Gość Napisano 9 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2018 jestem zielony jeśli chodzi o dziedzinę audio. Szukam dobrego kina domowego lub zestawu do pomieszczenia 16,5m^2 priorytet: jakość wykonania, czysty dźwięk użytkowanie muzyka z tv, internetu, bluethooth oraz filmy proszę pomoc... poniżej załączam zdjęcie pomieszczenia oraz głośników które polecono mi w sklepie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2018 Czyli szukany zestawu stereofonicznego z funkcjonalnością sieciową? Ogólnie zestaw jest w porządku, jedynie w podobnym budżecie znacznie lepiej jest zdecydować się na mocniejszy i wyraźnie lepszy dźwiękowo wzmacniacz NAD C326 BEE. Natomiast alternatyw dla Pylon Audio Sapphire 25 jest mnóstwo. Sapphire 25 to bardzo dobra konstrukcja, uniwersalna, sprawdzająca się dobrze w bardzo szerokim zakresie gatunków muzycznych. Jako alternatywa można spojrzeć na Indiana Line Tesi 561. To kolumny o trochę spokojniejszym, bardziej gęstym charakterze grania. Dobrą opcją jest troszeczkę droższa, ale lepsza kolumna System Audio Saxo 40. Może spodobać się także Monitor Audio Bronze 5 lub Dali Zensor 5. Zapraszam na odsłuchy, wyceny oraz wypożyczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2018 (edytowany) z tego co mi przedstawiono w sklepie głośniki Pylon Audio Sapphire 25, wzmacniacz nad c316 bee v2, odtwarzacz sieciowy Yamaha WXAD-10 wzmacniacz nad z odtwarzaczem sieciowym ogólnie jest lepszym rozwiązaniem (jakość dźwięku w tej cenie ie ma innego?) ponoć wzmacniacz i odtwarzacz sieciowy w jednym jest gorsze czasem może go mulić. i dlatego takie rozwiązania są lepsze? głośniki pylon są polskiej firmy a jak twierdzi sprzedawca są na rynku od 8 lat i robią dobry sprzęt oraz wszystko w Polsce składają a np. inna polska marka ale składają w chinach, które ma przewagę? yamaha robi postępy w odtwarzaczach i są aktualizacje a co głośników brak wielkich postępów czy tak? alternatywa głośników Indiana Line Tesi 561 oraz System Audio Saxo 40 w czym różnica do pylona? byłem na odsłuchu pylona czy można coś złożyć lepszego do tych 6tyś. np. nie wiem odtwarzacz inny yamaha WXC-50 ponoć lepszy... lub inne konfiguracje? kable qed x-tube 40 3m, qed perfomance 40 użycie muzyka z tv, internetu, bluethooth oraz filmy bez płyt cd Edytowano 10 czerwca 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 10 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2018 Dobrym pomysłem, może być też zakup Yamaha WXA50. Dobry all in one, który jest bliski WXC 50, no ale masz tu wzmacniacz. Połączyć to dla przykładu z kolumnami Indiana Line Tesi 561 i masz już komplet. Pojedź, posłuchaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2018 (edytowany) 10 godzin temu, Q21 napisał: Czyli szukany zestawu stereofonicznego z funkcjonalnością sieciową? tak z sieciową. Zamieściłem post nie znam tylko odpowiedzi Edytowano 10 czerwca 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 18 godzin temu, lewy napisał: z tego co mi przedstawiono w sklepie głośniki Pylon Audio Sapphire 25, wzmacniacz nad c316 bee v2, odtwarzacz sieciowy Yamaha WXAD-10 wzmacniacz nad z odtwarzaczem sieciowym ogólnie jest lepszym rozwiązaniem (jakość dźwięku w tej cenie ie ma innego?) ponoć wzmacniacz i odtwarzacz sieciowy w jednym jest gorsze czasem może go mulić. i dlatego takie rozwiązania są lepsze? głośniki pylon są polskiej firmy a jak twierdzi sprzedawca są na rynku od 8 lat i robią dobry sprzęt oraz wszystko w Polsce składają a np. inna polska marka ale składają w chinach, które ma przewagę? yamaha robi postępy w odtwarzaczach i są aktualizacje a co głośników brak wielkich postępów czy tak? alternatywa głośników Indiana Line Tesi 561 oraz System Audio Saxo 40 w czym różnica do pylona? byłem na odsłuchu pylona czy można coś złożyć lepszego do tych 6tyś. np. nie wiem odtwarzacz inny yamaha WXC-50 ponoć lepszy... lub inne konfiguracje? kable qed x-tube 40 3m, qed perfomance 40 użycie muzyka z tv, internetu, bluethooth oraz filmy bez płyt cd Zgadzam się, że lepszą opcją jest wzmacniacz z odtwarzaczem sieciowym niż amplituner sieciowy. Pytasz, czy można coś lepszego w zadanym budżecie - dostałeś kilka propozycji. Okablowanie zostaw na koniec jak już będziesz miał wybrany cały zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 Witaj, Podmienił bym tylko kolumny na inne. Reszta wygląda na prawdę sensownie. Słuchałeś tego zestawu? Odpowiadało ci? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 Tak sluchalem tego zestawu co na poczatku napisalem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 @Levyy masz bardzo małe pomieszczenie a w dodatku przy tym ustawieniu słuchasz na połowie, czyli nawet nie 10m2. Odpuściłbym zdecydowanie wszystkie kolumny podłogowe. Nie osiągniesz fajnego dzwięku przy cichym słuchaniu. Idąc dalej siedzisz bardzo blisko kolumn, dźwięk z podstawkowców będzie dużo spójniejszy. Jest to niepopularna opinia, bo większość klientów chce duże i sprzedawcy nie chce się kłócić. Zdecydowanie powinieneś przetestować sprzęt w swoim pomieszczeniu. Postaw podłogówkę i dobry monitor, sam zobaczysz o czym mówię. . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 postawić podłogówke i monitor? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 W twoim pomieszczenia odsłuchaj i porównaj podłogowe i monitory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 Z monitorów pożyczę ci canto one są na prawdę świetne, albo kefy r300. Dobre kolumny. Obecnie wyprzedawane warto sprawdzić w sumie. Tylko standy konieczne!! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 Pytali się tam Ciebie wgl jakie masz pomieszczenie? Odpuść podłogowe dobrze Ci radzimy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valantor Napisano 21 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 5 godzin temu, lewy napisał: wzmacniacz PM6006, głosnik dali zensor 7 wzmacniacz sieciowy yamaha rn-602 lub yamaha rn803d wzmacniacz PM6006, głosnik raptor 7 wzmacniacz sieciowy yamaha rn-6005 lub yamaha rn803d pwyzsze 2 zestawy sa takie jak polecili w sklepie a ponizej modyfikacje Hej, z tymi Zensorami/Wilsonami 7 to mocno pojechali moim zdaniem Dla zobrazowania zobacz sobie na zdjęcie i porównaj Mentory 5 z Raptorami 7. Do kolumn będzie jakieś 2,5m orientacyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 Zdradź co to za salon??;) Będziemy unikać. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2018 (edytowany) Dnia 21.06.2018 o 15:50, valantor napisał: Hej, z tymi Zensorami/Wilsonami 7 to mocno pojechali moim zdaniem co chcesz przez to powiedziec? Dnia 21.06.2018 o 14:54, Top Hi-Fi Poznań napisał: Pytali się tam Ciebie wgl jakie masz pomieszczenie? Odpuść podłogowe dobrze Ci radzimy co polecicie żebym już nie zwariował mowiłem o pomieszczeniu oraz pokazalem jak na zdjeciu powyzej Dnia 21.06.2018 o 16:57, S4Home napisał: Zdradź co to za salon??;) Będziemy unikać. Piotrek nautilus 2 lwoska rzeszów tak mi zaproponowali to co powyzej Edytowano 22 czerwca 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valantor Napisano 24 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2018 Że spokojnie w tej powierzchni wystarczyłyby monitory, a oni zaproponowali potężne podłogówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2018 3 godziny temu, valantor napisał: Że spokojnie w tej powierzchni wystarczyłyby monitory co polecisz ? do dyspozycji sklepy tonsil toshiba sony nautilus 2 i linia dźwięku w okolicy limit ten sam i jakby to wygladalo? na odsluchu bylem sprzetu Pylon Audio Sapphire 25, wzmacniacz nad c316 bee v2, odtwarzacz sieciowy Yamaha WXAD-10 podobalo mi sie ale byla wieksza sala Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2018 W okolicy! Dajemy ci możliwość wypożyczenia do domu. Po co ci okolica? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2018 @lewy spójrz na zestaw R-N803D + ELAC Uni-Fi BS U5 , w tym budżecie będzie cholernie ciężko o coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2018 Nie wiem zdaje sie na ciebie byle nie byl to szajs Nie mam nikogo pewnego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2018 No nie masz. Pewne jest tylko twoje ucho. Wypożyczasz sprzęt i testujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts