muzyczny_gość Napisano 27 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2008 o dzięki! juz robie download Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 28 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2008 Wczoraj za pomocą Screamer Radio nagrałem duży fragment audycji Trójkowej Manna i Wasowskiego czyli Tanie granie. Szkoda tylko, że format pliku wyjściowego to mp3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 29 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2008 Cytat Wczoraj za pomocą Screamer Radio nagrałem duży fragment audycji Trójkowej Manna i Wasowskiego czyli Tanie granie. Szkoda tylko, że format pliku wyjściowego to mp3. Ja nagrywam Tanie Granie "on line" - komputer podłączony do zestawu audio nagrywa audycję na żywo.Korzystam z Audacity, z projektów .aup mogę to wyeksportować do wav albo mp3.Ale przede wszystkim wycinam serwisy informacyjne z reklamami i całe projekty nagrywam na dvd - przyda się na przyszłość.Nie tylko granie ale i gadanie jest tam cenne... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 30 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2008 Mejsonja niestety nie mam możliwości podłączyć zestawu do komputera. Mam luźny tuner, który się przewala po mieszkaniu, ale nie mam do tego wzmacniacza również luźnego aby podłączyć do karty dźwiękowej. Zresztą kwestie te poruszane są w temacie "Nagrywanie z radia" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 2 maja 2008 Udostępnij Napisano 2 maja 2008 Cytat MejsonMam luźny tuner, który się przewala po mieszkaniu, ale nie mam do tego wzmacniacza również luźnego aby podłączyć do karty dźwiękowej. Tuner podłącza się bez wzmacniacza do wejścia LINE IN karty dźwiękowej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 2 maja 2008 Udostępnij Napisano 2 maja 2008 MejsonOk. Dzięki, rozumiem. Dziś będę eksperymentował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiaczek Napisano 21 listopada 2008 Udostępnij Napisano 21 listopada 2008 A ja polecam radiową Jedynkę i Koncert Chopinowski w niedziele o ~10:05, prowadzi Adam Rozlach. Świetna znajomość tematu, dobre wyczucie smaku i ta emisja głosu prowadzącego (jestem płci męskiej, ale i tak się podoba ). Jakby ktoś chciał zglębić różne oblicza interpretacji Chopina to pozycja obowiązkowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 20 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2008 Radio Kraków zdecydowanie.Do niedawna Trójka wymiennie z Krakowem, ale ostatnio 3-ka nieco się (moim zdaniem) zepsuła.Chętnie zaglądam też do Dwójki, szczególnie wieczorem w drodze do domu miło posłuchać kojących dźwięków muzy poważnej (mimo że w autku - tu nie wykazuję się wielkim "koneserstwem" klasycznych brzmień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2008 Może spóźnione, niemniej uczcijmy minutą ciszy i wspominajmy dobrze przy wigilijnym stole...Jazz Radio - R.I.P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 mnie dziś naszło i.. : Radio Sky.Fm (uptempo, smooth jazz ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 22 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2008 Eskarock - jak odcedzimy, poranną "kupę powiatową" do spółki z niejakim Figurskim to zupełnie niezłe radio. Repertuar quazi rockowy (szkoda tylko, że tak długo nie zmieniany ) Co objawia się tym, że jak posłuchamy jeden dzień - to posłuchaliśmy wszystkiego na najbliższe 2 tygodnie. Tym niemniej wartoAntyradio ex. Radio 94 - po odejściu "parki" Figurski/Wojewódzki - wreszcie skończyły się "mroczne czasy" zapaści spowodowanej pojawieniem się w/w duetu. Znowóż da się słuchać tego Radia, a warto bo repertuar nieczęsto spotykany w innych stacjach. Niestety pełne szczęście trwało krótko i również ta stacja wiele straciła wraz ze śmiercią Janusza "Kosy" Kosińskiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WTKse Napisano 25 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2008 cimprecords.com 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 31 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2008 Po śmierci Radia Jazz w zasadzie nie ma czego słuchać. Chilli coś tam kwitnie nam w eterze a gł.. ze stacji komercyjnej zacierają rączki. Mózgi słuchaczy powoli tracą fałdy i szare komórki, rośnie pokolenie odbiorców papki muzycznej, która nie jest już muzyką dla ducha ale tłem w podstawowych czynnościach dnia codziennego, nie wyłączając fizjologicznych.Jedynka i dwójka pozostały jakby na swoim poziomie zarówno merytorycznym jak i technicznym. Trójka poza starymi wygami typu Mann, Wasowski stacza się na dno głupoty, szczególnie w porach rannych kiedy to do mikrofonu dorwą się jacyś pożal się Boże redahtory.Początki radia RMF Classic były swego czasu obiecujące. I na tym się skończyło. Od dłuższego czasu pachnie tam nudą i niestety brakiem wiedzy, a komercja kwitnie w czystej postaci, jak zresztą na radio komercyjne przystało. Co jakiś czas trafi się jakaś perełka muzyczna, która zaraz ginie w tłumie bełkotu muzycznego. Czasami wspominam dawne dobre czasy szkoły podstawowej kiedy to jednym z przedmiotów były lekcje śpiewu, później muzyki. Przeciętny "absolwent" piątej klasy ówczesnej szkoły podstawowej posiadał większą wiedzę w zakresie muzyki poważnej lub jak kto woli klasycznej niż obecni redaktorzy rozgłośni komercyjnych. Jeśli ktoś poczuł się obrażony powyższym tekstem to trudno widocznie identyfikuje się z tym co napisałem. Żal, że kolejne miejsca, które mogły być jednym z elementów edukacji muzycznej znikają z życia kulturalnego tego kraju. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 31 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2008 Cytat Trójka poza starymi wygami typu Mann, Wasowski stacza się na dno głupoty, szczególnie w porach rannych kiedy to do mikrofonu dorwą się jacyś pożal się Boże redahtory. Nie przesadzałbym z glanowaniem młodszych redaktorów Trójki - to są jednak ludzie na poziomie, szczególnie w porównaniu z wyjcami z ESKi czy RMF MAXX (brrrrr!)Nie zapominajmy, że Trójka to zawsze była rozgłośnia przeznaczona dla ludzi młodych, więc nie zawłaszczajmy jej dla siebie i nie dziwmy się, że zmienia się, tak jak zmieniają się młodzi ludzie.Nie może to być skansen dla geriatyków tylko okno/ucho na świat dla spragnionych wiedzy o muzyce niekoniecznie przez duże "M".Trójka ma niezłych przewodników i także po czterdziestce można się czegoś nowego nauczyć...Mimo iż kwitnę najbardziej przy audycjach Kaczkowskiego, Manna, Chojnackiego to lubię też posłuchać Kaczkowskiej, Szczygłowskiej, Stelmacha czy Barona.Polecam zdecydowanie słuchanie Trójki - to prawdziwe radio, nie odtwarzacz plików! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 31 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2008 MejsonCo do Trójki masz rację. Trochę przejaskrawiłem sprawę. Może wylał się w końcu żal, że znikają takie stacje radiowe jak Jazz Radio.Pozdrawiam serdecznie z Nowym Rokiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 1 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2009 A może zamiast rozpaczać nad polskimi rozgłośniami po prostu posłuchać dobrej muzyki z radia internetowego? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2009 u mnie coooorrazzz częściej i jakość radia już nie byle co.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 2 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2009 Słucham muzyki z radia internetowego, ale żal za wspaniałymi, pięknymi tunerami, szczególnie tymi vintage. Jak sprzedano Jazz Radio to nawet mój 19 letni syn się wkurzył. Coś w tym musi być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 3 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2009 Cytat u mnie coooorrazzz częściej i jakość radia już nie byle co.. Faktycznie, jakość zauważalnie się poprawiła ze wzrostem bitratu niekiedy aż do 320 Kb/s. Aczkolwiek pokrwieństwo kodowania z MP3 niekiedy daje o sobie znać i jeśli tę samą stację mam również w eterze, to wolę nieraz słuchać z tunera mimo zauważalnego szumu. Zazwyczaj taki dylemat dotyczy 2-go programu polskiego radia. Jest to sytuacja podobna do odtwarzania muzyki z płyty winylowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 3 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2009 Cytat Cytat u mnie coooorrazzz częściej i jakość radia już nie byle co.. Faktycznie, jakość zauważalnie się poprawiła ze wzrostem bitratu niekiedy aż do 320 Kb/s. Aczkolwiek pokrwieństwo kodowania z MP3 niekiedy daje o sobie znać i jeśli tę samą stację mam również w eterze, to wolę nieraz słuchać z tunera mimo zauważalnego szumu. Zazwyczaj taki dylemat dotyczy 2-go programu polskiego radia. Jest to sytuacja podobna do odtwarzania muzyki z płyty winylowej. Unikam słuchania radia internetowego z dwóch powodów - kompresja i przede wszystkim ... szum komputera.W przyszłości po zakupie squeezebox-a ten drugi powód zniknie, to może... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egoist Napisano 7 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2009 witam na necie "Last.fm" -dobre radio tylko do słuchania muzyki i to takiej na jaką ma się ochotęna FM - Program 3 PR - fantastyczna stacja a po godzinach tak jak wszyscy audiofile i melomani - Radio maRyja (praktyczne porady techniczno-polityczne) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomson Napisano 20 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2009 Radio Eska - hity na czasie.Tyle na ten temat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango5 Napisano 2 lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 lutego 2009 Radia slucham bardzo często,ale potrafię również bardzo szybko zmieniać stacje, jeśli utwór mi się zbytnio nie podoba, jest zbyt ograny, za wolny, nastrojowy, lubię muzykę raczej taneczną w radiu, bo wtedy chcę się rozluźnić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawkocebula Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 Od lat słucham mojej ukochanej Trójki, jest ze mną rano jak się budze, jak piję kawę, jest w pracy, ta muzyka z Trójki nie jest typowym popowym gatunkiem, są prezentowane różne gatunki muzyczne, dają większy podgląd na muzykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 21 lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 lutego 2009 Cytat Radio Eska - hity na czasie.Tyle na ten temat. Dobrze, że tylko tyle... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts