Marek72 Napisano 15 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2018 (edytowany) Jaki model naima masz na mysli? Chetnie poczytam... Ps. Dodam, ze odsłuchuje na cd nad 546bee. Ale to raczej dobry cd i nie tu szukam dziury w calym... Podlaczam 8300a i niech pracuje...bez oceny odsluchu, bo na 100 procent za wczesnie... Moze chord odyssey 2 i qed qunex silver spiral sa za jasne do tego audiolaba? Z nadem dobrze sie zgrywaly... Edytowano 15 września 2018 przez Marek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 K kablami już nie majsteruje bo szkoda mi kasy..nimi systemu nie naprawisz.. pewnie I są jasne ale to nie zmieni ogólnej prezentacji systemu.. naim nait5si Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek72 Napisano 15 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2018 ...dzięki... myślę, że zdecyduję się jeszcze na odsłuchanie cambridge audio cxa80 i atoll in100se. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Odsłuchaj jeszcze Cambridge Audio Azur 851A. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek72 Napisano 15 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2018 8300a zaczyna powoli wchodzic na inny poziom. Takiego wybrzmiewabia talerzy, gitar akustycznych ja w moim pokoju jeszcze nie mialem...no gdyby ta średnica ..gdyby tu cos doszlo...gdyby wokal bardziej sie wypchnal..lekko ocieplil... W sumie gra nie wuwcej niz 10 godzin....wiec moze...moze... W stosunku do 8200 jest zdecydowanie i bezdyskusyjnie lepiej w kazdym zakresie. W moim odczuciu i przy moim zestawie i akustyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 One tak grają aczkolwiek to jest też kwestia połączenia nad326 i emity miały u mnie średnicę ale jak zmieniłem nada na caspiana to magia średnicy nieco się ulotnila.. teraz pożyczyłem tannoye xt6f i średnica wróciła ale dużo lepsza mmmm.. mniam ! Słucham na purple rain i rca z zestawu za 5zeta i mi to pasuje najbardziej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Ja słuchałem tych kolumn ze wzmakamipo 10-20 tyś i dopiero wtedy dało poznać się te kolumny. Więc w sumie perspektywa przez Tobą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 28 minut temu, Miras23 napisał: Ja słuchałem tych kolumn ze wzmakamipo 10-20 tyś i dopiero wtedy dało poznać się te kolumny. Więc w sumie perspektywa przez Tobą. Haha kwestia zdrowego rozsądku.. myślę nie ma sensu brnąć tak daleko 7-8 tysięcy już dużo tym sprzętom nie brakuje a ideały nie istnieją nie oszukujmy się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Dnia 15.09.2018 o 22:14, Miras23 napisał: Ja słuchałem tych kolumn ze wzmakamipo 10-20 tyś i dopiero wtedy dało poznać się te kolumny. Więc w sumie perspektywa przez Tobą. Tak. To prawda. Te kolumny mają takie wady. Już o tym podano wcześniej. Dnia 15.09.2018 o 22:44, slawas2001 napisał: Haha kwestia zdrowego rozsądku.. myślę nie ma sensu brnąć tak daleko 7-8 tysięcy już dużo tym sprzętom nie brakuje a ideały nie istnieją nie oszukujmy się Ano nie. Ale gonić królika trzeba ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Droga bez końca, chyba że fundusz pancerny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 (edytowany) Dokładnie ja bym chciał w końcu zostać z jakimś sprzętem na stałe;/ Edytowano 26 września 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 To przestań o tym myśleć. Zacznij zbierać znaczki albo coś innego. Słuchaj muzyki a nie sprzętu wiem że to trudne ? sam sobie to powtarzam. Z różnym skutkiem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Wielu audiofili/melomanów jak już dojdzie do jakiegoś poziomu sprzętowego to zaczyna kolekcjonować fajniejsze wydania cd / winyli , dobra realizacja i sprzęt gra 2x lepiej niż na kiepskiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek72 Napisano 17 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2018 (edytowany) W związku z zapytaniem o cxa80 i diamond 25 otrzymałem taką odpowedż: Obawiam się że CXA80 może się nie sprawdzić. Góra oraz średnica będzie na niższym poziomie jakości niż to co słyszał Pan z Audiolabem. Różnica będzie taka że zagra w sposób bardziej otwarty na środku z dobrze kontrolowanym basem ale mniej zróżnicowanym. > Atoll in100 zagra w sposób masywny, dociążony z mocnym wyrazistym basem ale również nie szczególnie zróżnicowanym. Tego typu wzmacniacze (dociążone w dole) unikał bym przy konstrukcji głośników Diamond 25. One same w sobie mają dobrą dynamikę, nie trzeba jej jeszcze bardziej podkreślać. > Moje propozycje: > Creek Evolution 100A oraz Denon PMA-1600AE. > Denon zagra w sposób bardzo otwarty, świeży bez zbędnych fajerwerków. Doskonale wysteruje Pana głośniki. Kiedy będzie uderzenie w basie to świetnie to podkreśli ale bez dominacji tego pasma. > Creek zagra bardzo plastycznie, barwnie. W każdym paśmie zagra najciekawiej. Choć na pewno nie będzie tak jasny w dźwięku jak Audiolab ale to uważam za plus. Creek będzie niezwykle ciekawy na długie odsłuchy o do tego zaoferuje najlepsze zróżnicowanie w dole... Panowie, Ja nie mam wiedzy...czy to trafna ocena? Ten sprzedający proponuje jako inne tańsze wyjscie arcam fmj A29... kwota ok. 3000zł... Prosze o jakies sugestie, bo cos zamiast audiolaba musze sciągnąć do domku do diamondów... najpoważniej rozważałem tego cxa80, ale ta opnia trochę mnie zaniepokoiła... i kwota do zapłaty to 3500zł-3750zł, więć bdb i ma dość dobrego Daca, a na tym też mi zależy... pozostaje atoll in100se za ok. 3700zł i roksan kandy k2 nowy z pełną gwarancją za 3350zł.. Edytowano 17 września 2018 przez Marek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 (edytowany) Hehe wszystko kwestia gustu i różnego rozumienia słów przez każdego z nas.. to co dla mnie ciepłe w pozytywnym sensie dla Ciebie może być np zamulone albo np gęste i plastyczne Mi jeden Pan polecał kable opisując ich brzmienie i ni chu chu u mnie tak nie grały .. albo Pan kłamał bo chciał je sprzedać albo miał inny punkt odniesienia... okazało się że na innym sprzęcie te kable grają nieco inaczej .. Nie masz wyjścia musisz to wszystko posłuchać w domu.. sam tego nie cierpię ale jest mało rzeczy w audio które się sprawdza u każdego w domu i podejda pod każdy gust.. A cena to jak już pisałem największy kompromis ? w tejtej samej cenie dostaniesz podobna jakość musisz tylko dobrać pod gusta Myślisz/ oceniasz że audiolub był jasny? Nie wiem jak grają Twoje kolumny ale ja bym posłuchał creeka 100 lub arcama.. choćby z ciekawości Edytowano 17 września 2018 przez slawas2001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Skąd ta opinia? Który sklep? Da Ci możliwość przesłuchania swoich propozycji? Bo my damy Ci możliwość przesłuchania naszych. Inaczej nie wybierzesz Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek72 Napisano 18 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2018 (edytowany) ...zadzwonię dzis w wolnej chwili... Choć o tym creek evo 50 i 100 czytalem i teoretycznie jest fajnie... Do usłyszenia. Edytowano 26 września 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Właśnie teoretycznie. Praktyka czyni mistrza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 50 mi się nie podobał za ostra góra za dużo góry ale może C wina kolumn 100 podobno jest już dobry Zgadzam się że bez odsłuchu w domu nie wybierzesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Wypożycz więc CA i będziesz miał po kilku domowych sesjach obraz tego czy wzmak ten trafia w Twój gust? Ja mam CXA60 i jestem bardzo zadowolony. Dla mojego grania idealny; nie eksponuje żadnego pasma. Jest neutralny, muzykalny, a i mocy, mimo deklarowanej nie za dużej, ma jak dla mnie pod dostatkiem. Poza tym byłbym ciekaw Twej opinii? Tutaj jest Ci proponowana "osiemdziesiątka", nie zastanawiałbym się. CA nie są zbyt często polecane, ale uwierz, że to dobre wzmacniacze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombalina Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 (edytowany) Też posiadam CXA60 który napędza Emity 20 polecam do przesłuchania, może Ci się spodobać jego lekki i delikatny charakter oraz duża moc od samego dołu. Edytowano 26 września 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Na pewno nie jest tak szorstki i nie posiada takiego swojego "klimatu" jak Creec. Także uważam że jest bardziej naturalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 19 września 2018 Udostępnij Napisano 19 września 2018 Cambridge przechodził różne momenty. Te najbardziej legendarne wzmacniacze są już za nami...ale też wszystko przed nami:) duzi producenci potrafią zaskoczyć. Dla przykładu Yamaha wypuszcza pre+power za 50 k :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 Czy to dobry krok zobaczymy. Cambridge wypuścił EDGE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombalina Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 Każda marka chce mieć prestiżowe modele tylko żeby pamiętali z jakością o zwykłych zjadaczach chleba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts