Sondaa Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Cześć :) Chcę kupić do salonu o powierzchni 25m2 soundbar i raczej tylko taki sprzęt wchodzi w grę, kwotę jaką mogę przeznaczyć to 4tys. zł Od dwóch miesięcy czytam recenzje poszczególnych modeli, byłem też na odsłuchach i w gronie wszystkich modeli jakie odsłuchałem do nawet 6 tys. zł a były to np: yamaha ysp-2700, JBL 3.1, JBL 5.1 BOSE SOUNDBAR 700 który z subwooferem kosztuje prawie 7tys. POLK AUDIO MAGNIFI MINI i wiele innych ale to własnie on czyli POLK AUDIO MAGNIFI MINI wypadł najlepiej, słuchałem na nim tylko muzyki - dla mnie rewelacja, słuchając przede wszystkich na wszystkich tych modelach utworu Rihanny - Love On The Brain ten utwór brzmiał czysto, wyraziście, szkliście a nie jak by ktoś puszczał muzykę zza ściany tak jest w przypadku wszystkich pozostałych modeli nawet ku mojemu zdziwieniu BOSE charczał jak mu się głośność rozkręciło na 80% . Nigdy wcześniej nie słyszałem o marce POLK MAGNAFI i wertując oferty tego producenta trafiłem do sklepu który oferuje wszystkie modele saundbarów POLKa a tak że DIMENSION + SUB AIR FOCAL, rozmawiałem ze sprzedawca i powiedział mi że soundbar FOCALa przyćmi wszystko co do tej pory słyszałem i tu zaczyna się mój dylemat, bo czytając różne fora mówi się ze dobry soundbar powinien mieć przynajmniej 9 głosików a DIMENSION ma tylko 5 + sub zastanawiam się jeszcze nad SAMSUNGIEM HW-K950. Pytanie czy wymieniony sprzęt czyli: DIMENSION + SUB AIR FOCAL i SAMSUNGIEM HW-K950 to dobry wybór a może coś innego Polecacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Cześć, Przykro mi ale soundbary to jednak słabe sprzęty i nikt (chodź nie, będzie jeden użytkownik który Ci coś zaproponuję) nie będzie Ci tego polecał. Standardowy sprzęt audio gra dużo lepiej. Jeśli masz miejsce na Focala Dimension który gra jednak z nich najlepiej, to znajdziesz miejsce na standardowy sprzet. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Cześć, W pełni zgadzam się z postem Kolegów z S4 Home. Chcąc doradzić dobrze nikt z czystym sumieniem nie będzie polecał tego typu urządzeń. Polecam odsłuchy - sam przekonasz się do czego służą soundbary kiedy porównasz je nawet z prostym klasycznym sprzętem hifi. Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Pozostaje mi się podpisać pod tym, co napisali przedmówcy. Soundbar się do muzyki nie nadaje. Jako substytut kina domowego- ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 żeby nie było, że tylko branża Cię "nakręca", ja również podpisuje się pod wszystkim, co powyżej zostało napisane. Soundbar, jako zastępstwo głośników TV - ok, jako namiastka kina (chociaż nawet w KD w tym budżecie pewnie można lepiej), też będzie nienajgorzej. Ale typowo do słuchania muzyki te urządzenia się nie nadają. W kwocie 4k można zmontować zestaw stereo, który wciągnie ten soundbar nosem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sondaa Napisano 19 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2018 (edytowany) Dnia 18.09.2018 o 08:05, S4Home napisał: Cześć, Przykro mi ale soundbary to jednak słabe sprzęty i nikt (chodź nie, będzie jeden użytkownik który Ci coś zaproponuję) nie będzie Ci tego polecał. Standardowy sprzęt audio gra dużo lepiej. Jeśli masz miejsce na Focala Dimension który gra jednak z nich najlepiej, to znajdziesz miejsce na standardowy sprzet. Piotrek Jeżeli chodzi o sprzęt grający to jestem laikiem, wiec co Proponujesz lub Proponujecie do kwoty 4tys. zł, może uda się Tobie lub Was mnie namówić na + 500zł ale to już max maxów najlepiej jedna lub dwie konkretne oferty + link do sprzętu który będzie w ofercie, no chyba że 4,5 tys. zł to mało to w tedy odpuszczam nie mam możliwości poprowadzenia kabli na tył salonu ale mam możliwość podłączenia kolumn do prądu jeżeli to w czymś pomoże z góry dzięki za pomoc Edytowano 19 września 2018 przez Sondaa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 września 2018 Udostępnij Napisano 19 września 2018 @Sondaa jaki metraż do nagłośnienia? Jaki stosunek filmy/ muzyka? Za te pieniądze złożysz lepszy system stereo. Przy KD, można zastosować tyły bezprzewodowe Musiccast 20, ale w twoim przypadku zżera to prawie połowę budżetu, a potrzebujemy jeszcze amplitunera, centralnego i frontów (o subie nie wspominając). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sondaa Napisano 19 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2018 60do70% filmy reszta muzyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 No to : https://s4home.pl/produkt/onkyo-tx-8250/ https://s4home.pl/produkt/magnat-quantum-753/ nie wiem czy dostaniesz coś lepszego. Albo https://s4home.pl/produkt/yamaha-r-n602/ https://s4home.pl/produkt/elac-uni-fi-bs-u5/ lub https://s4home.pl/produkt/kef-q350/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 @Sondaa zapytam jeszcze raz, ile m2 ma pomieszczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sondaa Napisano 20 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2018 Salon ma 25m2 ale jest połączony z aneksem kuchennym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 Pokaż zdjęcie gdzie to ma stać. Nie zmieścisz podłogowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sondaa Napisano 20 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2018 20 minut temu, S4Home napisał: Pokaż zdjęcie gdzie to ma stać. Nie zmieścisz podłogowych? Porobię zdjęcia i podeślę 7 godzin temu, Sondaa napisał: Porobię zdjęcia i podeślę Szerokość komody 2,3mb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 No to moim zdaniem zdecydowanie system oparty o kolumny podłogowe. Czy to kinowy czy stereo to już zależy od Ciebie. Ale na przód połogowe duże kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 19 godzin temu, Sondaa napisał: Salon ma 25m2 ale jest połączony z aneksem kuchennym Chłopie, masz idealne warunki do stereo i nie kupuj żadnego soundbaru. Tak jak pisze Piotrek , stawiasz dwie kolumny podłogowe , wzmacniacz i uzyskujesz normalny dźwięk tak w czasie oglądania filmów jak i muzyki. A jak byś się uparł na KD. to 5.1 też się zmieści ,tylko kolumny efektowe musiałbyś postawić na standach za kanapą, co trochę przeszkadzało by w komunikacji. Jak pomyślę , że można wydać na soundbar 4k. to aż mnie serce boli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sondaa Napisano 21 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2018 Po to rozmawiam z Wami byście mi doradzili, teraz tak po długich nocnych rozmowach z my wife udało mi się wynegocjować dodatkowe 1500zł tak więc na sprzęt mogę wydać max 5.5tys. zł Chciałbym móc odsłuchać oferowanego przez Was sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Zwróciłbym uwagę na 2 zestawy oparte o wzmacniacz NAD C338 (który będzie lepszym rozwiązaniem niż amplitunery stereo), a zapewni podobną funkcjonalność NAD C338 + PSB X1T NAD C338 + ELAC Debut F5 Masz możliwość podjechać do jednego z naszych salonów, celem odsłuchania w/w propozycji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 3 godziny temu, Sondaa napisał: Chciałbym móc odsłuchać oferowanego przez Was sprzętu Propozycje nowego dostaniesz od Panów z " branży" , jak byś się zdecydował na wyższe modele używanego, ale mającego parę latek to polecam komis w Łodzi " HI - FI Market". Można zadzwonić i umówić się na odsłuch. Zawsze pewniej i taniej niż z Allegro. Fajnie , że zrezygnowałeś z tego czegoś, co się montuje pod TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 3 godziny temu, Sondaa napisał: Chciałbym móc odsłuchać oferowanego przez Was sprzętu Wypożyczamy sprzęt do domu, Pisz. Moje propozycję. NAD 356 + ELAC F6 / HECO 700 / Zensor 7 Magnat MR780 + Monitor Audio Bronze 6 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sondaa Napisano 22 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2018 Dnia 21.09.2018 o 11:54, Top Hi-Fi Poznań napisał: Zwróciłbym uwagę na 2 zestawy oparte o wzmacniacz NAD C338 (który będzie lepszym rozwiązaniem niż amplitunery stereo), a zapewni podobną funkcjonalność NAD C338 + PSB X1T NAD C338 + ELAC Debut F5 Masz możliwość podjechać do jednego z naszych salonów, celem odsłuchania w/w propozycji? Hej Jestem z Konina i najbardziej po drodze jest mi do Was, mam pytanie odnośnie wzmacniacza NAD C388 czytałem na tym forum że jest problem łączności z internetem i że nie jest to odosobniony przepadek, proszę o info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Nie C388 tylko C338 to zdecydowanie inne przypadki. Też to słyszałem. Ale zrywy zdarzają się sporadycznie. Możesz czy to od nas czy od kolegów pożyczyć go na 5 dni i sprawdzić. Jeśli w tym czasie nic się nie będzie działo to już nie będzie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Czytałem o tym tutaj, na forum. Nasz egzemplarz "salonowy", chodzi bez żadnych zwieszek, troche tego sprzedaliśmy i żaden z klientów nie dzwonił z pretensjami. @Sondaa, zadzwoń, napisz przed przyjazdem, żeby przygotować salę odsłuchową. I zarezerwuj sobie 2h Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sondaa Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 5 godzin temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Czytałem o tym tutaj, na forum. Nasz egzemplarz "salonowy", chodzi bez żadnych zwieszek, troche tego sprzedaliśmy i żaden z klientów nie dzwonił z pretensjami. @Sondaa, zadzwoń, napisz przed przyjazdem, żeby przygotować salę odsłuchową. I zarezerwuj sobie 2h Hej? Na 90% piątek godz. 11 - 12 Poznań Potwierdzę na 100% w środę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 1 minutę temu, Sondaa napisał: Hej? Na 90% piątek godz. 11 - 12 Poznań Potwierdzę na 100% w środę Sala wolna, zapisuje "wstępnie" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sondaa Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 No to raczej do zobaczyska ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts