Cyryl Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Zastanawiam się nad Yamaha MCR-N470D PianoCraft + Indiana Line Nota 260X lub Pioneer XC-HM86D + Jbl Arena 130 .Poproszę o poradę lub jakąś inną propozycję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2018 Wybór zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Podaj więcej szczegółów - przede wszystkim jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie (jasne, ostre, dynamiczne, ciepłe, miękki, ...). Szukając najbardziej uniwersalnego systemu mini do 10m2, który moim zdaniem obiektywnie będzie najlepszy, brałbym pod uwagę Pioneer XC-HM86D z kolumnami Heco Aurora 300. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 11 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2018 Słucham głównie Rocka i Metalu .W tej chwili mam stary wzmacniacz Pioneera A550 R i Cd Pioneer PD S601 do tego 2 małe satelity Wharfedale nie gra ten zestaw dobrze na pewno gównie przez te kolumienki .Chciałbym jakiś ciekawy sprzęt który na prawdę zagra dobrze . Jaki jeszcze amplituner byłby godny polecenia do Indiana Line Nota 260X bo na takie kolumny się zdecydowałem ? Yamaha MCR-N670 PianoCraft + Indiana Line Nota 260X też fajny zestaw ciekawe jak wypada w porównaniu z Pioneer XC-HM86D +Indiana Line Nota 260X Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 Jeśli zdecydowałeś się na Indiana Line Nota 260X, to spójrz na zestaw oparty na wzmacniaczu NAD C338, to będzie konfiguracja dźwiękowo zdecydowanie najlepsza. Wzmacniacz posiada Google chromecast, czyli masz pełną funkcjonalność sieciową. Zestaw taki zagra zdecydowanie lepiej niż wszystkie mini zestawiki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 12 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 Yamaha R-N602 najbardziej by mi odpowiadała ale czy z Indiana Line Nota 260X będzie ok ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 Jak najbardziej, Nota 260X będzie dobrze współpracowała z amplitunerze Yamaha. Może być także atrakcyjny pakiet cenowy Yamaha / Indiana Line. Yamaha to szybki, dynamiczny, swobodny, efektowny dźwięk, który w połączeniu z Nota 260X, oferujące plastyczny, dociążony, gesty charakter, zaoferuje bardzo uniwersalne, dynamiczne granie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 12 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 Mam jeszcze jedno pytanie by dograć zestaw dla mnie idealny Yamaha R-N602 + Indiana Line Tesi 262 zamiast nota 260 X jaka będzie różnica ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Cześć.jak potrzebujesz CD to Yamaha 670. A jak nie to Yamaha rn602 ale szczerze to weź do nich magnaty 673 które są znacznie lepsze od tej indiany albo elac b6. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 MusicCast PianoCraft MCR-N670 + NOTA 260 to dużo lepsze granie niż 470'tka, a cenowo bardzo podobnie Jeśli nie zależy Ci na CD i jesteś w stanie wysłupać trochę więcej to koniecznie weź pod uwagę NAD C338 + B&W 685 S2- ten zestaw to prawdziwy killer Pianocraftów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 13 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Yamaha R-N602 nie zwróciłem uwagi na rozmiary tego amplitunera jest za głęboki maksymalnie mogło by być 37 cm w związku z tym biorę pod uwagę Onkyo TX-8250 lub coś innego chciałbym się zmieścić w 3000 zł .Koniecznie musi to być amplituner dobrze jak by było chociaż wejście USB .Podejrzewam że Onkyo TX-8250 zagra lepiej niż PianoCraft MCR-N670 czy Pioneer XC-HM86D? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 No to masz Onkyo 8250 albo jego kopię w formie Pioneera sxn30ae. Ten jest tańszy zostaje więcej na lepsze kolumny. Magnat quantum 723 i pozamiatane. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 14 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 Onkyo bardziej mi odpowiada wizualnie dołożę coś do kolumn najwyżej tu Magnaty 723 też mi odpowiadają ,ale chory bym był jak bym nie zapytał jakie kolumny były by najbardziej odpowiednie do tego amplitunera i czy jest sens inwestować w coś lepszego niż Magnaty 723 ?:) Do pokoju 10 m to tylko kolumny podstawkowe czy jakieś podłogowe też by mogły być i które będę lepsze ?Onkyo TX-8270 czy to prawda że różni się tylko hdmi od 8250?Bardzo dziękuję za cierpliwość i pomoc . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Podłogowych bym nie brał. Tak jedyna różnica to HDMI. Poczytaj i nas na Facebooku jest porównanie tych dwóch amplitunerów. Quantum 723 to będzie optymalny wybór do tego amplitunera. Możesz pomyśleć o studio 16 Hz canto one. Ale one na pewno mają większy potencjał niż ten amplituner. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 15 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Onkyo bardziej mi odpowiada wizualnie dołożę coś do kolumn najwyżej tu Magnaty 723 też mi odpowiadają ,ale chory bym był jak bym nie zapytał jakie kolumny były by najbardziej odpowiednie do tego amplitunera i czy jest sens inwestować w coś lepszego niż Magnaty 723 ?:) Do pokoju 10 m to tylko kolumny podstawkowe czy jakieś podłogowe też by mogły być i które będ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Ale to. Właśnie ci odpowiedziałem. 723 to optymalny wybór. Możesz iść w coś lepszego ale Onkyo zacznie być tu słaba noga. Zapytałes dokładnie o to samo , nie widziałeś mojej odpowiedzi? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 15 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Sorry widać coś nie potrzebnie kliknąłem bo jak chciałem odpisać pokazała się moja stara wiadomość Ja już się zdecydowałem i tak właśnie zrobię kupię Onkyo TX 8250 i kolumny Magnat quantum 723 .Bardzo dziękuję za fachowe porady . Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Ja bym jednak chyba wolał : NAD C338 + Kef Q350 za 4 tyś lub NAD C338 + B&W 685 S2 za 3666 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 15 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Wiem że taki Nad pewnie zagrałby trochę lepiej ale nie jest tak funkcjonalny a na dodatek brzydki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Kwestia tego co się komuś podoba . Moim zdaniem jest znacznie ładniejszy od staruch NADów i jest stosunkowo mało fotogeniczny. Mnie się osobiście bardziej podoba od tego Onkyo, a za starymi NADami nie przepadałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 15 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Dokładnie kwestia gustu :)Wharfedale Diamond 10.0 6 ohms i 15-75W czy do tego Onkyo TX 8250 podłączę czy może się coś gryźć ?Właściwe kolumny dokupię dopiero w Październiku a wiadomo że będzie kusiło żeby przetestować nie tylko na słuchawkach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Nie powinno być żadnego problemu ze współpraca z tymi kolumnami z Onkyo TX 8250. Powinna wystąpić nawet pewna synergia brzmienia. A tego NADa warto zobaczyć jak wygląda na własne oczy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Nie ma żadnego problemu w podłączeniu tych wafli. To standardowe monitory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 16 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 A jednak zmiana planów widziałem dziś na własne oczy Onkyo tx 8250 i Yamahe R-N602 ta Yamaha wygląda super za to Onkyo takie jakieś plastikowe się wydaje zupełnie nie moja bajka .W związku z tym zdecydowałem ostatecznie:) że kupię R-N602 mimo że trochę jest za duża na moją półkę .Czytając forum znalazłem ciekawe propozycje kolumn Dali Zensor 3 ,Focal Chorus 706 czy Magnat 723 które z tych kolumn byście polecili do pokoju który ma tylko 10m taki typowy tramwaj :)a może warto zastanowić się nad innymi kolumnami niż te które wymieniłem ?Przepraszam za zamieszanie ale ostro się wkręciłem .Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Każde z tych kolumn grają inaczej i trzeba by wybrać coś pod siebie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano 16 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Ale pewnie są modele które szczególnie pasują do tej Yamahy ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts