pawmar Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 (edytowany) Witajcie, Posiadam zestaw: - Amplituner Yamaha R-S500, - kolumny Pylon 25, - CD Yamaha CDX 530, - Gramofon DUAL 505-4. Ponadto pod LINE IN mam podpięty komputer stacjonarny. Ponieważ amplituner ma 3 wyjścia liniowe chciałem podpiąć do niego jeszcze TV i/lub/oraz Play Station. I tu właśnie jest problem. .. Podłączając jakiekolwiek drugie wejście liniowe kolumny buczą (o trzecim już nie wspominam nawet). Jeśli chcę podpiąć TV muszę odpiąć komputer. Jeśli chcę mieć Playa, muszę odpiąć TV... i tak dalej. Innymi słowy mogę mieć podpięte jedynie JEDNO wejście liniowe. Wtedy wszystko jest OKej. Czytałem co nie co na ten temat i mowa była np o uziemieniu. Jednak jak mam uziemić Playa? lub TV? (które mają wtyczki bez uziemienia) lub komórkę podpiętą przez jacka? Czy to aby na pewno o uziemienie chodzi? Może są inne pomysły? Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Paweł Edytowano 16 sierpnia 2018 przez pawmar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Skontaktuj się z serwisem Yamaha, tel. 22 777 99 25 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 A odepnij gramofon i zobacz czy jest różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawmar Napisano 16 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Odpięcie gramofonu nic nie dało. Podpiąłem Line In 3 komputer, Line In 2 TV w obu kanałach buczy. W innych nie. Jak wyciągnę jacka z TV pomimo iż cinche są wpięte w amplituner buczenie ustaje. Mam nadzieję że to nie usterka bo skończyła mi się gwarancja 09.07.2018 :-). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 A może kable stykają?mini Jack RCA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 Jeżeli kable się nie stykają to wina leży po stronie amplitunera i powinien odwiedzić serwis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 wygląda to na jakieś sprzężenie przy wejściach rca. Serwis został Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 17 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2018 Dnia 16.08.2018 o 09:21, pawmar napisał: Czytałem co nie co na ten temat i mowa była np o uziemieniu. Jednak jak mam uziemić Playa? lub TV? (które mają wtyczki bez uziemienia) lub komórkę podpiętą przez jacka? Czy to aby na pewno o uziemienie chodzi? pawmar, zanim oddasz sprzęt do serwisu, spróbuj jeszcze włożyć wtyk zasilania TV lub/i konsoli do gniazdka zasilania odwrotnie niż dotychczas. Jeszcze 3 pytania: 1) czy wszystkie urządzenia są zasilane z tego samego gniazda ściennego? 2) czy amplituner ma wtyk z uziemieniem? 3) czy gniazdo, do którego podłączasz sprzęt ma uziemienie? Jeśli tak, to czy masz w domu instalację 3-przewodową (L+N+PE), czy 2-przewodową? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts