Gość Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 22 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: ...ile znasz osób kupujących tą samą płytę z różnych tłoczeń? Zmiana koloru podkładu odbijającego laser, czy plastik wykorzystywany do paneli LCD, zamiast (zapomniałem nazwy,p.?..) czy ostatnio, wypalanie matrycy niebieskim (dokładniejszym) laserem. To wszystko czynniki, mniejsze czy większe, które mają wpływ na efekt końcowy. "plastik wykorzystywany do paneli LCD"- chodzi o SHM CD? (http://wpszoniak.pl/portfolio/prawie-wszystko-o-cd/) "ile znasz osób kupujących tą samą płytę z różnych tłoczeń?" Oprócz nas? Nie znam. Może @Pboczek? Jeśli nie dziś to zapewne jutro ma szanse zostać takim wariatem jak my... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 (edytowany) hehehe. Nie mam nic przeciwko. Zabrałem się za testowanie kabli xlr i teraz widzę że nadal nie porównałem tych płyt. https://www.discogs.com/King-Crimson-In-The-Court-Of-The-Crimson-King-An-Observation-By-King-Crimson/release/1170813 czyli HDCD https://www.discogs.com/King-Crimson-In-The-Court-Of-The-Crimson-King-An-Observation-By-King-Crimson/release/8326049 Czyli Platinum SHM + zapis MLP Lossless Stereo (24/96) + Original Master Edition 2004 MLP Lossless Stereo (24/96) cały dzień roboty. Edytowano 9 sierpnia 2018 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 To nie wariactwo, tylko przyjemność połączona z ciekawością. Na mój weekend, japońskie tłoczenie z 1972 r. P-8200A, kontra 20Bit K2 Encoding HQ CD - VICP 5444. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 (edytowany) no proszę, płytka z 94 z takim zapisem. sam,jestem ciekaw efektu, a swoją drogą, może do mnie przyjdzie czas na patefon. Edytowano 9 sierpnia 2018 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 Tak 1994, sprawdzę czy będzie się jeszcze kręcić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 Fantaystycznie! No to będę miał co czytać, bo opiszecie obaj na pewno! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 7 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: hehehe. Nie mam nic przeciwko. Zabrałem się za testowanie kabli xlr i teraz widzę że nadal nie porównałem tych płyt. https://www.discogs.com/King-Crimson-In-The-Court-Of-The-Crimson-King-An-Observation-By-King-Crimson/release/1170813 czyli HDCD https://www.discogs.com/King-Crimson-In-The-Court-Of-The-Crimson-King-An-Observation-By-King-Crimson/release/8326049 Czyli Platinum SHM + zapis MLP Lossless Stereo (24/96) + Original Master Edition 2004 MLP Lossless Stereo (24/96) cały dzień roboty. Sorry Ciebie, ale porównanie musi poczekać. Wpierw wygrzewanie Mac`a, nadal delikatnie zmienia sie bas i tak już zabrałem sie za kable xlr> Teraz testuje Audioquest Earth, ale juz wiem ze muj system jest za slaby by docenic te kable, ten AQ, to taki punk odniesienia, kolejny bedzie o połowe tanszy i zobaczymy czy da rade. Purist Audio Design GENESIS.xps Dowiedziałem się tez że wzmacniacz czuły na sieciowe kable, wiec to też muszę jeszcze opanować. A potem tylko muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabbo Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 Tylko muzyka? Aż muzyka.! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: A potem tylko muzyka. uhm..... może 1,5 roku 19 godzin temu, wpszoniak napisał: Oprócz nas? Nie znam. Może @Pboczek? łął Wiara w przynależność do "wyjątkowej grupy" to chyba immanentna cecha audiofila Ale nie jest to takie wyjątkowe zjawisko (kupowanie różnych wydań), różny jest poziom "choroby" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 11 godzin temu, Fafniak napisał: Wiara w przynależność do "wyjątkowej grupy" to chyba immanentna cecha audiofila @Fafniak, o kompleksy Ciebie nie podejrzewam, ani o złośliwość, ale Twój wpis to tak trochę sugeruje te przypadłości. Pozdrawiam Ciebie, WP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 złośliwość ? Jak najbardziej ! Menda ze mnie przeokrutna, szczególnie "dla tych" co dystansu do siebie nie mają a na forach audio jest to dość powszechne Właśnie przeglądam moje płyty Cd i wybieram te "do wymiany" Ręce mi opadły jak obejrzałem jedną z płyt Claptona (From the cradle) kupioną...uuuuuaaaaaeeee dawno bardzo. Dawno jej nie słuchałem , myśle że kilka lat spokojnie To chyba jest bezczelnie zrobiona kopia i sprzedawana w wieeeele lat temu w sklepach (bazarowych wydań nie kupowałem ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 @Fafniak nikt nie zamyka Ci dostępu do sprawdzania różnych wydań i nie widzę w tym nic wyjątkowego. Na razie na forum niewiele osób deklaruje taką chęć, ale to się może zmieni, albo nie, co mnie to. Chyba rzeczywiście starasz się obśmiać coś z powodów które dobrze odgadnął Wojtek. 41 minut temu, wpszoniak napisał: @Fafniak, o kompleksy Ciebie nie podejrzewam, ani o złośliwość, ale Twój wpis to tak trochę sugeruje te przypadłości. Zamów sobie kilka pików w różnych formatach i sprawdź co słyszysz, napisz coś, będzie fajnie. Bogusław zamieścił linki do dwóch wydań masz okazję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 27 minut temu, Pboczek napisał: Zamów sobie kilka pików w różnych formatach i sprawdź co słyszysz, napisz coś, będzie fajnie. Bogusław zamieścił linki do dwóch wydań masz okazję. O nie! Bunt wzniecam. Pliki mają swoje wątki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Twój temat, Twoje prawo. Pliki do plików. Może Fafniak założy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 (edytowany) Mój, nie mój... Mniejsza o to. Bardziej chodzi mi o jakiś ład i prządek, tak żeby "wędrować" po kartach forum jakoś łatwiej, a nie jak w wielu przypadkach temat ma się nijak do treści... Mnie to raczej zniechęca do czytania. Pozdrawiam Ciebie niezmiennie, WP Edytowano 10 sierpnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Ordnung musi być, już uciekam z plikami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 8 godzin temu, Pboczek napisał: @Fafniak nikt nie zamyka Ci dostępu do sprawdzania różnych wydań i nie widzę w tym nic wyjątkowego. Na razie na forum niewiele osób deklaruje taką chęć, ale to się może zmieni, albo nie, co mnie to. Chyba rzeczywiście starasz się obśmiać coś z powodów które dobrze odgadnął Wojtek. Przeczytaj może jeszcze raz co napisałem...bo mam wrażenie kompletnie nie zrozumiałeś tak samo jak wpszoniak Śmieje się z przekonania o wyjątkowości zakupu różnych wydań - tylko tyle. Dopisałem też że ten proceder wcale nie jest taki niezwykły Żeby wyjasnić do końca - sam to robię i znam ludzi którzy także w ten sposób postępują. Wiecej dystansu do siebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 16 minut temu, Fafniak napisał: .Wiecej dystansu do siebie A może zamiast dawać nam tego typu rady lepiej by było, dla łatwiejszego rozumienia Twoich wypowidzi, żebyś po prostu jaśniej pisał, a nie tak żebyśmy się musieli domyślać co też @Fafniak miał na myśli... Pozdrawiam Ciebie, WP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 21 godzin temu, Fafniak napisał: łął Wiara w przynależność do "wyjątkowej grupy" to chyba immanentna cecha audiofila Ale nie jest to takie wyjątkowe zjawisko (kupowanie różnych wydań), różny jest poziom "choroby" Co jest w tym wpisie niezrozumiałego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 (edytowany) Niezrozumiałe dla mnie jest to, że próbujesz mnie i innych mi podobnych kwalifikować do jakiejś grupy i do tego wziętej w cudzysłów. To od wstępu rodzi podejrzenie, że traktujesz tę grupę hobbystów jako... No właśnie- JAK? To proszę wytłumacz. Choroba? A jaka? (Na żart to nie wygląda) Edytowano 10 sierpnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Nie... do jakiejś wyjątkowej grupy to ty sam siebie kwalifikujesz piszą Dnia 9.08.2018 o 13:01, wpszoniak napisał: "ile znasz osób kupujących tą samą płytę z różnych tłoczeń?" Oprócz nas? Nie znam. Może @Pboczek? Jeśli nie dziś to zapewne jutro ma szanse zostać takim wariatem jak my... "choroba" ? Sami audiofile czesto piszą o audiofilusnervosa Termin mam wyjasniać ? Może na wszelki wypadek wyjaśnię żeby nie było niedomówień To żartobliwe określenie sytuacji audiofili ciagle poszukujących którzy nawet jak powiedza że "już mam dziwęk ten który chciałem' za pól roku zmienia sprzęt W płytotece ciągłe zmiany i poszukiwania Czy już ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Bo to piękne hobby. Wiele razy mialem już zlozony zestaw i wiele razy go demontowałem :). Pozdrawiam chorych na doskonałość. Przecietność do szafy! Boguslawie, ładne zdjęcie. Na ostatnim audioshow Mc obok Wile zagrały najlepiej. Podobno jeszcze Ayon grał dobrze ale ja bylem u Ayona, jak jeszcze nie był ułożony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 39 minut temu, Fafniak napisał: Nie... do jakiejś wyjątkowej grupy to ty sam siebie kwalifikujesz piszą... Czy już ? Już. No OK, kwalifikuję siebie w elitarnej grupie (wśród wielu tu obecnych) słyszących wiele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 (edytowany) @Fafniak może rzeczywiście pisz jaśniej, a nie tak, żebyś tylko Ty rozumiał to inaczej niż adresaci twojej wypowiedzi (np. dodawaj więcej emotikonów). I nie rób ze mnie durnia, który nie rozumie tego co piszesz. Edytowano 11 sierpnia 2018 przez Pboczek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 obawiam się że wiecej emotek zrobi z tego przekaz kukiełkowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts