S4Home Napisano 18 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Amarok spróbuj po prostu inny ruter. Nie chodzi o to czy jest dobry czy nie. Czasem się po prostu nie dogadują. Sklepy wypożyczają takie sprzęty możesz ewentualnie oddać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 Dnia 18.06.2020 o 06:53, S4Home napisał: Amarok spróbuj po prostu inny ruter. Nie chodzi o to czy jest dobry czy nie. Czasem się po prostu nie dogadują. Sklepy wypożyczają takie sprzęty możesz ewentualnie oddać. Nie wykluczam routera ale w konfiguracji stereo i w każdej innej dogadują, problem jest tylko w połączeniu surround. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 Rozumiem, chodzi bardziej o to że zanim będziesz reklamował to trzeba sprawdzić wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil47 Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Dnia 7.01.2019 o 11:55, Łukasz Luk napisał: Dz. Tak, zrobię. Co ciekawe- net radio już działa na tym głośniku (niestety słaby zasięg i w drugim pokoju przerywa). Cześć, udało Ci się rozwiązać problem? Mam ten sam niestety Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin87 Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Dnia 21.06.2020 o 12:25, Amarok napisał: Nie wykluczam routera ale w konfiguracji stereo i w każdej innej dogadują, problem jest tylko w połączeniu surround. Witam, czy zmiana routera przyniosła skutek? U mnie jest to samo- ciagle rozłącza przy połączeniu surround. Wymieniłem już router z vectry na lepszy, nie wiem czy jest sens szukac następnego? system surround rozłącza wg własnego widzimisie- co kilka dni lub kilka razy dziennie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Kupiłem sorroudy na kablu 😉. Od tamtej pory juz nie sprawdzałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 14 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2022 Witam Posiadam dwa głośniki musiccast20 oraz w salonie WXAD10 Głównie słucham radia internetowego, rock radio albo eska rock. Czy zdarza się Wam rwanie tych stacji ? Czy to u mnie jakiś problem. Często grają po pół dnia bez żadnego zająknięcia a czasem rwie. Tak samo przerwy są bezpośrednio po uruchomieniu i albo się to ustatkuje albo zrywa na amen. Nie wiem czy to wina tych stacji czy mojej sieci a może wina samych głośników. Dodam że oprogramowanie jest naj świeższe. Chyba że to problem z wcześniej wspominanymi zakłóceniami innych sieci. Posiadam światłowód z Plusa czyli netia i jakiś standardowy router. Może go po prostu wymienić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2022 Masz mocny sygnał w routera? Są inne sieci w Twojej okolicy które mogły by zajmować pasmo? Zainstaluj sobie na smartfon programik typu WiFi Analyzer i zerknij jak to wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Zasięg WiFi w całym mieszkaniu mam na maxa. Router zamontowany w korytarzu na środku mieszkania, ale innych sieci do o koła sporo. Urządzenia stale podłączone to dwa telefony i czasem komputer no i musiccast. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1974 Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia Dnia 25.06.2022 o 09:45, borys napisał: Zasięg WiFi w całym mieszkaniu mam na maxa. Router zamontowany w korytarzu na środku mieszkania, ale innych sieci do o koła sporo. Urządzenia stale podłączone to dwa telefony i czasem komputer no i musiccast. -------------------------------------- Wiem, że może niewiele wniosę, ale potwierdzam, że urządzenia MusiCast (u mnie CRX- N470D razy dwa) zacinają przy słabej sieci. W starym domu, choć internet chodził dobrze w miarę (dało się oglądać filmy z różnych VOD przy 1-2 zacięciach na film 2-3 godz.)praktycznie nie dało sie używać "siecowo" Yamahy, więc służyła jako odtwarza CD i radio... Kabel (z routera) nic nie pomagał, ale do domu sygnał dochodził nie kablowo tylko przez radio. Po przenosinach do nowego domu internet światłowodowy o wiele lepszy, wifi nowe (system DECO, TP-Link) i problemu nie było... na pierwszym, starym zestawie. Kupiłem drugi (używany, ale jak nówka, nawet ryski nie widać, a taca CD jakby nie otwierana! i niestety... zacina. A tylko jest w innym pokoju, moc wifi nawet nieco lepsza, maks. 2 metry od routera. Po intensywnym zacinamu przez jakiś czas - przestaje i chodzi dobrze. Generalnie NET-Radio działa lepiej niż streaming Spotify, co wydaje się dziwne - więc problem raczej po stronie YAMAHY. Ogólnie to podkopuje moją wiarę w MusicCast, żałuję trochę, że nie spróbowałem MultiRooma Denona czy innych. Przy innym starym aplitunerze DENON (klasy nieco wyższej, kiedyś warty pow. 5 tys.) mam przystawkę streaminową WIIM za 349 zł i działa lepiej niż MusiCast za dużo większe pieniądze - tzn. nie zacina . To dziwne. Jeszcze jedna obserwacja - linkowanie urządzeń (aplitun. w dwóch pokojach) nic nie zmienia, ani na gorzej, ani na lepiej. Wyłączanie urządzeń Yamahy, resetowanie routera itp., mam wrażenie, że pomaga, ale to takie "hokus pokus", a nie rozwiazanie problemu. Zakłóceń sieci wokół nie mam, bo to dom, czasem coś łapie od sąsiadów i ktoś puści sieć z komórki jako routera przez przypadek. Wiem, że niewiele tym wpsiem pomogłem w rozwiazaniu problemu, ale wkurzające to jest, że w urządzaniach nie takich tanich (choć wiem, że to nie sprzęt TOP HI-FI) są takie "głupie", ale mega denerwujące problemy. Mam więc jak Borys i.... czasem zacięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia Przesiadłem się na głośniki Sonos, żadnych problemów. Zostawiłem jedynie przystawkę WXAD-10 bo ona działa bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1974 Napisano 6 kwietnia Udostępnij Napisano 6 kwietnia 20 godzin temu, borys napisał: Przesiadłem się na głośniki Sonos, żadnych problemów. Zostawiłem jedynie przystawkę WXAD-10 bo ona działa bez problemu. Czyli jednak problem yamahy. Dziwne, przystawka im działa, a reszta sprzętu średnio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts