słuchacz Napisano 15 lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 lipca 2018 Witam! Udało mi się zakupić w okazyjnej cenie kolumny Heco Music Style 900. Mam tylko stary wzmacniacz Harman 610 i dosyć słabo to brzmi. Jest bardzo dużo basu i dźwięk taki przymulony.Postanowiłem kupić inny wzmak w budżecie mam 1200 zł na używany wzmacniacz i moje pytanie co najlepiej do nich dobrać? Pokój 30 m2 muzyka rockowa ale i filmowa, nie słucham tylko metalu, rapu i disco polo . Proszę o jakieś sensowne odpowiedzi Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 15 lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 lipca 2018 (edytowany) W budzecie to yamaha a-s 501. Bedzie nowa jak dolozysz 150zł Edytowano 15 lipca 2018 przez grzegorz8370 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słuchacz Napisano 15 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2018 Nie chcę nowego słabego wzmaka. Wolę kupić lepszy używany i o takie propozycje prosiłem. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 15 lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 lipca 2018 Te Heco to ciepłe kolumny,najwiekszy wybór w dobrych cenach i pasujących do Heco będzie Onkyo,popatrz masz mnóstwo z używanych to Twojej ceny,oczywiscie parę lat będą miały te wzmaki,musisz dobrze popatrzeć byś szrota nie kupił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słuchacz Napisano 16 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Onkyo kojarzy mi się głównie z amplitunerami a ja chciałbym wzmacniacz. Czy jeszcze jakieś propozycje? Nie tylko marka ale i model? Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto na Heco MS 900? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 To źle Ci się kojarzy :-) ja Ci pisze co najlepiej pasuje i jest w Twoich możliwościach finansowych,masz olx,masz Allegro to sobie popatrz,nikt za Ciebie nie wyszuka,mozemy doradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabbo Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Witam posiadam takie kolumny. Słucham na roksan caspian pierwszej generacji i jest według mnie bardzo dobrze. Brzmi taki zestaw w miarę szczegółowo i mocno z lekkim ociepleniem, mocnym i dobrym basem, góra mogła by być jak dla mnie trochę mocniejsza, choć może gdyby tAka była ciężko byłoby słuchać godzinami muzyki tak jak jest teraz. Instrumenty jak dla mnie brzmią bardzo naturalnie. Jest dobra szeroka scena. Wzmacniacz ten jest moim zdaniem dość mocny i bardzo dobrze sobie radzi. Muzyki słucham na godzinie 8 bardzo rzadko na 9 wtedy jest już imprezowo. Wadą lub być może zaletą tego wzmacniacza jest brak jakiejkolwiek korekcji dźwięku. Dla mnie to zaleta.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słuchacz Napisano 16 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 To źle Ci się kojarzy :-) ja Ci pisze co najlepiej pasuje i jest w Twoich możliwościach finansowych,masz olx,masz Allegro to sobie popatrz,nikt za Ciebie nie wyszuka,mozemy doradzić.Aleś mi doradził. Onkyo a resztę sobie szukaj sam. Dziękuję Ci i już się nie wypowiadaj jak nie masz nic do powiedzenia konstruktywnego. Poza tym słyszałem, że to Onkyo to żaden cud i wielu poleca inne wzmacniacze.Co do Roksana to ciężko będzie znaleźć w budżecie ale dzięki będę szukał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dydex Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Nie słuchałeś, ale już wiesz, że to żaden cud. Mamy za ciebie wybrać? Onkyo A-9050. Już kupujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Jak czytam ten wątek to autor wydaje się jakimś młodzianem (na oko ~17lat max) Jeśli inni polecali co innego , to słuchaj tamtych i kupuj co innego , wtf w ogóle Onkyo ma wyważone granie , wg mnie przyjemne na dłuższą metę , mój ampli generował 2x 40W przy 100dB z 1metra (trudno było wytrzymać ten pomiar w mieszkaniu) bez przesterowania kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 (edytowany) https://allegro.pl/nad-c-355bee-stereo-okazja-i7452608594.html#thumb/1 https://allegro.pl/yamaha-a-s700-bardzo-dobry-wzmacniacz-stereo-i7407183149.html Takie propozycje, oba się zgrywają z tymi kolumnami, kwestia Twojego gustu brzmieniowego. Z NAD będzie masywniej, z Yamaha bardziej lekko, wyeksponowane bardziej skraje pasma, środek troszkę odchudzony. Oczywiście to tylko przykłady wzmacniaczy, nie musisz kupować tych konkretnie egzemplarzy. Jeszcze jedna propozycja: https://www.olx.pl/oferta/wzmacniacz-stereo-xindak-a-06-CID99-IDuYNEF.html#a7ef0043d1 Tutaj troszkę ocieplone brzmienie z całkiem niezłą średnicą i fajnymi niskimi tonami , więc odsłuch wskazany {zresztą jak przy wszystkim} czy by nie było za ciepło dla Ciebie z tymi kolumnami. Wszystkie powyższe wzmaki prawidłowo napędzą Twoje kolumny i dają radę w muzyce Rock jak i filmowej. Reszta to kwestia upodobania do samego brzmienia. Ps. Nie zapominaj o źródle. Jak to będzie kulało - czyt. Tv, telefon to zepsuje cały efekt końcowy. Edytowano 16 lipca 2018 przez mordor12 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słuchacz Napisano 16 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Jak czytam ten wątek to autor wydaje się jakimś młodzianem (na oko ~17lat max) Jeśli inni polecali co innego , to słuchaj tamtych i kupuj co innego , wtf w ogóle Onkyo ma wyważone granie , wg mnie przyjemne na dłuższą metę , mój ampli generował 2x 40W przy 100dB z 1metra (trudno było wytrzymać ten pomiar w mieszkaniu) bez przesterowania kolumn.Może ty też czytaj co jest napisane. Nie chcę amplitunera żebyś nawet na głowie stawał, nie musisz innych karać za swoje błędy. Jak dla ciebie mam 14 lat i nic ci do tego, pewnie sam nie masz za dużo i stąd kompleksy.Bardzo dziękuję koledze@mordor12 za utwierdzenie mnie, że do Heco to Nad albo Yamaha, będę szukał wśród tych dwóch marek. Oczywiście dam znać jak kupię i napiszę jak ten zestaw gra. Pamiętam również o źródle, najpewniej będzie Malina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 (edytowany) NAD-y i Yamahy ( przynajmniej te nowsze ) diametralnie różnią się górą pasma.Większość nowych wzmacniaczy Onkyo ma brzmienie nieco przypominające Yamahy. Dlatego pomysł z takim wzmacniaczem wcale nie jest zły. ONKYO A-5VL gra jednak inaczej. Wymaga kolumn z dość nasyconą górą pasma. Edytowano 16 lipca 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 17 lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 lipca 2018 Ciężko dostać a 5vl,ostatnio był na Allegro,zastanawialem się czy go nie kupić,kupil ktoś za niecałe 700zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 lipca 2018 Cześć, A5VL faktycznie jest rzadko dostępny. Ale w tym budżecie do tych kolumn z używanych zdecydowanie polecam Yamahe AX900! Petarda granie. Idealnie skomponowane. Xindak też będzie ok. Caspian nawet pierwsza wersja chyba nie do dostania w tej cenie? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts