Kubakk Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 10 minut temu, slaw0001 napisał: Jakby to skwitował Pawlak "A taki łady był..... angielski" a nie amerykański ? Btw w sumie lipnie iż następuje taki wykup przez 1 firmę , ale tak też jest w wielu innych tematach ... Z jednej strony możliwość korzystania z doświadczeń (wymiana) , ale z drugiej wtedy wszystko może być takie samo , tylko opakowanie inne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 5 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Dziękujemy za wyjaśnienie, ......memory 5, i wszystko jasne....... Dokąd to wszystko zmierza?????? Do zysków. 5 godzin temu, Kraft napisał: W AKG Samsung zwolnił inżynierów, więc nie byłbym taki pewien, że w Arcamie postąpił inaczej. .... Przemilcze to. Nie wiem. AKG na razie do nikąd nie zmierza na razie. Nawiązując do wypowiedzi wyżej. 4 godziny temu, slaw0001 napisał: Jakby to skwitował Pawlak "A taki łady był..... angielski" Wzmacniacz a49 był nawet amerykański Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 22 minuty temu, S4Home napisał: Do zysków. .... Przemilcze to. Nie wiem. AKG na razie do nikąd nie zmierza na razie. Nawiązując do wypowiedzi wyżej. Wzmacniacz a49 był nawet amerykański Czyli wiedział Chłop co mówi Wracając do tematu głównego to natknąłem sie na recenzje ( http://www.theabsolutesound.com/articles/nad-c-368-hybrid-digital-dacamplifier/?page=3) w której autor zrównuje Yamahę A-S801 z NADem 368 dajac przewge NADow jeżeli chodzi o elastyczność rozbudowy i funkcjonalność. Co o tym sądzicie? Obiegowa opinia mówi, że 801 to to samo co 701 a ten słuchałem i mnie nie powalił. Użytkuje ktoś może A-S801? Brzmi rzeczywiście "słodkawo"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Ale to jest to samo. To nie obiegowa opinia. 801 to 701 z daciem USB. Kopia. Więc 368 musi grać lepiej to jednak wyższej klasy wzmak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 3 września 2018 Udostępnij Napisano 3 września 2018 No i wracam do punktu wyjścia. Przez weekend miałem NAD-a C368 w domu i.... z bólem serca to nie było to Wow co przy C356. Szczególnie w klasycznych kawałkach rokowych troche zamólał. Dzwięk był jakiś mniej przejrzysty, mniej szczegółowy. Brakowało tez trochę basu, ale ogólnie to dobry wzmak. W związku z tym runęła cała koncepcaj all in One, czyli NAD + BluOs. No i teraz od początku trzeba składac klocki. Co sądzicie o takim zestawie: NAD c356 + DAC - Pro-Ject Pre Box S2 Digital i streamer Yamaha WXC-50? Parametry DAC-a wygladają zachęcajaco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 No i jednak. Jesteś zwolennikiem starego NADa jak ja Moim zdaniem to dobra opcja. Tyle że ta Yamaha ma wyjście analogowe. To po co Ci DAC? Tu masz 3k razem. To nie wiem czy nie lepiej kupić Cambridge CXN albo Pioneera N50AE zamiast tych dwóch klocków. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 8 godzin temu, slaw0001 napisał: No i wracam do punktu wyjścia. Przez weekend miałem NAD-a C368 w domu i.... z bólem serca to nie było to Wow co przy C356. Szczególnie w klasycznych kawałkach rokowych troche zamólał. Dzwięk był jakiś mniej przejrzysty, mniej szczegółowy. Brakowało tez trochę basu, ale ogólnie to dobry wzmak. W związku z tym runęła cała koncepcaj all in One, czyli NAD + BluOs. A czy do NAD 356 nie można zamontować karty BluOS? Wydaje mi się, że kiedyś była taka możliwość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 44 minuty temu, S4Home napisał: No i jednak. Jesteś zwolennikiem starego NADa jak ja Moim zdaniem to dobra opcja. Tyle że ta Yamaha ma wyjście analogowe. To po co Ci DAC? Tu masz 3k razem. To nie wiem czy nie lepiej kupić Cambridge CXN albo Pioneera N50AE zamiast tych dwóch klocków. Piotrek No jest kilka ograniczeń. 1. potrzebuje 2 a optymalnie 3 wejścia digital i dlatego dac+wxc 2. kasa cambridge/pionek + Nad nijak nie mieszczą się w budżecie 3. Miejce: dac i wxc-50 łatwiej poustawiać Ale chciałbym podrążyc temat tego DACa - Pro-Ject Pre Box S2 Digital Wg. dokumentacji ma on dwa! układy ESS 9038, gdzie np. Oppo Sonica 3x droższa ma tylko jeden. Dodatlowo dekoduje MQA i DSD po USB-B. Jak to mozliwe? Wie ktoś jak to gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 Powiem szczerze nie pamiętam Ale na pewno nie w takiej formie jak jest teraz. Wiem że może mieć daca, przedwzmacniacz gramofonowy. O sieci nie pamiętam. Ale nawet jeśli to raczej wsparcie jest wyłączone. A kupowanie nieaktualnego stremera no sam rozumiesz. Ale good point. Piotrek 1 minutę temu, slaw0001 napisał: No jest kilka ograniczeń. 1. potrzebuje 2 a optymalnie 3 wejścia digital i dlatego dac+wxc 2. kasa cambridge/pionek + Nad nijak nie mieszczą się w budżecie 3. Miejce: dac i wxc-50 łatwiej poustawiać Ale chciałbym podrążyc temat tego DACa - Pro-Ject Pre Box S2 Digital Wg. dokumentacji ma on dwa! układy ESS 9038, gdzie np. Oppo Sonica 3x droższa ma tylko jeden. Dodatlowo dekoduje MQA i DSD po USB-B. Jak to mozliwe? Wie ktoś jak to gra? Bo pro ject zawsze stawiał na optymalne rozwiązania cena/jakość. Dlatego ich gramofony są takie top. Cxn ma 3 wejścia. Napisz do nas to eyceniny i jedno i drugie rozwiązanie i sam zdecydujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 22 minuty temu, Kraft napisał: A czy do NAD 356 nie można zamontować karty BluOS? Wydaje mi się, że kiedyś była taka możliwość. Niestety, ale nie. Do 356 sa tylko karty: DAC i preamp pod gramofon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 Czyli dobrze pamiętałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 A coś takiego? https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/nad-mdc-mt1.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 4 minuty temu, Kraft napisał: A coś takiego? https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/nad-mdc-mt1.html Rzeczywiście coś takiego jest. Posługiwałem sie strona NAD a tak karta pokazuje sie dopiero po jej wyszukaniu. Zwracam honor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 MT1 to stary moduł do starych nadów Z tego co pamiętam jest wszystko oprócz Tidala. (UPNP/DLNA, Spotify, radio internetowe) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 Tylko jak aktualne? Kiedy wyłączono wsparcie dla tego urządzenia? Spotify może przestać grać lada moment. Uważał bym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 Jest problem. "Osiołkowi w żłobie dano". W jednym Pioneer N-50AE a w drugim Oppo Sonic. Praktycznie moge mieć je w tej samej cenie. Pomijając decyzje Oppo o zaprzestaniu produkcji i biorac pod uwage tylko dzwięki i funcjonalność, jakie byłyby Wasze wybory? Z góry dzięki wypowiedź! Nie dopisałem, że ostatecznie to bedzie podpiete do NADa 356 i kolumn SA Saxo 40. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 Ja bym brał pionka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 A ja Oppo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanŻak Napisano 5 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2018 4 minuty temu, MobyDick napisał: A ja Oppo Jakiś konkretny argument czy tak dla równowagi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 (edytowany) Wg mnie lepszy dźwięk i bardziej odpowiadająca mi funkcjonalność. Bardzo możliwe że oba okazały by się dobre. Edytowano 5 września 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2018 Udostępnij Napisano 6 września 2018 Oppo jest w dźwięku delikatniej głębsze, Z kolei Pioneer delikatniejszy, bardziej przestrzenny. Brał bym Pioneera ze względu że to urządzenie sieciowe. Bez wsparcia nie istnieje! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 6 września 2018 Udostępnij Napisano 6 września 2018 i tak też zrobiłem. Troche czytałem o problemach z obsługą Oppo, "także tego" i bedzie Pionek. Pytanie techniczne, trochę amatorskie, ale trudno... Yamahę wxc-50 można podłączyć jak amp i jako pre amp. Jest to też do zrobienia z tym Pionkiem? A jeżeli tak to co na tym możemy zyskać? Jak zykle z góry dziękuje za wypowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 września 2018 Udostępnij Napisano 7 września 2018 Pioneer nie jest przedwzmacniaczem, nie ma regulowanego wyjścia. Taką funkcję znajdziesz w konkurencyjnym Cambridge CXN. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 10 września 2018 Udostępnij Napisano 10 września 2018 Pytanie do użytkowników C356bee. Niezwykle irutuje mnie zmiana poziomu głośności za pomoca pilota. Skok jest jak dla mnie zbyt duży i cięzko ustawic odpowiednia głośnośc nie fatygując się do wzmak i nie ustawiając tego ręcznie. Czy jest jakis sposób modyfikacji odpowiedzi silnika potencjometra głośności na sygnał z pilota? Z góry dziękuje za wypowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2018 Udostępnij Napisano 10 września 2018 Muda może ci zrobić mod tego wzmacniacza. Miałem go 3 lata prywatnie w domu. Też mi to doskwierało. Jako że słuchałem z kompa przed dac to tam dalem ciszej. Wówczas regulacja na nadzie była optymalną. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts