MobyDick Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Nie wiem jakiej jakości jest wyjście z Maca Mini. Ale ono ma chyba pełnić rolę słuchawkowego. Q5pro tylko pod USB !!!! Jest jeszcze coś takiego jak ALIENTEK D8 xmos. Ma niemal identyczną obudowę i potencjalnie lepsze parametry. Do tego ma wyjście słuchawkowe jack 6,3mm. Nie mam jednak zielonego pojęcia jak gra . A jest zrobiony na zupełnie innych podzespołach. Nie słyszałem Q5pro podłączonego do kolumn Dynaudio. Wiem ze dla wielu może się to wydawać herezja. Jednak charakter brzmienia bardzo dobrze tu rokuje własnie z tym wzmacniaczem. Sądzę ze z innymi wcześniej szczególnie niektórymi wymienionymi, może to być spory mezalians. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Dynaudio mogą w miarę nieźle zagrać z takiego wzmacniacza lecz do pełni szczęścia te kolumny niejednokrotnie wymagają wzmacniacza droższego od samych kolumn. Nie jest to żadna przesadą. Na początek można sprawdzić czy taki wzmacniacz nie pogubi się przy dynkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Niewątpliwie wzmacniacz za 6 , 8 , 10 tys lub więcej pewnie były lepszy niż taka pchła , jednak uważam ze lepiej kupić dobre monitory nawet za kilka tyś do tego wzmacniacza niż przesunąć budżet na droższy wzmacniacz i tańsze kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 (edytowany) 4 godziny temu, MobyDick napisał: Nie wiem jakiej jakości jest wyjście z Maca Mini. Ale ono ma chyba pełnić rolę słuchawkowego. Q5pro tylko pod USB !!!! Czyli co. Q5Pro do USB, do niego głośniki a do Maca do wejścia słuchawkowego słuchawki? OK A z większych mini wzmacniaczy coś by się znalazło? do powiedzmy około 2tyś? https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/teac-ai-301da.html ? Edytowano 20 marca 2019 przez meHIFI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Lub SMSL A8 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Dzięki @MobyDick - trochę drogo jak na ALI, z elektroniką mam opór w takich kowtach ~2400 PLN. Patrząć na parametry to i całkiem sporty salon powinno napędzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Niestety w Polskich sklepach kosztuje 3,5 tyś. Tyle że to już dość poważny sprzęt i dobrze wyposażony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 A ten TEAC rozumiem, że nie warto? Coś innego jeszcze możesz małego polecić czy polować na tego A8? dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Najlepiej posłuchać. Myślę że ten TEAC w tej cenie nie za bardzo warto . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 7 godzin temu, MobyDick napisał: Najlepiej posłuchać. Myślę że ten TEAC w tej cenie nie za bardzo warto . Recenzje ma bardzo OK https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2390-teac-ai-301da Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 Przy takiej kwocie dojdzie ci cło i VAT i cena będzie taka sama a nie będzie gwarancji. Teraz wzięli się za Ali. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 No i wyjdzie i tak 3500 A takie coś? Klipsch Powergate lub Denon PMA-30 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 23 marca 2019 Udostępnij Napisano 23 marca 2019 (edytowany) No i jeszcze jest: PRO-JECT MaiA oraz NAD D3020 Cokolwiek wybiorę, podpinam pod USB do kompa i ustawiam źródło czy nie każdy tak zadziała? https://www.amazon.de/SMSL-Verstärker-Bluetooth-Unterstützt-Lautsprecher/dp/B073RY78ZF/ref=sr_1_15?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&keywords=smsl&qid=1553379225&s=gateway&sr=8-15 A takie coś? chyba i głosniki na biurko i słuchawki ogarnie.. A jak nie to w DE jest A8 https://www.amazon.de/SMSL-Kopfhörerverstärker-XMOS-Lösung-125Wx2-Modul-unterstützt/dp/B076C7L27Z/ref=sr_1_17_sspa?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&keywords=smsl&qid=1553379225&s=gateway&sr=8-17-spons&psc=1 Edytowano 23 marca 2019 przez meHIFI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 Tego Denona nie polecam. Moby coś ci powie więcej o smsl. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 (edytowany) Dzięki! Trochę mało tych biurkowych a ten A8 SMSL za 3500 to jednak ciut drogo do plumkania na biurku I jeszcze z maleńkich... AUDIOLAB M-ONE Edytowano 25 marca 2019 przez meHIFI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 Albo maleńki ale głęboki Cyrus one. Piotr Z tych biurkowych masz jeszcze nady ta cyfrowa serie D. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 Cyrus ONE czy HD? Bo bez HD to taki średnio do podpięcia pod MacMini... HD to już 4500zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 To ten sam wzmak. HD ma złącza cyfrowe. Równie dobrze możesz kupić Cambridge DAC 100 osobno. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 19 minut temu, S4Home napisał: To ten sam wzmak. HD ma złącza cyfrowe. Równie dobrze możesz kupić Cambridge DAC 100 osobno. Ja wiem że ten sam, ale bardziej chodzi, że na "biurkowe plumkanie" planowałem max 2 tys a nie 4.5tyś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 Za to pewnie SMSL Q5pro za tani ? Mimo że to klasa dźwięku ww Cyrus choć inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 @MobyDick Nie ma za tani, ma w miarę dobre podstawki pociągnąć np jakieś Exite'y Mi cena bardzo pasuje Ale jak Ci pisałem nie ma wyjścia sluchawkowego.... Chyba że HeadAmp Valentine V.3.0 dokupić i w 1tyś zamknięty temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 On załatwia sprawę wzmacniacza i lepiej pociągnie, jak myślę Dynki niż wiele normalnych wzmacniaczy o dużych gabarytach w zakładanej cenie. Nic nie umiemożliwia tu użycia DAC/Ampa słuchawkowego osobnego lub samego wzmacniacza słuchawkowego. Na początek do słuchawek masz wyjście z komputera. Ten Q5pro to wzmacniacz cyfrowy i wymagałby dodatkowego wbudowanego DAC/Ampa aby mógł mieć wyjście słuchawkowe. Jedno jego wejście analogowe wymagało użycia układu z przetwornikiem analogowo/cyfrowym. Tylko do niego lepiej mieć kolumny o impedancji 4 ohm ( Jak większość kolumn obecnie w sprzedaży, mimo że często producenci piszą, że mają impedancję 8 ohm lub 4-8 ohm , bo takie lepiej się sprzedają ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 Dzięki Czyli jeśli Cię dobrze zrozumiałem to Q5pro plus ten pwzmacniacz valentine załatwi mi sprawę ale np podłączenie do nich Dynaudio x14 które są 8Ohm może byc problemem tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 Nie będzie problemem, tylko będziesz miał do dyspozycji 25W mocy na kolumnę. Przy nowych Q5pro z zasilaczem 120 VA masz do dyspozycji 50W na kanał przy kolumnach 4 omy. Starsze miały zasilacze 102 VA i dawały 45W na kanał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 A gdzieś te nowe są? bo na stronie SMSL https://smsl.pl/produkt/q5-pro/ też tylko ten 2x25W@8Ohm. A ten podrzucałem? https://amzn.to/2UZ5Pzc ? Dziękuję!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts