Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 16 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Nie jestem pewny co do wspomnianej tutaj poprawności takiego połączenia🤔 Przyznam że też miałem wątpliwości gdy dowiedziałem się że ktoś kablem "Y" L/R połączył się w jedno LFE, ale kojarzę kilka konfiguracji w ten sposób wykonanych i nie słyszałem by coś złego się działo. Myślę że przydało by się zdanie kogoś obeznanego w elektronice czy takie połączenie może być ryzykowne dla sprzętu. Bo to że komuś działa to faktycznie nie musi być prawidłowe. Dobrze że nie jest to meritum tego wątku. 16 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Oczywiste jest tutaj to, że efekty niskoczęstotliwościowe w subwooferze będą odtwarzane tylko z wybranego kanału co w niektórych przypadkach może być nie do końca satysfakcjonujące Chyba wręcz absurdalne mieć bas z jednego kanału gdy źródło stereofoniczne Edytowano 1 godzinę temu przez Butler Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Butler napisał: Chyba wręcz absurdalne mieć bas z jednego kanału gdy źródło stereofoniczne Życie sklada sie z ciągów kompromisów 😇 Chcąc mieć oba kanały na subwooferze warto zaopatrzyć się w odpowiedni subwoofer korzystający np. Z wejścia wysokopoziomowego np. REL lub zaopatrzyć sie w odpowiedni wzmacniacz z taką funkcją, bądź zakupić dwa suby łączone każdy na dedykowany kanał stereofoniczny😎 3 minuty temu, Butler napisał: Przyznam że też mam wątpliwości co do takiej konfiguracji gdy kablem "Y" L/R łączymy w jedno LFE, ale znam sporo konfiguracji w ten sposób wykonanych i nie słyszałem by coś złego się działo. Myślę że przydało by się zdanie kogoś obeznanego w elektronice czy takie połączenie może być ryzykowne dla sprzętu. Bo to że komuś działa to faktycznie nie musi być prawidłowe. Dobrze ze zauważyłeś tą wątpliwość. Gdybym miał wzmacniacz ktory na preLR miał wbudowane diody blokujące powrót sygnału, bądź taki układ "doposarzyłbym" we własnym zakresie może i w taki sposób bym podłączył. Jednak nie oferowałbymnie nigdy takiego podłączenia innym na forum publicznym. Lepiej nie brać odpowiedzialności za takie połączenie czyjegoś sprzetu (tak na wszelki wypadek). Chyba przyznasz mi rację w tym wypadku. Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: warto zaopatrzyć się w odpowiedni subwoofer korzystający np. Z wejścia wysokopoziomowego Niektórzy producenci subów wręcz sugerują to jako najlepszą opcję w podłączeniu. 3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: bądź zakupić dwa suby łączone każdy na dedykowany kanał stereofoniczny O nie... Dwa suby na przodzie to złoooo. Wielkie złoooo A dwa ustawione prawidłowo by mody można było ogarnąć to musi być sygnał mono LFE. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Butler napisał: Niektórzy producenci subów wręcz sugerują to jako najlepszą opcję w podłączeniu. Dokładnie tak. 2 minuty temu, Butler napisał: O nie... Dwa suby na przodzie to złoooo. Wielkie złoooo A dwa ustawione prawidłowo by mody można było ogarnąć to musi być sygnał mono LFE. Ale to juz "wyższa Szkoła jazdy" 😉 Ps: kolega tutaj prosi o pomoc w podłączeniu, a zaraz dostanie tutaj taką dawkę informacji ze porzuci temat subwooferów. 🫣 Odpisz, cytując
Recommended Posts