Tadzio Napisano 1 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2018 witam Panowie bo pytanie zapewne do Was,bawie sie od tygodnia amplitunerem yamaha rx-a1070 i pytanie czy yamaha ma jakas swoja strone jakis serwis radiowy jak np technisat ma frontier silicon ktory sluzy do przegladania programow radiowych internetowych w laptopie np i przez ten program mozna wrzucic wybrane i znalezione stacje do urzadzenia......gdzies w starej instrukcji yamahy z internetu wyczytalem ze jest to program vtuner w swojej oryginalnej swiezej po polsku pisze ze jest to airable ale nic z tego .....czy ktos sie tym bawil i cos wklejal wrzucal przez kompa muze do yamahy....radyjka mam i mi graja ale wszystko musze szukac w amplitunerze i dodawac do ulubionych pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 (edytowany) http://yradio.vtuner.com/, musisz wpisać tylko ID amplitunera i śmiga. Dodawanie/ edytowanie itd. Edytowano 6 czerwca 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzio Napisano 7 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 (edytowany) dziekuje za zainteresowanie no nie da sie tak jak piszecie bo trzeba by bylo wczesniej na vtuner sie zarejestrowac podajac maila i haslo a to jest niemozliwe ale napisalem maila do v tuner z takowym pytaniem czy obsluguja swoim programem yamahe i odpisali mi 04-06-2018 tak Cześć, Niestety vTuner nie zapewnia już wsparcia dla Yamaha, ponieważ oni (Yamaha) postanowili wycofać vTuner ze swoich produktów. Hello, Unfortunately vTuner no longer provides support for Yamaha since they (Yamaha) decided to phase out vTuner from their products. czyzby taka firma jak yamaha nie miala zadnego wsparcia zadnego serwisu radia internetowego nie wiem jak sprzet konkurencyjny szkoda no i jeszcze sprzet dystrubowany na polske a brak polskiego menu /wywalic menu chinskie rosyjskie wstawic polskie/ wiem ze jest po polsku na smartfonach aleeee powinien byc i w sprzecie ciekawe co by bylo z brakiem menu po polsku w tv a tak poza tym to sprzet spoko dla oka i ucha polecam i oby gral mi tez 15 lat jak gra do dzis yamaha rx-v800 pozdrawiam top hifi Edytowano 7 czerwca 2018 przez Tadzio chce dodac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 @Tadzio na wstępie chce Cię przeprosić za wprowadzenie w błąd. Pisałem to z pamięci, jeszcze do niedawna radio było oparte o Vtuner. W chwili obecnej Yamaha zrezygnowała z VTunera ze względu na problemy z działaniem (niestabilna praca, częste braki w dostępności popularnych stacji). Na dzień dzisiejszy radio internetowe jest oparte o tunein, i w praktyce działa to dużo szybciej i stabilniej. Obecnie nie ma możliwości przeglądania/ katalogowania z poziomu strony www bo jest to niepotrzebne (przy VTunerze nie można było dodawać ulubionych z poziomu amplitunera/ aplikacji! To było dopiero uciążliwe, chciałeś dodać stację do ulubionych i musiałeś odpalać stronę www). Co do braku polskiego firmware'u w amplitunerach- jesteśmy zbyt małym rynkiem dla Yamahy i przynajmniej na dzień dzisiejszy nie słyszałem o tym, żeby go wprowadzili. Nie zrobią tego, bo mają ograniczoną możliwość wrzucania wersji językowych, a nie wywalą np. dużo większego rynku chińskiego żeby wprowadzić nasz. Bądź co bądź, obsługa amplitunerów Yamaha jest tak prosta, że bez problemu idzie sobie poradzić. Ustawiamy to raz z instrukcją, a potem korzystamy już z aplikacji które mają PL język. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzio Napisano 12 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 dzieki za pomoc teraz juz wszystko wiem ze tego nie ma a tego sie nie da...... tylko jak widze wiecie duzo powiedzcie mi czy poprawnie mysle ze jesli mam 1070 podpieta z netem przez wifi to dziala mi w smartfonie musiccast i av controler a w momencie jak przelacze 1070 po lanie to z automatu juz nie dzialaja mi aplikacje w telefonie tylko pisze demo czy cos zle robie czy tak ma byc ze aplikacja dziala jedynie po wifi w amplitunerze dziekuje i pozdrawiam Tadek Przemyśl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 @Tadzio nie powinno tak być. Jeśli łączysz się po Lanie z amplitunerem, w jego ustawieniach sieci wybierz wired. Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś problemu to najlepiej zadzwoń do nas bezpośrednio na tel (61 852 86 48), telefonicznie będzie szybciej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzio Napisano 12 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 no w momencie wyboru w amplitunerku w instalacji neta funkcji WIRED oczywiscie radio z neta na moze ulamek sekundy niknie ale za chwile gra nadal ale aplikacje w telefonie przechodza w tryb demo i sa bezuzyteczne i nie widze wyjscia z tego aby po lanie aplikacje w telefonie musiccast i av controler nadal dzialaly w instrukcji nie ma nic na ten temat albo jeszcze tam nie doszedłem ot taki mały zong Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 13 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2018 No to na pewno masz problem z siecią.Urządzenia od tak, nie powodują takich błędów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2018 19 godzin temu, Tadzio napisał: tylko jak widze wiecie duzo powiedzcie mi czy poprawnie mysle ze jesli mam 1070 podpieta z netem przez wifi to dziala mi w smartfonie musiccast i av controler a w momencie jak przelacze 1070 po lanie to z automatu juz nie dzialaja mi aplikacje w telefonie tylko pisze demo Na moim RX-A3030 podpiętym kablem ethernetowym wszystkie aplikacje na smartfonie śmigają bez problemu. Sprawdź ustawienia sieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzio Napisano 14 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2018 wszystko jasne juz wiem gdzie tkwi zong pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2018 @Tadzio gdzie leżała przyczyna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzio Napisano 15 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2018 jeszcze nie skonfigurowalem rutera ale chodzi o to ze do 1070 sygnal z neta idzie z rutera huawei po kablu a w telefonie mam sygnał wifi z rutera tp link ten sam internet dwa rozne rutery wiec musze dac sygnal do telefonu po wifi i yamahy po kablu z jednego rutera a bedzie nim tp link a tyle zgryzu było pozdrawiam i dzieki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Witam, od jakiegoś czasu mam problem z odbiorem radia internetowego na YAMAHA R-N402D tzn. są kilku dniowe przerwy kiedy nie mogę słuchać radia oraz nie mogę się zalogować na stronie http://yradio.vtuner.com/. Dnia 12.06.2018 o 14:27, Top Hi-Fi Poznań napisał: @Tadzio na wstępie chce Cię przeprosić za wprowadzenie w błąd. Pisałem to z pamięci, jeszcze do niedawna radio było oparte o Vtuner. W chwili obecnej Yamaha zrezygnowała z VTunera ze względu na problemy z działaniem (niestabilna praca, częste braki w dostępności popularnych stacji). Na dzień dzisiejszy radio internetowe jest oparte o tunein, i w praktyce działa to dużo szybciej i stabilniej. Obecnie nie ma możliwości przeglądania/ katalogowania z poziomu strony www bo jest to niepotrzebne (przy VTunerze nie można było dodawać ulubionych z poziomu amplitunera/ aplikacji! To było dopiero uciążliwe, chciałeś dodać stację do ulubionych i musiałeś odpalać stronę www). Co do braku polskiego firmware'u w amplitunerach- jesteśmy zbyt małym rynkiem dla Yamahy i przynajmniej na dzień dzisiejszy nie słyszałem o tym, żeby go wprowadzili. Nie zrobią tego, bo mają ograniczoną możliwość wrzucania wersji językowych, a nie wywalą np. dużo większego rynku chińskiego żeby wprowadzić nasz. Bądź co bądź, obsługa amplitunerów Yamaha jest tak prosta, że bez problemu idzie sobie poradzić. Ustawiamy to raz z instrukcją, a potem korzystamy już z aplikacji które mają PL język. Pisze Pan, że "Na dzień dzisiejszy radio internetowe jest oparte o tunein, i w praktyce działa to dużo szybciej i stabilniej." Jak mam zacząć korzystać z tunei, w opcjach radia nie mam takiej funkcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Problem leży po stronie serwisu dostarczającego radio internetowe. Borykają się z problemami serwerów. Gdyby problem leżał po stronie urządzenia, nie działały by Ci inne funkcje internetowe (Serwer, Spotify etc.). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 (edytowany) Ja wiem, że problemem jest serwis dostarczający radio internetowe. Tylko, że dla mnie tym serwisem nadal jest Vtuner a nie jakiś tunein . Edytowano 19 sierpnia 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przem Napisano 23 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2019 @Grisza Twój YAMAHA R-N402D jest na liście updatowanego firmware https://europe.yamaha.com/en/news_events/2019/0305_av_update_on_internet_radio_station_access.html Wygląd na to, że musisz zrobić update firmware (ja to zrobiłem za pomocą Musiccast) aby przejść na tunein. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wipyam Napisano 22 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2019 (edytowany) Instrukcja postępowania w przypadku braku urządzenia Yamaha po aktualizacji softu na liście kompatybilności. Nowy standard - airable.radio Oczywiście wszystko śmiga bez problemu po wykonaniu kilku czynności: 1. Robimy update softu urządzenia do najnowszej dostępnej wersji - u mnie 1.17 2. Jeśli urządzenie po aktualizacji jest na liście - niekompatybilne, z menu NET RADIO wybieramy opcję - GET CODE ACCESS , i pobieramy wyświetlony kod na display`u - 9 znaków 3. Przechodzimy na stronę http://yradio.vtuner.com , klikamy na opcję full access i dalej wpisujemy pobrany kod urządzenia 4. Przechodzimy dalej do opcji płatności i tyle w temacie. Koszt 1 rocznego dostępu - to 3 $ więc chyba to niewielki wydatek. Producent i dystrybutorzy na swojej stronie jakby celowo wprowadzają w błąd użytkowników starszych urządzeń, chyba po to aby lecieć do marketu i kupić nowszy model w odpowiednio większej cenie. https://pl.yamaha.com/pl/news_events/2019/0305_av_update_on_internet_radio_station_access.html Pozdrawiam Edytowano 22 czerwca 2019 przez Wipyam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawko45 Napisano 8 lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 lipca 2019 (edytowany) Wysłałem kod wg zaleceń w sobote ale na tą chwilę nie włączono. Posiadam Yamaha RN 500. Jaki jest czas oczekiwania? Edytowano 19 sierpnia 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 lipca 2019 Nie wiem czy rn500 będzie posiadać taka możliwość. Jego wsparcie już dawno się skończyło. Klasyczne radio ci nie działa? Pisałeś to audioklanu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomsX Napisano 11 lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 lipca 2019 Posiadam Yamahę RN-500. Po wpłacie ( w moim przypadku paypal ) 3 dolarów, radio internetowe na nowo działa. Dziękuję użytkownikowi Wipyam, który ma całkowitą rację. Należy postępować tak jak napisał. Rozumiem, że yamaha nie wspiera już tego modelu (postęp itd..) . Miło jednak by było, gdyby poinformowali posiadaczy starszych modeli o tym wyborze przedłużenia żywotności radia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smuzzy Napisano 20 lipca 2019 Udostępnij Napisano 20 lipca 2019 (edytowany) cześć wszystkim. mam Yamahę RN-500 i niestety po kliknięciu "GET ACCESS CODE" wyskakuje tylko "[NO CONENT]" co jest nie tak? a wchodząc po kolei: SETUP -> NETWORK SETUP -> INFORMATION -> mam pozycję "VTUNER" i kod składający się z 12-tu liter i cyfr, (użytkownik Wipyam napisał że ma być 9 znaków) czy to może być ten ACCESS CODE? Edytowano 20 lipca 2019 przez smuzzy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszSZ999 Napisano 3 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2019 Witam. Mam RN500. Dziś zauważyłem dopiero że Vtuner nie działa. Zalogowałem się za pomocą kodu, opłaciłem 3$. Dopiero po 10 minutach od operacji i ponownym uruchomieniu urządzenia i wejściu do NET RADIO - podziałało. Bardzo nieładnie wprowadzają w błąd pisząc, że urządzenia nie są już kompatybilne. Byłbym gotowy sprzedać ten sprzęt, gdyż głównie słucham radia internetowego, ze względu na lepszą jakość niż FM. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reporrter24 Napisano 18 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2019 Witajcie, Na RX-V677 po opłaceniu 3$ dalej działa Net Radio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi Napisano 19 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2019 (edytowany) Witam, czy po opłaceniu tych 3$ net radio działa tak jak wcześniej przed tymi zmianami czy jest coś lepiej? Bo szczerze mówiąc ostatnimi czasy na niektórych stacjach zrywało mi połączenie a wiele kanałów całkowicie poznikało. Jeśli ma to więc działać tak jak wcześniej to może czas na zmianę sprzętu. Edytowano 19 sierpnia 2019 przez michi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 zrywanie połączenia to nie kwestia dostępu do radia. - zasięg - ruter - kanał WiFi - i pewnie jeszcze pare Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts