MobyDick Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 Określone kable kupuje się do tego aby nadać ostateczny szlif posiadanemu sprzętowi. Dlatego najlepiej kupić na początek zwykłe miedziane kable głośnikowe ( jeśli nie masz żadnych ). Ich zakończenia np. bananami potrzebne gdy mamy potrzebę częstego ich rozłączania lub tylko w taki sposób można je podłączyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek2 Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 (edytowany) 2 godziny temu, hasos napisał: 700 w sobotę sprawdzę. Tak, myślę, że pomijając barwę, to ta yamaha jest obiektywnie lepsza niż nad 326. yamaha 803 to z tego co mi tutaj pisano to w brzmieniu wzmacniacz yamahy 701/801, które wcale nie nalezą ani do najtańszych ani najprostszych. Edytowano 23 stycznia 2018 przez bartek2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hasos Napisano 23 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 15 minut temu, MobyDick napisał: Określone kable kupuje się do tego aby nadać ostateczny szlif posiadanemu sprzętowi. Dlatego najlepiej kupić na początek zwykłe miedziane kable głośnikowe ( jeśli nie masz żadnych ). Ich zakończenia np. bananami potrzebne gdy mamy potrzebę częstego ich rozłączania lub tylko w taki sposób można je podłączyć. Jasne, nie mam zamiaru początkowo wydawać większej kwoty na nie, ale jak taka melodika jest za 20 zł/metr, to chyba warto zamiast jakichś najzwyklejszych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 Myślę że nie warto wydawać po 20 zł/m na próbę. Może się okazać od razu że potrzeby jest zupełnie inny rodzaj kabla. Zawsze można je sprzedać. Jednak nie demonizował bym aż tak bardzo wpływu kabli. Do tego kable nie należy dzielić na zła i lepsze, tylko na te które nam bardziej pasują w naszym systemie lub gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2018 Nie da się podłączyć w bi-amp heco do Yamahy. Co najwyżej w bi-wiringu. Kable do 20 zł znajdziesz optymalne. Moim zdaniem świetnie sprawdza się QED albo nieco droższy, ale multi nagradzany Chord. Cały czas czekamy kiedy sprawdzisz sprzęt w domu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hasos Napisano 26 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2018 Też na to czekam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts