robią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Dnia 23.10.2024 o 07:05, Piotr Sonido napisał: Może nowych Luxmanów nie słuchałem wystarczająco to nie będę tutaj wychodził przed szereg ale kurcze w Accu tego nie czułem. Widocznie umiejętnie to robią. Najnowsze modele z literką "Z" na końcu. Kontynnują tą charakterytyke. Wpadnij do któregoś Topa, posłuchasz, będziesz wiedział o czym piszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października 20 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Najnowsze modele z literką "Z" na końcu. Kontynnują tą charakterytyke. Wpadnij do któregoś Topa, posłuchasz, będziesz wiedział o czym piszę Może przy okazji się uda. W Krakowie czyli u mnie na miejscu to problem. Dawniej jeździłem do Kielc albo Katowic. Teraz czasu mniej. Przy okazji będe pamiętał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 listopada Udostępnij Napisano 23 listopada Dnia 28.10.2024 o 06:48, Piotr Sonido napisał: Może przy okazji się uda. W Krakowie czyli u mnie na miejscu to problem. Dawniej jeździłem do Kielc albo Katowic. Teraz czasu mniej. Przy okazji będe pamiętał. THF Kielce maja najlepszą salkę do odsłuchów ze wszystkich Topów. Kolega Marcin podszedł do tego w indywidualny sposób Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Dnia 23.11.2024 o 10:09, Top Hi-Fi & Video Design napisał: THF Kielce maja najlepszą salkę do odsłuchów ze wszystkich Topów. Kolega Marcin podszedł do tego w indywidualny sposób Serio? A czemu? Tak pytam z ciekawości. Ale fakt fajna. nie dany mi było zbadać wszystkich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 14 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Serio? A czemu? Tak pytam z ciekawości. Ale fakt fajna. nie dany mi było zbadać wszystkich. Marcin jest też realizatorem, dlatego tym bardziej zależało mu na stworzeniu jak najlepszych warunków do odsłuchu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Marcin jest też realizatorem, dlatego tym bardziej zależało mu na stworzeniu jak najlepszych warunków do odsłuchu. Ok rozumiem. Przy okazji "zbadam" to ponownie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 listopada Udostępnij Napisano 29 listopada Dnia 26.11.2024 o 07:05, Piotr Sonido napisał: Ok rozumiem. Przy okazji "zbadam" to ponownie A dziś słyszałem że jeszcze tam jakieś modernizacje doszły 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 grudnia Udostępnij Napisano 2 grudnia Dnia 29.11.2024 o 23:08, Top Hi-Fi & Video Design napisał: A dziś słyszałem że jeszcze tam jakieś modernizacje doszły Tego nie porównam bo nie wiem / nie pamiętam jak było wcześniej. Ale mam w planach wizyte. Tylko się bardzo przeciąga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Dnia 2.12.2024 o 07:18, Piotr Sonido napisał: Tego nie porównam bo nie wiem / nie pamiętam jak było wcześniej. Ale mam w planach wizyte. Tylko się bardzo przeciąga Z Oświęcimia do Kilce jest kawałek drogi, ale idą ferie, wakacje, zawsze się znajdzie jakaś okazja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 grudnia Udostępnij Napisano 11 grudnia Dnia 7.12.2024 o 18:00, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Z Oświęcimia do Kilce jest kawałek drogi, ale idą ferie, wakacje, zawsze się znajdzie jakaś okazja Ja nie jestem z Oświecimia Ja z Krakowa. Do Oświęcimia jeżdżę już rzadko i tylko towarzysko Do Kielc mam całkiem fajną drogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 grudnia Udostępnij Napisano 12 grudnia 18 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Ja nie jestem z Oświecimia Ja z Krakowa. Do Oświęcimia jeżdżę już rzadko i tylko towarzysko Do Kielc mam całkiem fajną drogę. To w Krakowie, jest nie co gorzej z tą salą ale jest za to trochę większa pod względem metrażu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 grudnia Udostępnij Napisano 14 grudnia Dnia 12.12.2024 o 14:53, Top Hi-Fi & Video Design napisał: To w Krakowie, jest nie co gorzej z tą salą Niestety nie tylko z Salką dlatego sporo klientów na ELAC, Bowersy, rotel itp musi jeździć dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 18:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:24 Dnia 14.12.2024 o 15:44, Piotr Sonido napisał: Niestety nie tylko z Salką dlatego sporo klientów na ELAC, Bowersy, rotel itp musi jeździć dalej. Panowie "Krzyśki" mają swoje podejście, prowadzą ten salon wiele lat i jak każdy sklep ma swoich zwolenników jak i przeciwników 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:17 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:17 11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Panowie "Krzyśki" mają swoje podejście, prowadzą ten salon wiele lat i jak każdy sklep ma swoich zwolenników jak i przeciwników Agree. I na tym skończymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 15:28 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:28 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Agree. I na tym skończymy Tak jest! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinek2 Napisano Wtorek o 08:52 Udostępnij Napisano Wtorek o 08:52 (edytowany) Witam forumowiczów. Sprawa się dotyczy Yamachy R-N800A. Zwracam się do Was, bo jestem trochę w kropce, a kropka ta wraca jak bumerang co jakiś czas. Stare kontra nowe. Postaram się nie rozciągając: Mam w tej chwili starego Rotela RA980BX grającego z Dali Oberonami 7 i subem SVS SB-1000Pro. Pośrednikiem między cyfrą a analogiem jest u mnie DAC SMSL M500 MK3 na ES9038Pro. Do daca jest podłączona malinka z Moode, która zaciąga Flaca i MQA z mojego NASa. Działa to bardzo fajnie, z dźwięku jestem zadowolony (salon jakieś 35m2). Ten Rotel jest zamiennikiem dla ONKYO Integry A8870, która to czeka na zajęcie się selektorem wejść, jak to w tym modelu - z dźwięku Onkyo a8870 w tej samej konfiguracji też byłem zadowolony. Było inaczej niż na Rotelu, ale fajnie i nie wiem co wolę Pomyślałem sobie, że mógłym trochę unowocześnić sprzęt, nie ruszając głośników (one są prezentem "ustawionym" od mojej żony i mi się szczerze podobają, zwłaszcza po dodaniu suba), wywalić DACa (na MQA mi nie zależy), który generalnie jest super, ale ma 1 irytującą rzecz - głośność reguluje się dla wszystkich źródeł i po głośnym wieczornym oglądaniu filmu, trzeba rano cisnąć dłużej pilota aby muzyczka sobie delikatnie plumkała na innym źródle, a Chińczyk nie planuje aktualizacji. Zamiast tego DACa i wzmacniacza chciałbym nabyć coś usieciowanego z USB-DAC, żeby podłączyć malinkę z Moode, np. Yamachę R-N800A. Generalnie wszystkie jej funkcje mi bardzo podchodzą plus łatwiejsze sterowanie całością, ale ... co z dźwiękiem? Nie mogę w sieci znaleźć takich zestawień staruszków jak mój Rotel i Onkyo np. z nowymi Yamaszkami. Nie chciałbym zapłacić za wygodę i powiew świeżości utratą najważniejszego - jakości dźwięku. Tak na szybko spojrzałem, że mój chiński DAC jest na ES9038Pro, i to chyba paru sztukach, a Yamaha ma nowszego, ale chyba znacznie tańszego ES9080q, który nie zagłębiając się mocniej w papiery ma raczej gorsze parametry, ale czy ludzkie ucho poczuje różnicę? Kilka let temu miałem podobną zagwostkę, tylko jeszcze nie miałem DACa, a chromecasta, grałem na starym DENON DRA-585RD i wielkich Cerwin Vega Re-30. Od kumpla wziąłem wtedy na testy Onkyo TX-8150 - właśnie ze względu na jego funkcje sieciowe, a i ogólnie mi się podobał. Po testach chciałem sobie kupić takiego samego, a tu klapa. Kilka osób słuchało i nie wierzyło. Zestaw z nowym Onkyo grał do niczego. Być może ten wzmak miał trudności z napędzeniem tych głośników, nie wiem, dalej nie sprawdzałem. Temat zamknąłem, aż do dzisiaj. Proszę pomóżcie. Wolę nie kupować nowego sprzętu, żeby zaraz go zwracać - nie lubię tego robić sprzedawcom Mam nadzieję, że ewentualna dyskusja przyda się osobom, które mogą być w zbliżonej sytuacji w której ja się znalazłem kuszony nowościami rynku Edytowano Wtorek o 08:57 przez spinek2 stylistyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Wtorek o 10:14 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:14 1 godzinę temu, spinek2 napisał: nie lubię tego robić sprzedawcom Zadzwoń zapytaj o wypożyczenie, sprzedawcy to lubią 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinek2 Napisano Wtorek o 10:34 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:34 18 minut temu, rajdek napisał: Zadzwoń zapytaj o wypożyczenie, sprzedawcy to lubią z tym chwilę jeszcze zaczekam Jeśli większość zdań będzie typu, że moja przesiadka to durny pomysł ze względów X i Y, to być może sobie odpuszczę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Wtorek o 15:15 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:15 Szczerze takie Yamahy RN 600A czy 800A to grają na pewno gorzej od twojego Rotela 980BX. Dopiero od RN 2000 mógł byś myśleć o zmianie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts