Adaru Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 Hejo, heja. Miesiąc rozwalałem sobie życie, czytając i analizując, wybierając i sprawdzając, aż w koncu poskladałem wszystko w całość. Stałem się szczęśliwym posiadaczem Marantza 6011 + Dali Zensor 3/1/VOKAL. Okablowałem przód VDH Clearwaterem, a satelity jakimś przyzwoitym nazwyniepamietam. W przyszłości planuje przeprowadzkę/rozbudowę o drugi wzmacniacz stereo z kolumnami podłogowymi. Z racji malutkiego pokoju, nie ma potrzeby/możliwości dorzucania suba na tą chwilę. Obecnie jednak mam smaczek na wypełnienie ATMOSowej przestrzeni. W przyszłości ZENSORy 3 pójdą na tył, 1 na boki. Wzmaka stereo będę puszczać do muzyki, a dodatkowo załączać Marantza do kina. To dopiero za 5 lat jakoś, myślę. Chyba dobrze przemyślane? Proszę o opinie. Dziękuję i pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 Gratulujemy świetnego wyboru, Dali ma w swoje ofercie bardzo ciekawe głośniki Alteco C-1 (https://www.q21.pl/dali-alteco-c-1.html), które w bardzo łatwy i przede wszystkim dobry sposób pozwalają na rozbudowę systemu do Dolby Atmos. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 chcesz iść z KD w atmosa, a nie zamierzasz nawet swojego 5.0 uzupełnić subwooferem? Dla mnie dziwny kierunek Poza tym w ciągu 5 lat wszystko pójdzie na tyle do przodu, że będziesz miał atmos sufitowo-podłogowo-kuchenno-piwniczno-garażowy i do tego jeszcze surroundy będziesz woził w samochodzie... więc nie zaprzątałbym tym sobie teraz głowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 Jeśli masz mały pokój to taki rozwój ma sens. Jednak myślę ze warto pomyśleć o głośniku subniskotonowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2018 Dnia 23.01.2018 o 08:16, Markcox napisał: chcesz iść z KD w atmosa, a nie zamierzasz nawet swojego 5.0 uzupełnić subwooferem? Dla mnie dziwny kierunek Poza tym w ciągu 5 lat wszystko pójdzie na tyle do przodu, że będziesz miał atmos sufitowo-podłogowo-kuchenno-piwniczno-garażowy i do tego jeszcze surroundy będziesz woził w samochodzie... więc nie zaprzątałbym tym sobie teraz głowy To zdecydowanie nie tędy droga. Najpierw subwoofer, potem Atmos. Trochę jakbyś kupował wycieraczki, bo kupisz niedługo samochód. Jeśli dalej będziesz szedł w Zensory, to polecam rozwinąć system o 7. Czyli zostawić, jeśli je brałeś pod uwagę, piątki. Jako wzmacniacz dobrze zgrywa się Marantz PM6006, bo miałbyś do kompletu. Ale dźwiękowo lepiej sprawdzi się nad 356BEE, Xindak 06. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts