MAreve Napisano 9 lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 Witam, Niedługo szykuje mi się przeprowadzka i powoli urządzam pokój, wiadome jest, że coś tam musi zagrać Wcześniej miałem kilka różnych zestawów, ale teraz muszę mieć coś innego, na pewno musi wisieć żeby dzieci nie miały do tego dostępu oraz musi być bardzo delikatne, smukłe i małe - brak miejsca.Sprzęt musi być uniwersalny, użytkują go wszyscy do muzyki, filmów itp Chciałbym mieć możliwość podłączenia do TV, słuchania przez bluetootha oraz CD, wiem, że wymagam sporo w tej kwocie, ale myślę. że coś się uda znaleźć. Spodobały mi się kolumny Cambridge audio WS30 Slimline On-wall, czy tak małe kolumny się nadają? Chciałbym też je w białym lub czarnym kolorze i nowoczesnym desingu Co to amplitunera lub wzmacniacza to nie mam pomysłu, wcześniej miałem wzmacniacz Cambridge audio CA1 ( troszkę słaby), Pioneer A656 (był ok), Alchemist Nexus ( troszkę słaby ), kolumny tannoy m1, kef cresta 2 obydwa komplety mi odpowiadały, choć kefy dla mnie były lepsze. W załączniku dodaję zdjęcie CA WS30 oraz schemat pokoju. Z góry dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 Cześć, te kolumny on-wall nie zapewnia Ci pełnego dżwieku, to raczej zestaw do stworzenia tła. Biorąc pod uwagę Twoje preferencje i wielkość salonu, namawiałbym na zbudowanie systemu na bazie amplitunera sieciowego np. Yamaha R-N402D oraz zestawu dwóch klasycznych monitorów. Dobrym przykładem będzie Pylon Audio Pearl Monitor, Magnat Shadow 203 lub Q Acoustics QA3020 (mamy jeden komplet czarnych piano w outlecie w bardzo atrakcyjnej cenie). Takie połączenie zapewni Ci porządny dźwięk, uniwersalny, który będzie Cię satysfakcjonował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 To nie kolumny do muzyki. Będzie bardzo słabo. A budżet pozwala tylko na wybór sprzętu używanego i to nie za szeroko. Jest szansa abyś dozbieral 500 zł? To wiele zmieni w sprzęcie używanym. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 10 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 Pewnie mogę dorzucić 500 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 Z nowych rozwiązań w tym budżecie w grę wchodzi chyba tylko jedynie Pianocraft + Nota 260. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 11 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 Oczywiście może być sprzęt używany, ale ten Yamahy mi się podoba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 I będzie to podstawowy sprzęt ale moim zdaniem zły do twojego metrażu. Tu potrzeba dużego sprzętu i kolumn podłogowych. Używanych. Wiadomo branża będzie proponować nowe Jeśli l kko używany to Onkyo 8150 lub 8250 i do kompletu CD lub to samo od Yamaha rn602. Albo czysty wzmacniacz wówczas nad 326, Denon pma 1500, tu wybór jest znacznie szerszy. Co do kolumn to raczej obstawial bym mąkę podłogowki jak elac fs77, magnat quantum 675, serię quantum 5, klipsch w wersji F1, czy standardowo tannoy F4. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 12 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2018 Witam, Tak naprawdę chciałbym uniknąć kolumn podłogowym, po prostu nie mam na to miejsca. Wolałbym już dwie kolumienki stereo żeby to chociaż jakoś grało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 lipca 2018 Magnat Quantum 673 Indiana Line Tesi 261 Tannoy M2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 15 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2018 (edytowany) Kurde ciągle mnie tak z tyłu głowy kusi jakieś nowe rozwiązanie, a może stworzyć stereo z dwóch głośników wifi ? Zauważyłem, że firma Sonos oferuje takie rozwiązania, tylko pytanie czy to w miarę przyzwoicie gra? Edytowano 15 lipca 2018 przez MAreve Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 lipca 2018 A mnie trochę zastanawia jak by się w tym sprawdził Magnat MultiMonitor 220 z dodatkowym subwooferem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 lipca 2018 Kolumny podłogowe zajmą Ci tyle samo miejsca co podstawkowe na standach. Co do ustawienia kolumn, ja bym bardziej widział diagonalne niż na wprost. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 16 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Podoba mi się ten magnat, czy miał ktoś przyjemność tego słuchać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 W tym chyba problem że brak jakichkolwiek opinii. Na youtube jest filmik z porównaniem z 3 drożnymi Edifierami. Nie wiem czy nie lepszym było by połaczenie Magnata Quantum 673 z wzmacniaczem cyfrowym SMSL Q5pro. Ponoć to zestawienie dobrze gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 lipca 2018 Magnat od niedawna robi aktywne kolumny. Ale wzmacniacze robił już wcześniej. Na niemieckich stronach znajdziesz zapewne opinie. W Polsce marketing jest przeciętny. Co nie oznacza że nie można brać ich pod uwagę. Kolumny typu Sonos nie wyjdą tanio a pamiętaj że to jednak system multiroom a nie odsłuch stereo. Będzie ok, ale to nie ten sam poziom jednak. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts