Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć :)

Chcę kupić do salonu o powierzchni 25m2 soundbar i raczej tylko taki sprzęt wchodzi w grę, kwotę jaką mogę przeznaczyć to 4tys. zł

Od dwóch miesięcy czytam recenzje poszczególnych modeli, byłem też na odsłuchach i w gronie wszystkich modeli jakie odsłuchałem do nawet 6 tys. zł a były to np:

yamaha ysp-2700, JBL 3.1,  JBL 5.1 BOSE SOUNDBAR 700 który z subwooferem kosztuje prawie 7tys.   POLK AUDIO MAGNIFI MINI i wiele innych ale to własnie on 

czyli POLK AUDIO MAGNIFI MINI wypadł najlepiej, słuchałem na nim tylko muzyki - dla mnie rewelacja, słuchając przede wszystkich na wszystkich tych modelach utworu  

Rihanny - Love On The Brain  ten utwór brzmiał czysto, wyraziście, szkliście a nie jak by ktoś puszczał muzykę zza ściany tak jest w przypadku wszystkich pozostałych modeli nawet ku mojemu zdziwieniu BOSE charczał jak mu się głośność rozkręciło na 80% . Nigdy wcześniej nie słyszałem o marce POLK MAGNAFI i wertując oferty tego producenta trafiłem do sklepu który oferuje wszystkie modele saundbarów POLKa a tak że DIMENSION + SUB AIR FOCAL, rozmawiałem ze sprzedawca i powiedział mi że soundbar FOCALa przyćmi wszystko co do tej pory słyszałem i tu zaczyna się mój dylemat, bo czytając różne fora  mówi się ze dobry soundbar powinien mieć przynajmniej 9 głosików a DIMENSION ma tylko 5 + sub 

zastanawiam się jeszcze  nad SAMSUNGIEM  HW-K950.

Pytanie czy wymieniony sprzęt czyli: DIMENSION + SUB AIR FOCAL i SAMSUNGIEM  HW-K950 to dobry wybór a może coś innego Polecacie

Napisano

Cześć,

Przykro mi ale soundbary to jednak słabe sprzęty i nikt (chodź nie, będzie jeden użytkownik który Ci coś zaproponuję) nie będzie Ci tego polecał. Standardowy sprzęt audio gra dużo lepiej.

Jeśli masz miejsce na Focala Dimension który gra jednak z nich najlepiej, to znajdziesz miejsce na standardowy sprzet.

Piotrek

Napisano

Cześć,

W pełni zgadzam się z postem Kolegów z S4 Home. Chcąc doradzić dobrze nikt z czystym sumieniem nie będzie polecał tego typu urządzeń. Polecam odsłuchy - sam przekonasz się do czego służą soundbary kiedy porównasz je nawet z prostym klasycznym sprzętem hifi. 

Pozdrawiam,

Michał.

Napisano

żeby nie było, że tylko branża Cię "nakręca", ja również podpisuje się pod wszystkim, co powyżej zostało napisane. Soundbar, jako zastępstwo głośników TV - ok, jako namiastka kina (chociaż nawet w KD w tym budżecie pewnie można lepiej), też będzie nienajgorzej. Ale typowo do słuchania muzyki te urządzenia się nie nadają. W kwocie 4k można zmontować zestaw stereo, który wciągnie ten soundbar nosem

Napisano (edytowany)
Dnia 18.09.2018 o 08:05, S4Home napisał:

Cześć,

Przykro mi ale soundbary to jednak słabe sprzęty i nikt (chodź nie, będzie jeden użytkownik który Ci coś zaproponuję) nie będzie Ci tego polecał. Standardowy sprzęt audio gra dużo lepiej.

Jeśli masz miejsce na Focala Dimension który gra jednak z nich najlepiej, to znajdziesz miejsce na standardowy sprzet.

Piotrek

Jeżeli chodzi o sprzęt grający to jestem laikiem, wiec co Proponujesz lub Proponujecie do kwoty 4tys. zł,  może uda się Tobie lub Was mnie namówić na + 500zł ale to już max maxów 

najlepiej jedna lub dwie konkretne oferty + link do sprzętu który będzie w ofercie, no chyba że 4,5 tys. zł to mało to w tedy odpuszczam

nie mam możliwości poprowadzenia kabli na tył salonu ale mam możliwość podłączenia kolumn do prądu   jeżeli to w czymś pomoże 

z góry dzięki za pomoc :)

Edytowano przez Sondaa
Napisano
20 minut temu, S4Home napisał:

Pokaż zdjęcie gdzie to ma stać. Nie zmieścisz podłogowych?

Porobię zdjęcia i podeślę 

7 godzin temu, Sondaa napisał:

Porobię zdjęcia i podeślę 

IMG_20180920_210637.jpg

IMG_20180920_210748.jpg

IMG_20180920_210743.jpg

IMG_20180920_210659.jpg

Szerokość komody 2,3mb

Napisano
19 godzin temu, Sondaa napisał:

Salon ma 25m2 ale jest połączony z aneksem kuchennym 

Chłopie, masz idealne warunki do stereo i nie kupuj żadnego soundbaru. Tak jak pisze Piotrek , stawiasz dwie kolumny podłogowe , wzmacniacz i uzyskujesz normalny dźwięk tak w czasie oglądania filmów jak i muzyki. A jak byś się uparł na KD. to 5.1 też się zmieści ,tylko kolumny efektowe musiałbyś postawić na standach za kanapą, co trochę przeszkadzało by w komunikacji.

Jak pomyślę , że można wydać na soundbar 4k. to aż mnie serce boli :) 

Napisano

Po to rozmawiam z Wami byście mi doradzili, teraz tak po długich nocnych rozmowach z my wife udało mi się wynegocjować dodatkowe 1500zł tak więc na sprzęt mogę wydać max 5.5tys. zł 

Chciałbym móc odsłuchać oferowanego przez Was sprzętu

Napisano
3 godziny temu, Sondaa napisał:

Propozycje nowego dostaniesz od Panów z " branży" , jak byś się zdecydował na wyższe modele używanego, ale mającego parę latek to polecam komis w Łodzi " HI - FI Market".

Można zadzwonić i umówić się na odsłuch. Zawsze pewniej i taniej niż z Allegro.

Fajnie , że zrezygnowałeś z tego czegoś, co się montuje pod TV. :) 

Napisano
3 godziny temu, Sondaa napisał:

Wypożyczamy sprzęt do domu, Pisz.

Moje propozycję.

NAD 356 + ELAC F6 / HECO 700 / Zensor 7

Magnat MR780 + Monitor Audio Bronze 6

Piotrek

Napisano
Dnia 21.09.2018 o 11:54, Top Hi-Fi Poznań napisał:

Zwróciłbym uwagę na 2 zestawy oparte o wzmacniacz NAD C338 (który będzie lepszym rozwiązaniem niż amplitunery stereo), a zapewni podobną funkcjonalność

NAD C338 + PSB X1T

NAD C338 + ELAC Debut F5

Masz możliwość podjechać do jednego z naszych salonów, celem odsłuchania w/w propozycji?

Hej :) Jestem z Konina i najbardziej po drodze jest mi do Was, mam pytanie odnośnie wzmacniacza NAD C388 czytałem na tym forum że jest problem łączności  z internetem i że nie jest to odosobniony przepadek, proszę o info 

Napisano

Nie C388 tylko C338 to zdecydowanie inne przypadki.

Też to słyszałem. Ale zrywy zdarzają się sporadycznie.

Możesz czy to od nas czy od kolegów pożyczyć go na 5 dni i sprawdzić. Jeśli w tym czasie nic się nie będzie działo to już nie będzie.

Piotrek

Napisano
5 godzin temu, Top Hi-Fi Poznań napisał:

Czytałem o tym tutaj, na forum. Nasz egzemplarz "salonowy", chodzi bez żadnych zwieszek, troche tego sprzedaliśmy i żaden z klientów nie dzwonił z pretensjami.

@Sondaa, zadzwoń, napisz przed przyjazdem, żeby przygotować salę odsłuchową. I zarezerwuj sobie 2h :) 

Hej?

Na 90% piątek godz. 11 - 12 Poznań 

Potwierdzę na 100% w środę