Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

No i kupiłem zamówiłem dziś najnowsze co jeszcze w sklepach nie ma,Heco Aurora 1000 :-) trafiło mi się tanio w sklepie internetowym bo w Warszawie nie ma ich,poza tym ja dla sklepów audiofilskich jestem nikim,jak to dziś w rozmowie usłyszałem że nie jestem budżetowy ale zwykły zjadacz chleba a oni dla takich nie wyjmuja kolumn i żadnych w tym przedziale cenowym nie wygrzewają nawet :-)wszystko to do onkyo tx 8270 

• Odpowiedzi 113
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Lel , gdzie Ci tak ktoś mówił ? Jakiś nie poważny salon audio ...

PS: spokojnie możesz go zareklamować tutaj na forum - każdy klient jest wartością dla sklepu , a nuż się ktoś wkręci i wróci kiedyś po coś sporo droższego ;)

Napisano

Nie słuchałem yamachy,wzialem z jakiegoś sklepu bo są tylko dwa w Polsce chwilowo co je mają,jakis S4 Home sklep audiofilski z Oświęcimia,facet był miły,doradzil mi jak na lata użytkowania żebym wziął Aurora 1000 zamiast Aurora 700 a i cena kuszaca była bo w stolicy drogo jak cholera przeważnie,pogadalem i powiedział mi nawet że przy podłączeniu hdmi nie będzie różnicy jak przy podłączeniu z optycznego światłowodu

Napisano (edytowany)
5 minut temu, Daniel Daniel napisał:

Jaki to sklep ma mnie za zjadacza chleba?ano blu audio w Warszawie :-) tam bez 30 tysięcy w kieszeni  to oni kolumn nie rozgrzewają

Na www piszą ,że radość z zakupów i czekają na Ciebie :D

llel.jpg

Edytowano przez Kubakk
Napisano

Ta jasne :-) i jest tak na tym blu audio,sa kolumny na stronie jbl studio 890l,nie wiem po co są skoro ich nie ma bo to stary wycofany model,ale facet był szczery mówi mi-wie Pan Paradigm np 11v7 i ogólnie to trochę przereklamowany jest,nie brzmi tak dobrze za tą cenę,jezeli chodzi o heco music style 900  to Wie Pan no mamy na stanie ale są w folii i nie wygrzane,aha mówię mi bo to budżetówki tak?to Pan to powiedział mówi mi,ja raczej wolę używać słowa zwykły zjadacz chleba,my takich kolumn tu nie rozgrzewamy,jezeli chce ktoś kupić to są w folii zapakowane i tyle :-) ale po co Panu music style skoro są wycofywane i weszły nowe Aurora?oooo to nie wiedziałem nawet mówię mu,wszedlem na neta i specyfikacje i opisy ludzi co kupili aurora 700 i są mega zachwyceni,dziekuje Ci bardzo sobie myślę mimo wszystko z całego złego dobrze mi powiedziałeś,no i rzeczywiście Aurora 700 to najnowszy odpowiednik music style 900,a Aurora 1000 to odpowiednik music style 1000

Napisano

Daniel fajnie opisałeś jak nie powinien działać pracownik sklepu audio ;)

Nie może swoich odczuć , preferencji , opinii przerzucać tak wprost na klienta - każdy ma inny gust

Porządny sklep audio jeśli ma na stanie to wypakuje co tylko będziesz chcieć , oczywiście bez przesady ,że wpadasz 10-15 par kolumn odsłuchać , ale 3-4 kpl. spokojnie za 1 podejściem powinni.

Mnie salon dał do posłuchania to co zaproponowałem wg wcześniejszych porad na forum a dorzucili na 2gie podejście dodatkowo coś po za budżetem (widząc jakie nuty puszczałem) ,co znajdowało się na mej tajemnej liście ;) i właśnie to mi podpasowało - cenę zrobili by jako tako w budżecie się zmieścić i jestem zadowolony.

Niekiedy może ktoś mieć gorszy dzień i może na taki trafiłeś , skoro ktoś coś ma w ofercie to powinno mu zależeć by to sprzedać.

Napisano

No właśnie no widzisz jak to jest,ale przynajmniej dzięki jego szczerości i olewaniu klienta dobrze wybralem,tak te Aurora to ulepszone modele music styl,glebia i stereofonia i sopran lepszy,naprawde nie zastanawiałem się dłużej niż godzinę i wziąłem od razu póki promocja jest,bo w Warszawie jak dojdą przez drugą i trzecią rękę to się zaraz zrobi 6tysiecy,a opisałem wszystko szczerze jak rozmowa przebiegała,ten z tego S4 jak to usłyszał to mowi-hmmmmm to my tak do klienta nie podchodzimy,biedniejszy czy bogatszy staramy się zawsze doradzić i nikogo nie eliminujemy,fajnie mi się z facetem gadalo i też był szczery,mowi do mnie jak na lata ma być sprzęt to lepiej wziąć Aurora 1000  bo jeżeli chodzi o napedzenie kolumn to te i tamte potrzebują sporo i na cichszej muzyce do słuchania to też będzie Pan potrzebował mocy,wiec te kolumny tak czy siak będzie musiał Pan gałka we wzmacniaczu ich napędzić,a że Aurora 1000 ma jeszcze lepszy bas i glebie więc mówi mi abym kupił raz a dobrze na lata,a cena była 1000zl wyższa więc no tyle jak to.ma być na.lata to jeszcze jest do przełknięcia

• 4 weeks later...
Napisano

Ja cały czas też myślę o tych Autorach... mam Yamahe RN 602 i B&W 683 s2 ale wysokie tony kluja w ucho w tym połączeniu... trybu pure direct raczej nie używam.. . Bo wtedy niektóre kawałki w ogóle nie mają basu tylko górę... A słucham elektroniki i nie odpowiada mi to. Lubię głęboki mocny bas... mam pomieszczenie 35 m2 i te yamahe... b&w chyba jutro wystawie na sprzedaż tylko trochę mi ich szkoda... są drogie i ładne... heco aurora zagrają lepiej niż moje b&w? Jesli tak to które wybrać 700 czy 1000? I jak do tego wszystkiego podpasuje rn602... ? Jak sprzedam b&w to na pewno wypożyczam coś do 4500 zł na odsłuch do domu, nie mam zamiaru już słuchać w salonach... Tylko co zagra lepiej? Chce lagodniejszej ale jednoczeanie szczegolowej gory, wiecej srednicy i basu mocnego i nisko schodzącego. Lubie sluchac glosno- muzyka elektroniczna - głównie trance... W salonie wahalem się między zestawem b&w 683 s2 z yamaha za 6k wahalem się na tansze elac fs77 wychodziło niecałe 5k za komplet. Może elac fs78? Proszę o rady bo najpierw chce wiedzieć co wypożyczać;)

Napisano

35 m^2 to sporo , tak to bym rzekł sprawdzić chorusy 726 (ale za drogie) , więc może heco 1000 ? Tylko też , jeśli u mnie optyk zmienia całkowicie brzmienie względem hdmi (z PC) to może warto posprawdzać ?

Optyk daje mi tyle basu ,że o subwooferze nie myślę przy słuchaniu stereo ;)

Napisano
14 godzin temu, chemik1989 napisał:

heco aurora zagrają lepiej niż moje b&w?

Tak, na pewno zagrają bliżej temu co chcesz. Bo Bowers tak gra. Nie słuchałeś tego przed zakupem?

Do 35m jednak 1000ki. Wypożycz od nas i sprawdź.

Chorusy też mają górę. Moim zdaniem wymiana Bowersa na Focala nie jest sensowna.

Piotrek

Napisano
4 godziny temu, S4Home napisał:

Tak, na pewno zagrają bliżej temu co chcesz. Bo Bowers tak gra. Nie słuchałeś tego przed zakupem?

Do 35m jednak 1000ki. Wypożycz od nas i sprawdź.

Chorusy też mają górę. Moim zdaniem wymiana Bowersa na Focala nie jest sensowna.

Piotrek

Właśnie o to chodzi że słuchałem... Ale sam twierdzisz i tu przyznaje 100% racji że salony audio mają specjalnie przygotowane salki itp... tam wszystko brzmi dobrze, w domu wszystko się zmienia. Słuchałem 4 rodzajów kolumn wszystkich z rn 602. Zauroczyly mnie b&w - czystością dźwięku, szczegółowościa, dynamika, w salce była średnica i bas... no i cena zestawu wiadomo że super... wróciłem do domu, sprzęt gra ale W domu jest inaczej, zdecydowanie ostrzej... no i brakuje mi tego co pisałem wyżej.. . Stąd chęć zmiany. Pan w salonie zapewnił mnie że b&w to najlepszy wybór do 6k (z ampli) że w przyszłości muszę pomyśleć nad lepszy ampli/wzmakiem ale czuje jednak że to nie moje brzmienie... chyba że faktycznie poszukać czegoś dobrego używanego zamiast 602... problem w tym że brak funduszy żeby dokladac... 

Napisano

Jest w tym pewna logika. Po czterech wypożyczeniach S4Home musiałby oddawać kolumny klientowi za darmo (4x25%). Napracowałby się przy pakowaniu i rozpakowywaniu (2X4) i nie dość, że nic by nie zarobił, to jeszcze byłby w plecy o kilka tysięcy złotych. 

Napisano
21 godzin temu, chemik1989 napisał:

Może elac fs78?

Grają potężnym dołem, i są łatwiejszym obciążeniem dla wzmacniacza od B&W, więc może i tędy droga.

6 godzin temu, S4Home napisał:

Bo Bowers tak gra. Nie słuchałeś tego przed zakupem?

No pewnie, zamiast uświadamiać, że wzmacniacz, akustyka i rozmiar pomieszczenia mają w tej sytuacji kluczowy wpływ na brzmienie, lepiej napisać, że to po prostu taka kolumna, i najlepiej sprzedaj Pan to i kupuj moją. :D

Napisano (edytowany)

"Nie . Napisałem wcześnie że towar powinien mieć cenę niższą i być traktowany jako używany - tak pewnie było by uczciwie . Nie doszukuj się niczego więcej"

Jeśli tak, to odsłuchujący w domu klient powinien pokrywać koszt tych 25% późniejszego rabatu. 

Edytowano przez Kraft