Fono Master Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2009 A w "Strefie miesięcznika" tylko grudniowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2009 Styczniowy już w kioskach a na stronce nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 24 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2009 Będzie na stronie, będzie, niestety dopiero po Świętach, jak się z innymi rzeczami obrobię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2009 Fono Master dla Ciebie wszystko, styczniowy zajawiony, hehe Choć mniemam, że AUDIO już przeczytane a płytka odsłuchana:) Ciekawa jestem, jak Wam się spodobają Arms And Sleepers, o których gdzieś na forum już pisałam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2009 No niestety Poczta mnie jeszcze nie uszczęsliwiła ,może jutro ?Jako abonent może w końcu zdecyduję się na "prenumeratę cyfrową" .Przed wydrukowanien i "wysłaniem w teren"bedę miał już na kompie, tylko ten numer dostępu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 29 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2009 Fono MasterNie ma problemu z żadnym numerem dostępu. Od dwuch wydań wstecz Audio w wersji elektronicznej jest dostępne w formacie .pdf . Przedtem był zinio i jak na razie nie wiem który był lepszy ale chyba poprzedni z aktywnymi linkami gdzie na bierząco można było sprawdzic zawartość strony z reklamy bądź z artykułu lub testu nowego sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 29 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2009 na szybko...Mam takie szybki pytanie - czytałem Testy Subwooferów ( nie koniecznie to aktualny numer)...ale...Mam pytanie.......... w zasadzie konkluzje po testach są na takiej zasadzie:- testy syntetyczne ( ile to sub wyciągnie.....pewnie, że takie testy coś obrazują)- budowa, trochę historii i takie tam dodatki...........i mam niedosyt......dlaczego ? ok........piszę:Marzy mi się przeczytać test zrobiony przez Redaktorów - czysto muzyczny, jak się sprawdzają w muzyce, przede wszystkim pod co były suby podpięte... i nie koniecznie... skoro suby w przedziale cenowym 2000-3000zł podpięte pod resztę wartości 15 tyś złotych (wzmacniacz. cd. kable)"zróbmy" typowo test muzyczny, w stereo z monitorami (w cenie suba)to się nagadałem, ale jest koniec roku, a za marzenia nie karzą ................podobno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 29 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2009 O właśnie. Tutaj kolega Przemek dotknął problemu rzeczy, której zawsze mi brakowało w artykułach dotyczących testów bądź to iluś elementów bądź też pojedynczego elementu. Chodzi mianowicie o wykaz sprzętu "toważyszącego" w danym teście. Jest to wbrew pozorom dobra spara. Czasem(ostatnio coraz częściej) czytam też inne miesięczniki o tematyce audio i tam w większości jest to podawane mniej lub bardziej dokładnie ale zawsze to już coś. Myślę, że takie informacje zawarte w testach mogłyby niejednemu ułatwić życie i wybór zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2009 Zdaje się, że często w testach AUDIO były informacje o sprzęcie towarzyszącym (i o kablach użytych w trakcie testu), no ale jak widać - nie zawsze.A moim marzeniem jest to, by były testowane taakie pary sprzętu: obecnie produkowany model i jego poprzednik! No ale niestety na takim teście zazwyczaj nie zależy producentom PozdrawiamPs. Muszę ściągnąć sobie aktualny numer AUDIO - prenumerateładnych paru lat, początkowo korzystałem z ZINIO, ale po zmianie kompa coś mi się posypało w konfiguracji i niestety lenistwo wzięło górę Więc dla mnie to dobra informacja o dostęie do pdf-ów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 30 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2009 Dzisiaj Magzyn dotarł ,płyta od razu wylądowała w odtwarzaczu ,bardzo ciekawa .Trzeba będzie się chyba "szarpnąc" na wydania katalogowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czuczkoksik Napisano 4 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2010 WitamMiesięcznik dotarł ale tym razem bez płyty. Komuś się pewnie przykleiła do ręki . Ostatnim razem nie było niczego (może to Kononowicz) tylko pustka w skrzynce. Po 11 latach kupowania w kioskach skusiłem się na prenumeratę ale powoli zaczynam żałować. Mam nadzieję, że ostatni raz ktoś przytula moje Audio :]. Wielki szacunek dla Redakcji i Wydawnictwa za ponowne przesłanie zaginionego numeru. Kolejny minus dla firmy pocztowej. W styczniowym nr bardzo ciekawy opis Audioshow (na który kolejny raz nie udało mi się wybrać ). Ogólnie o Audio:Plusy za pomiary, testy Hi-End'u, Hi-Fi, recenzje płyt.KD w sam raz .Minusy za brak wskazania sprzętu towarzyszącego w testach odsłuchowych. Brakuje mi trochę artykułów o tematyce stricte technicznej związanej z audio: akustyka, elektronika, elektrotechnika, metody pomiary sprzętu itp. Oczywiście nie dogodzi się wszystkim także Brawo!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 4 lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 lutego 2010 Właśnie przeglądam lutowy numer AUDIO ,zawartość znam już bardzo dobrze bo 2 tygodnie temu dostałemw formie elektronicznej .Ciekawy test Pro-Jecta RPM-9.1 /mam starszą wersję/ mój znajomy jest na niego zdecydowany chociaż delikatnie sugerowałemmu coś innego ,ale jego kasa ,jego decyzja oraz test słuchawek Sennheiser HD-800. Okazjonalnie ,miałem przyjemność ich kiedyś posłuchać ,jestem pod dużym wrażeniem, słuchawek jak i obiektywnej recenzji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki85 Napisano 23 lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 lutego 2010 We wstępie jak i ogólnym nastawieniu numeru dają się zauważyć plany odejścia od tematyki kina domowego, a skupieniu się na sprzęcie stereo. Co o tym myślicie?Moim zdaniem recenzje sprzętu wielokanałowego są tak samo potrzebne jak te stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 23 lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 lutego 2010 A ja bym wolał więcej recenzji wzmacniaczy lampowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 Cytat We wstępie jak i ogólnym nastawieniu numeru dają się zauważyć plany odejścia od tematyki kina domowego, a skupieniu się na sprzęcie stereo. Co o tym myślicie?Moim zdaniem recenzje sprzętu wielokanałowego są tak samo potrzebne jak te stereo. Luki ,piszesz o numerze lutowym czy marcowym ?Ja dostałem wczoraj wersję elektroniczną marcowego AUDIO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 Nie wiem, czy zauważyliście, ale marcowe Audio już zajawione. Będą m .in . miniwieże, nieco systemów (w tym 5.1), procesory i końcówki mocy oraz - rzecz jasna - zespoły głośnikowe. I więcej nie powiem Wzmacniaczy lampowych niestety niet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamson Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 Ja dzisiaj też dostałem marcowe "e-Audio", przeglądam nowości ale mam jakiś sentyment do słowa drukowanego i z długimi recenzjami czekam na wersje papierową Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki85 Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 Mówie o numerze lutowym. Ale z tego co piszecie widzę, że w marcowym są recenzje systemów wielokanałowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silentaudio Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 Cytat Ja dzisiaj też dostałem marcowe "e-Audio", przeglądam nowości ale mam jakiś sentyment do słowa drukowanego i z długimi recenzjami czekam na wersje papierową Ja również wolę wersję papierową. Ta elektroniczna mnie nie bawi. Kiedyś, parę lat temu jak te e-audio wchodziło na top, to 2 czy 3 numery otworzyłem ale stwierdziłem że niestety to nie jest to! Wolę jednak gazetkę, poczuć zapach papieru i w każdym momencie mogę sięgnąć po dany numer i nie trzeba odpalać laptopa. To tak samo jak z muzyką, wolę płytę (dotknąć, poczuć, przeglądnąć okładkę) niz pliki typu flac. Dodam że jak wówczas otwierałem na kompie te gazetki, to zaczęły mi się mulić drukarki, więc wywaliłem całą aplikację i pozostałem przy tradycyjnej formie czytania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 25 lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 lutego 2010 Jako posiadacz papierowej wersji Audio powiadam, że tym razem będzie to numer dla wszystkich - od wież, poprzez kino domowe do hi-endu!Odnośnie hi-endu - tu w szczególności kolega Hybryd się ucieszy, bo w numerze jest testowany bardzo wysoki model JmLabów! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2010 Hmmm - jeszcze do mnie nie dotarł papierowy numer... Przez ładnych parę lat tylko 1 lub 2 numery zmieniły właściciela..A w dodatku jak próbuję ściągnąć numer Audio by przynajmniej pare rzeczy przejrzeć to dowiedziałem się, że "Nie jesteś prenumeratorem miesięcznika Audio".Nie ukrywam że jako posiadacz rotelowskiego pre do KD nie mogę się doczekać testu nowego modelu i oraz odpowiednika ze stajni Arcama, a do tego lubiane przeze mnie Triangle w starciu z Focalami ...Chyba pójdę spać nieutulony w żalu i będę musiał poczekać do marca (czyli do poniedziałku ).PozdrawiamPS. Ciekawe jak oceni marcową płytę "Audiofilskich zajawek" moja żona - czy faktycznie będzie to dla niej prezent na Dzień Kobiet??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki85 Napisano 28 lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 Potwierdzam , że numer marcowy "jest dla wszystkich". Ciekawe recenzje miniwież. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2010 Ufff - już mam "marzec", a zacząłem się niepokoić.Nie ma to jak papierowa wersja - i faktycznie niezłe testy. Dobrze poczytać sobie o kolumnach za "setkę" i lepiej, bo raczej na ich zakup się nie załapię...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamson Napisano 4 marca 2010 Udostępnij Napisano 4 marca 2010 Ja ciągle czekam na wersje papierową Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 WitamPrzeglądam właśnie marcowy numer.Ciekawa jak zawsze lektura.Szczególna moja uwage skupiłem na wzamiance o nowym odtwarzaczu Blu-ray marki LEXICON BD30.Solidne wykonanie,hi-end itd...Otóż dobrze by się stało aby redakcja troche sprostowała tą wzmiankę albo conajmniej uzupełniła.Ten odtwarzacz to nic innego jak wart około 500 dolarów player OPPO BDP83 tylko w firmowym opakowaniu.Moim zdaniem skandal.1500 zł kontra 14000 zł.To takie moje małe spostrzezenie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts