Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam amplituner onkyo rz820 pokój 12m (trochę mały)  kolumny miały być klipsch rp-260f ale słyszę opinię że są za mocne do takiego metrażu i nie wykorzystam pełni mocy (ile w tym prawdy)? mam propozycję na polk 5035 lub zupełnie inny rodzaj kolumn definitive 600 jak one się mają do siebie brzmieniowo ogladam głównie filmy 80% reszta muza 

Napisano

Oj, do Onkyo jak zastosujesz kolumny typu Klipsch czy Polk Audii, szczególnie w tak małym pomieszczeniu, to uzyskasz brzmienie bardzo jasne, analityczne, ostre, „krew z uszu”. Moim zdaniem znacznie lepszą opcją będzie dobre, bardziej dociążone i łagodniejsze nieduże podłogówki lub dobre monitory. Jeśli lubisz mocny, szybki i bardzo dynamiczny dźwięk, spójrz na Focal, masz głośnik Chorus 706 lub lepszy Aria 906. Bardz9 dobrze, także czytelnie, analitycznie, ale nie ostro zagra Audiovector QR1. Natomiast z kolumn o równiejszym dżwieku zaproponowałbym na pewno Kef Q550, świetne System Audio Saxo 40, nue wspominając już o Dynaudio Emit M20 lub M30.

• 2 weeks later...
Napisano

Mój rz900 u mnie gra z focal 948 na 30m2 i jest naprawdę rewelacja co do twojego metrażu napewno duże kolumny też zagrają dobrze ale mimo wszystko  brałbym pod uwagę trochę mniejsze pod wielkość pokoju.

Napisano (edytowany)
Dnia 18.02.2018 o 09:14, Q21 napisał:

Oj, do Onkyo jak zastosujesz kolumny typu Klipsch czy Polk Audii, szczególnie w tak małym pomieszczeniu, to uzyskasz brzmienie bardzo jasne, analityczne, ostre, „krew z uszu”. Moim zdaniem znacznie lepszą opcją będzie dobre, bardziej dociążone i łagodniejsze nieduże podłogówki lub dobre monitory. Jeśli lubisz mocny, szybki i bardzo dynamiczny dźwięk, spójrz na Focal, masz głośnik Chorus 706 lub lepszy Aria 906. Bardz9 dobrze, także czytelnie, analitycznie, ale nie ostro zagra Audiovector QR1. Natomiast z kolumn o równiejszym dżwieku zaproponowałbym na pewno Kef Q550, świetne System Audio Saxo 40, nue wspominając już o Dynaudio Emit M20 lub M30.

U mnie grają Polki Audio z Onkyo i z tym stwierdzeniem "krew z uszu" bym mocno polemizował,co do Klipscha mogę się zgodzić miałem okazję słuchać Rp-260f i faktycznie góra potrafi być męcząca.Jeżeli rozważasz kolego kolumny do filmów 80% to Polków bym nie skreślał szczególnie seria Signature w filmach akurat gra fajnie,na ten metraż może s50 by spełniły twoje oczekiwania,przynajmniej polecam posłuchać,no i plusik za dolny bas refleks co może się sprawdzić w tej wielkości pomieszczenia jeżeli chodzi o ustawienie.

Edytowano przez maverick2005