vbodzio #1 Napisano 21 czerwca 2018 Witam wszystkich Posiadam u siebie zestaw Denon x1300w, kolumny Sonance LCR1 przód, Sonance VP46R tył, centralny Focal CC700. Sub: Sonance i10. Jak z kina 5.1 jestem zadowolony, to pozostaje niedosyt jeżeli chodzi o stereo. Po przejrzeniu kilku wątków na forum, doszedłem do wniosku, że najlepiej jest dokupić wzmacniacz stereo i podłączyć przed pre-out z amplitunera. Niestety Denon x1300w nie ma pre-outa, tak więc muszę też zmienić amplituner. Zastanawiam się nad Denonem x3400h(3tys.) lub x4400h (5tys). Jak myślicie. Jest sens dopłacać 2 tys. do 4400h? Czy stereo może być lepsze w porównaniu do aktualnego x1300w? Jaki wzmacniacz stereo najlepiej dokupić do tego zestawu? Dziękuje z góry za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 21 czerwca 2018 Moim zdaniem nie warto. Bo i tak kupisz wzmak. Nie znam kolumn. Ale to nadal amplitunery kina. Kup najtańszy z wyjsciem ode a resztę przeznacz na wzmak. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Ślusarski #3 Napisano 22 czerwca 2018 Kolega dobrze prawi. Możliwe że kiedyś podobnie skończę. Choć na tą chwilę jestem bardzo zadowolony nawet ze stereo na 4400H. Kolega ma taki sam zestaw kolumn i jedyna różnica to właśnie amplituner 2400H i jest mocno nie zadowolony, 4400H u mnie dużo lepiej wypada w stereo (choć może to być jeszcze kwestia akustyki). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 22 czerwca 2018 Kup najtańszy model z obsługą pre-out, myśle ze najlepszą opcją będzie Denon AVR-X3400H i zostaw pieniądze na końcówkę mocy lub wzmacniacz z możliwością pracy jako końcówka mocy. To jedyne rozwiązanie, które zapewni Ci bezkompromisowy system stereo oraz kino domowe. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vbodzio #5 Napisano 22 czerwca 2018 Dzięki za sugestie. Krzysztof Ślusarski: no właśnie jestem ciekawy, jaka będzie różnica w stereo między moim x1300w a tym 4400h. Jeżeli nie duża to nie ma sensu kupowanie 4400h. Wtedy lepiej kupić 3400h i dokupić do tego wzmacniacz. Z drugiej strony nie podoba mi się przy zakupie wzmacniacza stereo, że dochodzi dodatkowy pilot oraz dodatkowe ustawienie volume. No i ten wzmacnaicz musiałby być cały czas włączony, bo nie wyobrażam sobie włączania trzech urządzeń (tv, ampli i wzmacniacz), żeby obejrzeć TV. Jaki wzmacniacz stereo możecie polecić? Zależy mi na tym, żeby nie był za duży, bo mało miejsca mam dla niego. Możecie coś polecić do kwoty 1 tys (1.5 tys)? Może być używane. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #6 Napisano 22 czerwca 2018 Kup wzmacniacz z wejściem Main In (bezpośrednio na końcówkę), wtedy nie będziesz miał dodatkowego ustawienia volume. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #7 Napisano 22 czerwca 2018 Różnica jakości dźwięku pomiędzy AVR-X1300W a AVR-3400H lub AVR-X4400H będzie wyraźna, przy bezpośrednim porównaniu AVR-X3400H i AVR-X4400H także bez problemu usłyszymy przewagę modelu droższego. Będzie to przede wszystkim znacznie lepsza plastyczność, spójność dźwięku, lepszy środek pasma. To cechy porządane szczególnie w stereo. Jeśli jednak zastosujemy zewnętrzny wzmacniacz, nie ma sensu dokładać do modelu "4400", lepiej tą różnicę przeznaczyć na lepszy wzmacniacz. Kwestia wzmacniacza - musisz szukać urządzenia, które ma możliwość pominięcia przedwzmacniacza, czyli możliwość wpięcia się bezpośrednio na końcówkę mocy. W takim przypadku wszystko nadal możesz obsługiwać z amplitunera (włącznie z regulacją poziomu głośności). Natomiast jeśli będziesz słuchał muzyki w stereo, wtedy możesz wykorzystywać przedwzmacniacz ten wbudowany we wzmacniacz, system stereofoniczny staje się wtedy niezależny od amplitunera kina domowego. Z używek musisz niestety zawęzić poszukiwania do modeli wyposażonych w Main IN. Z nowych jest bardzo dobra integra, która ma takie możliwości, przełączanie odbywa się z pilota, a nie zworkami co jest niewygodne - mam na myśli Audiolab 8300A. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolo2 #8 Napisano 23 czerwca 2018 jezeli chcesz wzmak z tej samej stajnj to polecam Denon 1500ae do wyrwania za 1500zl i moim zdaniem ciezko szukac konkurencji w tej cenie. Z innych wartych uwagi to Marantz 7004, onkyo 9755. Z nowych wzmacniaczy to chyba wszystkie pioneery maja wejscia na koncowke mocy a ceny ich uzywek sa bardzo niskie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 25 czerwca 2018 Nie warto. Różnica w cenie pomiędzy 3400 i 4400 jest nie proporcjonalna. Zwłaszcza po ile można mieć teraz 3400. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vbodzio #10 Napisano 28 czerwca 2018 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Kupuję Denon x3400h. W międzyczasie zacznę się rozglądać za wzmacniaczem stereo z wejściem Main In. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam wszystkich. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #11 Napisano 28 czerwca 2018 No no, Q21 róbcie teraz dobrą cenę dla kolegi Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Ślusarski #12 Napisano 29 czerwca 2018 6 godzin temu, vbodzio napisał: Dzięki wszystkim za odpowiedź. Kupuję Denon x3400h. W międzyczasie zacznę się rozglądać za wzmacniaczem stereo z wejściem Main In. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam wszystkich. Super , tylko nie tak szybko, liczę że kolega po zakupie, napisze kilka zdań na temat samego 3400h , i po złożeniu kompletnego zestawu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #13 Napisano 29 czerwca 2018 13 godzin temu, Miras23 napisał: No no, Q21 róbcie teraz dobrą cenę dla kolegi A my? 7 godzin temu, Krzysztof Ślusarski napisał: Super , tylko nie tak szybko, liczę że kolega po zakupie, napisze kilka zdań na temat samego 3400h , i po złożeniu kompletnego zestawu. O toż to Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach