mr_unknown Napisano 9 marca Napisano 9 marca Niestety na żadnym z tych ustawień nie chcę się wzbudzić. Chciałbym się podłączyć poprzez system connection ale w ampli Yamaha RX-V4A nie widzę go. Da się to jakoś ominąć? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 9 marca Napisano 9 marca A z amplitunera na pewno masz na wyjściu sygnał LFE. Bo jak nie to się nie wzbudzi. Musisz mieć albo ścieżkę z kanałem LFE np. Dolby 5.1, albo odcięcie na frontach np. 80Hz wtedy amplituner przez LFE poda sygnał poniżej 80Hz na subwoofer. No i w ustawieniach amplituner obecność subwoofera. Czytałeś instrukcję z tego subwoofera? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 marca Napisano 14 marca Kalibracja zrobiona? Jest włączony w opcjach? Jaki materiał puszczasz? Odpisz, cytując
SkoraSkkra61 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu W związku z tym, że oczekuję na zakupione subwoofery SVS SB-1000 Pro (już trochę czasu) więc po słowach mojego kolegi " że teraz penie będę chciał zrobić jakieś kino domowe" to dało mi trochę do myślenia że może rzeczywiście za jakiś czas najdzie mnie ochota sprawdzić jak to jest z tymi efektami w filmach ? Na dzień dzisiejszy to wiele filmów nie oglądam, ale zakładam że może się to zmienić. A więc do rzeczy - w tej chwili posiadam wzmacniacz stereo Advance Acoustic A10, i do tego dwie kolumny podłogowe + (niedoszłe) subwoofery 2 szt. Zaznaczam, że nie mam zielonego pojęcia jak do tego podejść, więc proszę o pomoc. Chciałbym poznać przybliżone koszty przyszłej inwestycji w kino, więc powinienem wiedzieć co będę potrzebował. Jako głośniki przednie chciałbym wykorzystać już istniejące Focale Chora 826, subwoofery w/g dzisiejszej informacji w przyszłym tygodniu będą na pewno 🙂 Wystarczy mi dźwięk 5.1 więc wiem tyle, że będę musiał dokupić dwie kolumny na tył i jedną centralną. Proszę o jakąś radę (kierunek) jakie gniazda i co ogólnie powinien posiadać amplituner 5.1 żeby można było wykorzystać go w moim systemie, i czy to w ogóle jest możliwe ? Nie wiem czy dobrze myślę, ale na dzień dzisiejszy to nawet nie usłyszę odpowiedniego sygnału (z filmu) na subwoofer w tym wzmacniaczu bo jest on 2.0. Co słucham i oglądam ? - Filmy z Netflix i.t.p do tego czasami z dysku lub odtwarzacza Bluray Muzyka - Odtwarzacz strumieniowy (czyli różne źródła) NAS, dyski, Bluetooth, czasami koncerty z Bluray, Youtube TV posiada 4 gniazda HDMI ARC, lub 3 x ARC i 1 x eARC Gniazda wzmacniacza widoczne na zdjęciu. Odpisz, cytując
Recommended Posts