Andrzeej Napisano 22 lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 (edytowany) Od tyg posiada amplituner onkyo 676 połączony z tv samsung ks7000 przez kabel hdmi wejściami ARC. Sytuacja wygląda tak oglądam np YouTube lub co kolwek innego ( amplituner jest wyłączony) następnie włączam amplituner wybieram źródło w tv (arc mam pod hdmi4) i po prostu po przejściu na hdmi 4 nic się nie pojawia co bym nie wcisnąl w onkyo (net, setup) porostu nic się nie pojawia na ekranie tv dopiero wyciągnięcie kabla i ponowne włożenie powoduje że obraz się wyświetla. Próbowałem z innym kablem dalej to samo. Edytowano 22 lutego 2018 przez Andrzeej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 Zobacz czy inne gniazdo też tak ma? To ty pisałeś mi ostatnio maila o tym? Bo widzę że temat jest. Będę musiał na to popatrzeć bliżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzeej Napisano 22 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 Nie jeszcze nie pisałem do Ciebie ale miałem taki zamiar. Mówisz żeby wpiąc nie w wejscie ARC w amplitunerze tylko to drugie opisane chyba jako SUB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brater Napisano 22 lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 Ja mam tak samo. Pomaga wyłączenie na chwilę zarówno amplituner oraz telewizor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 12 godzin temu, Andrzeej napisał: Od tyg posiada amplituner onkyo 676 połączony z tv samsung ks7000 przez kabel hdmi wejściami ARC. Sytuacja wygląda tak oglądam np YouTube lub co kolwek innego ( amplituner jest wyłączony) następnie włączam amplituner wybieram źródło w tv (arc mam pod hdmi4) i po prostu po przejściu na hdmi 4 nic się nie pojawia co bym nie wcisnąl w onkyo (net, setup) porostu nic się nie pojawia na ekranie tv dopiero wyciągnięcie kabla i ponowne włożenie powoduje że obraz się wyświetla. Próbowałem z innym kablem dalej to samo. HDMI ARC nie zawsze działa w TV. Wepnij do innego wejścia HDMI w TV. W amp. KD zostaw tak jak masz czyli ARC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzeej Napisano 23 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2018 Już tego próbowałem. Niestety nie pomogło. Nigdy do tej pory nie miałem takiego problemu z urządzeniami niezależnie co podłączyłem do gniazda hdmi w tv zawsze działało. Więc wydaje mi mi się że to wina amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lutego 2018 Udostępnij Napisano 23 lutego 2018 A czy źródło nie powinno być wtedy wybrane na TV w amplitunerze? To inaczej. Jeśli masz na obu urządzeniach włączony cec. To: 1. Włącz tv 2. Czy smoki uruchomi się automatycznie? 3. Jeśli tak. Sam powinien wybrać odpowiednie wejście. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzeej Napisano 23 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2018 Właśnie cec mam wyłączone bo niektorym użytkownikom to przeszkadza że po włączeniu tv włącza się amplituner( nie zawsze potrzebuje kd) 15 godzin temu, Brater napisał: Ja mam tak samo. Pomaga wyłączenie na chwilę zarówno amplituner oraz telewizor. Faktycznie to działa. Prawdopodobnie namieszane mam coś w ustawieniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts