_Jarecki Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Witam wszystkich. Potrzebuję skompletować zestaw do kina domowego. Pokój 20 m2 tv centralnie umieszczony względem kanapy. Użytkowanie 60% kino domowe 40% muza. Budżet 5000-5500 pln. Kolumny muszą mieć kolor biały (życzenie tej ładniejszej połowy). Problemem jest brak miejsca na subwoofer.Czy są w stanie w jakimś stopniu zastąpić go kolumny 3 - drożne np. Pro Avanto 5.0 HTS?. Z góry dziękuję za propozycję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Witaj. Generalnie jeśli ustawisz w amplitunerze że nie masz subwoofera to to co miałby on zagrać, będzie przeniesione na wszystkie kolumny ustawione jako pełnopasmowe ( duże ). Od ich zdolności do przenoszenia niskich częstotliwości będzie zależało jak zastąpią kolumnę przeznaczoną do reprodukcji najniższych częstotliwości. System kina domowego najlepiej jeśli jest wyposażony w subwoofer. Osobiście jestem zwolennikiem rezygnacji z dużych kolumn frontowych a nie z subwoofera. Myślę że dobry zestaw oferuje STX Electrino 250 5.0 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Subwoofera nie zastąpisz. Moim zdaniem w tej cenie obecnie najlepszy kierunek to Onkyo 686 + stx electrino 250 z tym że one nie mają piorunującego basu. Albo magnat shadow 207. Te z kolei grają mocniej w dolnych rejestrach. Obie konstrukcje są dostępne białe . Zapraszam Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Zgadzam się z kolegami powyżej, niczym subwoofera nie zastąpisz, jednak jeśli już kompletnie nie ma na niego miejsca, rzeczywiście dobrą opcją może okazać się zestaw Audio Pro Avanto HTS 5.0, dostępny w kolorze białym i oferujący dużo mocnego, nisko schodzącego basu. Dobrym połączeniem szczególnie do kina domowego będzie Yamaha RX-V685, chociaż Onkyo także sprawdzi się w tym zestawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 tyle, że Pro Avanto również wymagają odpowiedniej przestrzeni, żeby zagrać jak należy. Skoro nie mam jej dla sub'a, to chyba tym bardziej jej nie będzie dla tych kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Jarecki Napisano 17 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2018 Dziękuję za porady. Jeśli chodzi o amplituner to właśnie te modele yamahy i onkiyo brałem pod uwagę. Kolumny stx-a również wezmę pod uwagę. Jeśli chodzi o miejsce na kolumnę to się takowe znajdzie, ale suba obok już nie postawię bo wejdę w światło wyjścia na taras? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Warto pomyśleć o innej lokalizacji subwoofera, niekoniecznie na podłodze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 6 minut temu, MobyDick napisał: Warto pomyśleć o innej lokalizacji subwoofera, niekoniecznie na podłodze. jakies sugestie? bo to moze byc ciekawe rozwiazanie dla mnie:)chyba troche polatam z subem na wysokosci lamperii:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Sugerował bym robić próby w różnych miejscach . Jeśli brak jest miejsca na podłodze to zawsze może znaleźć się ono gdzieś indziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 no wlasnie sam nie wiem czemu tych innych miejsc nie bralem pod uwage ale mam zamiar to naprawic:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Audio Pro Avanto wymaga bardzo starannej lokalizacji. Bardzo. 11 godzin temu, Repugnant napisał: no wlasnie sam nie wiem czemu tych innych miejsc nie bralem pod uwage ale mam zamiar to naprawic:) Z tym że o ile dobrze pamiętam to u Ciebie stoi jakoś w miare dobrze? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Jarecki Napisano 18 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2018 1 godzinę temu, S4Home napisał: Audio Pro Avanto wymaga bardzo starannej lokalizacji. Bardzo. Z tym że o ile dobrze pamiętam to u Ciebie stoi jakoś w miare dobrze? Piotrek Na co należy zwrócić uwagę przy lakalizacji Pro Avanto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Mają boczne głośniki. Zarówno z jednej jak i z drugiej strony dobrze aby kolumna miała około metra luzu. Z racji jej pokaźnego głębokiego wolniejszego basu. Nie zalecam ich także dosuwać do ścian od tyłu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts