S4Home Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 11 godzin temu, Nowy123 napisał: Czyli nie ma ryzyka że się usmaży bo sam się wyłączy? Jest. Bo zabezpieczenie zadziała 9 na 10 potrzebnych razy. Tak właśnie padają amplitunery AV (głównie) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 22 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 A skąd wiadomo kiedy to już jest ta krytyczna temperatura dla wzmac? Na dotyk? Trudno rozpoznać bo jeden będzie się bardziej grzał a drugi mniej. C356 był mocniej nagrzany w tych samych warunkach niż cxa80. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 (edytowany) Jeśli ma zapewnioną odpowiednią przestrzeń do wentylacji i się nie wyłącza samoczynnie, to znaczy że wszystko jest ok. Problem jest wtedy gdy ktoś zamyka w szafce wzmacniacz bez odpowiedniej wentylacji lub gdy np stawia na wzmacniaczu odtwarzacz CD, bo uważa że tak jest ładniej . A są tacy mądrzy niektórzy , ze jak im się o tym powie ze nie należy utrudniać wentylacji wzmacniacza stawiając coś na nim to jeszcze się awanturują i potrafią zbluzgać . Edytowano 22 listopada 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 Dokładnie. Przestrzeń wokół niego to podstawa. Wówczas nie przejmujesz się że nad momentami będzie wręcz gorący potrafilem go tak rozkręcić. I wtedy jest ok. Dla innych urządzeń temperatura wysoka to dopiero letnia dla ciebie. Najważniejsze jest zachowanie wentylacji. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 22 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 Czyli nie ma co panikować. A kto mi powie z jakiej przyczyny ten bas w połączeniu cxa80 z heco jest mocniejszy niz z nad c356. I czy podstawki z kolcami mogłyby coś w tej kwestii zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 To ile dają podstawki z kolcami zależy też od tego na czym stoją kolce. Generalnie bas powinien nabrać lepszej kontroli i będzie go trochę mniej niz gdy kolumny stoją z możliwością bujania się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 22 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 No to dzisiaj przykręce podstawy z kolcami i poeksperymentuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 Ostatnio wkręciłem kolce (tam są takie plastykowe dynksy na to) i tak jakby lepsza scena/stereofonia , nawet jeśli kolumn nie wyciągnę od ściany. Tak jak już wiele razy pisałem , problemem są kolumny heco ,a nie wzmacniacze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 22 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 No ale z nad- em bas jest akuratny a z cambridgem zbyt mocny lecz nie dudniący , z 20 lat temu byłbym tym basem zachwycony ale teraz... Gdyby był problem z kolumnami to chyba z każdym wzmacniaczem byloby podobnie, czy nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 W dużej mierze zależy to od akustyki pomieszczenia i tego co się komuś podoba. Dlatego najlepiej dobrać sprzęt pod siebie aby grał dla nas dobrze w naszym pomieszczeniu. Dlatego właśnie dobrze jest móc go u siebie sprawdzić. Jesli basu jest zbyt dużo można próbować kolumny odsuwać od ściany lub zamknąć jeden z tuneli br. kawałkiem gąbki. Gdy kolumny są dalej od ścian łatwiej o dobrą panoramę stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 22 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 No właśnie muszę popróbować. A z tą gąbką to dobry patent, jak używałem w poprzednim zestawie suba do muzyki to po włożeniu gąbki w bas refleks to jakość basu zdecydowanie wzrosła tylko był problem taki że przy filmach jak były wybuchy to gąbka potrafiła wyskoczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 Tu masz 2 tunele na kolumnę i jeden zostaje otwarty A żeby gąbka nie wyskakiwała trzeba użyć jej więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 20 minut temu, MobyDick napisał: Tu masz 2 tunele na kolumnę i jeden zostaje otwarty A żeby gąbka nie wyskakiwała trzeba użyć jej więcej. Taśmą nie można zakleić by gąbka nie wyskoczyła ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 22 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 Miał ktoś okazję słuchać magnata mr780 w porównaniu do c356? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 10 minut temu, Nowy123 napisał: Miał ktoś okazję słuchać magnata mr780 w porównaniu do c356? Obstawiam iż Piotrek z s4home mógł jak nie , to jeśli mają to może by sprawdził ? I dlatego warto w sklepie odsłuchiwać wstępnie by mieć porównanie co do domu zabrać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 Miałem okazję ale wolę poczekać na kolegę aby sam powiedział. Czemu bas jest większy z cxa80 mimo że on mniejszy bas? To jest pytanie Bo Cambridge bardzo go trzyma. Powoduje jego bardzo dobra kontrolę. Z kolei nad grą miękko podobnie do heco. Więc dźwięk się "nakłada". Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 A zobacz Piotrek, a moje Onkyo gra sucho i co i bas miękki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 No jednak cxa80 to nieco wyższy model od twojego Onkyo. Jak chcesz to może od kolegi jechać do ciebie od razu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 22 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 (edytowany) 7 godzin temu, S4Home napisał: Miałem okazję ale wolę poczekać na kolegę aby sam powiedział. No nie wiem czy do tego dojdzie a chciałbym posłuchać mr780 ale dzisiaj muszę zdecydować odnośnie cxa80 bo promocja do jutra i najpóźniej jutro po południu musiałbym zamówić a w tedy już po ptokach. Nie mogę się zdecydować bo okazja cenowa z jednej strony a z drugiej jednak to co ważniejsze. Po 2h sluchania powiem że cxa80 lepiej wypada w odsłuchu bezpośrednio przed kolumnami bo jest dźwięk bardziej soczysty i rozdzielczy a c356 lepiej podczas takiego codziennego krzątania po domu bo ta miękkość jest przyjemna. Najlepiej to by było mieć oba. I tego nie lubię bo mam presję teraz na okazję cenową a to zaburza obiektywizm. A tak na marginesie to zadziwiające jest jak te aurory potrafią zmienić styl grania w zależności od elektroniki. Co wzmacniacz to zupełnie inne brzmienie. Ktoś może to potwierdzić czy mnie słuch zwodzi. Moze ktos się wypowiedzieć czy bedzie jakaś różnica w jakości dźwięku ze spotify pomiędzy chromecast audio a np.takim http://www.klub.audiostereo.pl/recenzje-akcesoria/ieast-m30-soundstream-pro-art566.html po optyku oczywiscie Edytowano 22 listopada 2018 przez Nowy123 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 7 godzin temu, S4Home napisał: No jednak cxa80 to nieco wyższy model od twojego Onkyo. Jak chcesz to może od kolegi jechać do ciebie od razu. Piotr Że co? Waga jego mniejsza niż chyba yamaszki rn602.Pojemność uf dwa razy mniejsza niż u mnie. Ma tylko wydajność prądową, jestem obrażony na Ciebie ? koniec z naszą miłością?dziś w czarny piątek jest promocja na tego cxa 80, za 3592zl - Nowy 123 tak masz rację, granie zależy od elektroniki, ale to w innych kolumnach też tak jest ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 A sorki bo ty masz 9070? Pomyliło mi się że 9150 Mój błąd. Odobraziłeś się? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 23 listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 No obraziłem, ale że szybko pojąłeś swój błąd, to Ci wybaczam ? żebyś na moje kolumny napisał coś złego,to pal licho, ale na wzmacniacz? To obraza mojej dumy ? dobra, to nadal Cię kocham ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 23 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 Czy ktoś wie jaki dac siedzi w mr780? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 20 minut temu, Nowy123 napisał: Czy ktoś wie jaki dac siedzi w mr780? https://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/2998807 use de ajs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 23 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 To ja wiem że wolfson, ale jaki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts