Andrzeej #1 Napisano 22 lutego 2018 (edytowany) Od tyg posiada amplituner onkyo 676 połączony z tv samsung ks7000 przez kabel hdmi wejściami ARC. Sytuacja wygląda tak oglądam np YouTube lub co kolwek innego ( amplituner jest wyłączony) następnie włączam amplituner wybieram źródło w tv (arc mam pod hdmi4) i po prostu po przejściu na hdmi 4 nic się nie pojawia co bym nie wcisnąl w onkyo (net, setup) porostu nic się nie pojawia na ekranie tv dopiero wyciągnięcie kabla i ponowne włożenie powoduje że obraz się wyświetla. Próbowałem z innym kablem dalej to samo. Edytowano 22 lutego 2018 przez Andrzeej Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 22 lutego 2018 Zobacz czy inne gniazdo też tak ma? To ty pisałeś mi ostatnio maila o tym? Bo widzę że temat jest. Będę musiał na to popatrzeć bliżej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzeej #3 Napisano 22 lutego 2018 Nie jeszcze nie pisałem do Ciebie ale miałem taki zamiar. Mówisz żeby wpiąc nie w wejscie ARC w amplitunerze tylko to drugie opisane chyba jako SUB? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brater #4 Napisano 22 lutego 2018 Ja mam tak samo. Pomaga wyłączenie na chwilę zarówno amplituner oraz telewizor. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #5 Napisano 22 lutego 2018 12 godzin temu, Andrzeej napisał: Od tyg posiada amplituner onkyo 676 połączony z tv samsung ks7000 przez kabel hdmi wejściami ARC. Sytuacja wygląda tak oglądam np YouTube lub co kolwek innego ( amplituner jest wyłączony) następnie włączam amplituner wybieram źródło w tv (arc mam pod hdmi4) i po prostu po przejściu na hdmi 4 nic się nie pojawia co bym nie wcisnąl w onkyo (net, setup) porostu nic się nie pojawia na ekranie tv dopiero wyciągnięcie kabla i ponowne włożenie powoduje że obraz się wyświetla. Próbowałem z innym kablem dalej to samo. HDMI ARC nie zawsze działa w TV. Wepnij do innego wejścia HDMI w TV. W amp. KD zostaw tak jak masz czyli ARC Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzeej #6 Napisano 23 lutego 2018 Już tego próbowałem. Niestety nie pomogło. Nigdy do tej pory nie miałem takiego problemu z urządzeniami niezależnie co podłączyłem do gniazda hdmi w tv zawsze działało. Więc wydaje mi mi się że to wina amplitunera. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 23 lutego 2018 A czy źródło nie powinno być wtedy wybrane na TV w amplitunerze? To inaczej. Jeśli masz na obu urządzeniach włączony cec. To: 1. Włącz tv 2. Czy smoki uruchomi się automatycznie? 3. Jeśli tak. Sam powinien wybrać odpowiednie wejście. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzeej #8 Napisano 23 lutego 2018 Właśnie cec mam wyłączone bo niektorym użytkownikom to przeszkadza że po włączeniu tv włącza się amplituner( nie zawsze potrzebuje kd) 15 godzin temu, Brater napisał: Ja mam tak samo. Pomaga wyłączenie na chwilę zarówno amplituner oraz telewizor. Faktycznie to działa. Prawdopodobnie namieszane mam coś w ustawieniach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach