Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Dnia 18.06.2020 o 06:53, S4Home napisał:

Amarok spróbuj po prostu inny ruter. Nie chodzi o to czy jest dobry czy nie. Czasem się po prostu nie dogadują.

Sklepy wypożyczają takie sprzęty możesz ewentualnie oddać.

Nie wykluczam routera ale w konfiguracji stereo i w każdej innej dogadują, problem jest tylko w połączeniu surround.  

• 1 year later...
Napisano
Dnia 7.01.2019 o 11:55, Łukasz Luk napisał:

Dz. Tak, zrobię. Co ciekawe- net radio już działa na tym głośniku (niestety słaby zasięg i w drugim pokoju przerywa).

Cześć, udało Ci się rozwiązać problem? Mam ten sam niestety 

• 3 months later...
Napisano
Dnia 21.06.2020 o 12:25, Amarok napisał:

Nie wykluczam routera ale w konfiguracji stereo i w każdej innej dogadują, problem jest tylko w połączeniu surround.  

Witam,

czy zmiana routera przyniosła skutek? U mnie jest to samo- ciagle rozłącza przy połączeniu surround. Wymieniłem już router z vectry na lepszy, nie wiem czy jest sens szukac następnego?
system surround rozłącza wg własnego widzimisie- co kilka dni lub kilka razy dziennie

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Witam 

Posiadam dwa głośniki musiccast20 oraz w salonie WXAD10 

Głównie słucham radia internetowego, rock radio albo eska rock.

Czy zdarza się Wam rwanie tych stacji ? Czy to u mnie jakiś problem. 

Często grają po pół dnia bez żadnego zająknięcia a czasem rwie. 

Tak samo przerwy są bezpośrednio po uruchomieniu i albo się to ustatkuje albo zrywa na amen. 

Nie wiem czy to wina tych stacji czy mojej sieci a może wina samych głośników.

Dodam że oprogramowanie jest naj świeższe. 

Chyba że to problem z wcześniej wspominanymi zakłóceniami innych sieci.

Posiadam światłowód z Plusa czyli netia i jakiś standardowy router. 

Może go po prostu wymienić ?

• 2 weeks later...
Napisano

Zasięg WiFi w całym mieszkaniu mam na maxa.

Router zamontowany w korytarzu na środku mieszkania, ale innych sieci do o koła sporo.

Urządzenia stale podłączone to dwa telefony i czasem komputer no i musiccast.

• 1 year later...
Napisano
Dnia 25.06.2022 o 09:45, borys napisał:

Zasięg WiFi w całym mieszkaniu mam na maxa.

Router zamontowany w korytarzu na środku mieszkania, ale innych sieci do o koła sporo.

Urządzenia stale podłączone to dwa telefony i czasem komputer no i musiccast.

--------------------------------------

Wiem, że może niewiele wniosę, ale potwierdzam, że urządzenia MusiCast (u mnie CRX- N470D razy dwa) zacinają przy słabej sieci. W starym domu, choć internet chodził dobrze w miarę (dało się oglądać filmy z różnych VOD przy 1-2 zacięciach na film 2-3 godz.)praktycznie nie dało sie używać "siecowo" Yamahy, więc służyła jako odtwarza CD i radio... Kabel (z routera) nic nie pomagał, ale do domu sygnał dochodził nie kablowo tylko przez radio.  Po przenosinach do nowego domu internet światłowodowy o wiele lepszy, wifi nowe (system DECO, TP-Link) i problemu nie było... na pierwszym, starym zestawie. Kupiłem drugi (używany, ale jak nówka, nawet ryski nie widać, a taca CD jakby nie otwierana! i niestety... zacina. A tylko jest w innym pokoju, moc wifi nawet nieco lepsza, maks. 2 metry od routera. Po intensywnym zacinamu przez jakiś czas - przestaje i chodzi dobrze. Generalnie NET-Radio działa lepiej niż streaming Spotify, co wydaje się dziwne  - więc problem raczej po stronie YAMAHY.  Ogólnie to podkopuje moją wiarę w MusicCast, żałuję trochę, że nie spróbowałem MultiRooma Denona czy innych.  Przy innym starym aplitunerze DENON (klasy nieco wyższej, kiedyś warty pow. 5 tys.) mam przystawkę streaminową WIIM za 349 zł i działa lepiej niż MusiCast za dużo większe pieniądze - tzn. nie zacina :). To dziwne. Jeszcze jedna obserwacja - linkowanie urządzeń (aplitun. w dwóch pokojach) nic nie zmienia, ani na gorzej, ani na lepiej. Wyłączanie urządzeń Yamahy, resetowanie routera itp., mam wrażenie, że pomaga, ale to takie "hokus pokus", a nie rozwiazanie problemu. Zakłóceń sieci wokół nie mam, bo to dom, czasem coś łapie od sąsiadów i ktoś puści sieć z komórki jako routera przez przypadek. Wiem, że niewiele tym wpsiem pomogłem w rozwiazaniu problemu, ale wkurzające to jest, że w urządzaniach nie takich tanich (choć wiem, że to nie sprzęt TOP HI-FI) są takie "głupie", ale mega denerwujące problemy. Mam więc jak Borys i.... czasem zacięcia. 

Napisano
20 godzin temu, borys napisał:

Przesiadłem się na głośniki Sonos, żadnych problemów. Zostawiłem jedynie przystawkę WXAD-10 bo ona działa bez problemu. 

Czyli jednak problem yamahy. Dziwne, przystawka im działa, a reszta sprzętu średnio.