latarnik Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Witam kupiłem Denona PMA 1500 EA i potrzebne mi będą jakieś kolumny ,narazie podpięty jest o jakiś bezpółciowych Jamo Myślę o używanych w granicy do 1500zł za parę jeśli podłogowe to nie za duże do 1 m wysokosci a może jakies monitory na standach pomieszczenie ok 25 m2 muzyka różna ale bliżej do rocka elektroniki dzięki za podpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 (edytowany) Polecam Dali 450. Powinny Ci podpasować z tym wzmacniaczem i do słuchanej muzyki. Oczywiście odsłuch wskazany, dlatego warto szukać w swoim rejonie. Edytowano 29 sierpnia 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 O Ho. 25 metrów i do jednego metra wysokości. Już wietrze ze kolumny będą źle ustawione Pokaż jak będą stały. Bo pewnie przydało by im się inne miejsce niż zakładasz. Do rocka i elektroniki obstawial bym klipsch F2. Piotruś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 A może pomyśl o świetnych monitorach, które będą bardzo dobrze współpracowały z Twoim wzmacniaczem - mam na myśli Focal Chorus 706. Zapraszam na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 (edytowany) 9 godzin temu, Q21 napisał: A może pomyśl o świetnych monitorach, które będą bardzo dobrze współpracowały z Twoim wzmacniaczem - mam na myśli Focal Chorus 706. Zapraszam na odsłuch. tak focale Chorusy kiedyś ich słuchałem z marantzem oraz CA azurem ładnie grały i ładnie wyglądają nie będą za małe na te metry? a co myślisz o Focal Chorus 716 ? 9 godzin temu, S4Home napisał: O Ho. 25 metrów i do jednego metra wysokości. Już wietrze ze kolumny będą źle ustawione Pokaż jak będą stały. Bo pewnie przydało by im się inne miejsce niż zakładasz. Do rocka i elektroniki obstawial bym klipsch F2. Piotruś w tym temacie rysowałem mój pokuj nie wiele się zmieniło może to że kolumny mogą stać przy stoliku rtv A to co to jest Roth Oli 3 ? jak gra itp bo ładnie wygląda Edytowano 30 sierpnia 2018 przez latarnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 3ki są słabe. 4 są ok. Odpowiednik polski melodika bl40mkIII gra lepiej Bardziej ciekawi mnie skąd ograniczenie wysokości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: 3ki są słabe. 4 są ok. Odpowiednik polski melodika bl40mkIII gra lepiej Bardziej ciekawi mnie skąd ograniczenie wysokości. ograniczenie wysokości no cóż meble są niskie nie chce stawiać wielkich kloców które zdominują pomieszczenie miałem przez chwilę Heco MS 900 zdominowały całe pomieszczenie przytłaczały wyglądem . dla mnie liczy się estetyka pomieszczenia wszystko ma pasować 1000 zł za Roth Oli 3 to chyba za dużo ? a to ? PARADIGM MONITOR 7S7 Edytowano 30 sierpnia 2018 przez latarnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Nie wiem czy za dużo czy nie. Bo ten produkt nigdy nie znajdował by się w gamie tych którymi byłem zainteresowany. Moim zdaniem idealna kolumną dla ciebie będzie ELAC. To specjalista od małych kolumn. Ja mogę Ci zaproponować F5. Ale może koledzy z Top HiFi mają jeszcze gdzieś na stanie FS77. Miodek dla uszu, prostota wyglądu, małe? Wręcz mikrusy! o Wielkim dźwięku. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Focal Chorus 706 może być faktycznie za mały do tego pomieszczenia. Dokładając nieco do założonego budżetu moglibyśmy zaproponować bardzo dobre kolumny podłogowe, a mianowicie Monitor Audio MR6. W tym przypadku nie będzie najmniejszego problemu z napędzeniem i wysterowaniem przez Denona pma1500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zucho23 Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 Czy kolumny STX Electrino 250+ będą pasowały do tego wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 Powinny pasować brzmieniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts