S4Home Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 A to nadal tylko teoriaa.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 serce boli ale dopiero w niedziele będę miał jak testować i układać możliwości jest sporo i ewentualności jak będzie najlepiej eis okaże tv na takiej wysokości właśnie jest bardzo wygodny i praktyczny choć to może kwestia przyzwyczajenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 21 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2018 siedziałem dziś cały dzień nad sprzętem podłączyłem - kompa, konsole, kablówkę - każde po hdmi in a ampli z tv po hdmi aut później testowałem samego kompa po optyku przez kartę dźwiękowa i nie udało mi się wydusić żadnego dźwięku z głośników konfiguracja w ampli - ustawienia na 2 głośniki z wyłączeniem wszystkim po kolei - zrobione testowanie dla równowagi głośności w poszczególnych kolumnach było po tym ze tu szumy było słychać zakładam ze kolumny działają i ze podłączone były obraz na tv był i z kablówki i z kompa - ale dźwięku żadnego i nie mam pojęcia dlaczego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Zmieniłeś w panelu sterowania wyjście na optyk? Jakiego programu do muzyki używasz? Bo często w nim też trzeba zmienić. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 (edytowany) tak zmieniałem źródła z kompa po hdmi i z kablówki to samo było - obraz byl a z głośników cisza możliwe ze to wina tv? - jest dość stary i nie ma dużo opcji ustawiania dźwięku (właściwie żadnych) Edytowano 22 października 2018 przez loooki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 czekaj chwile, bo czegoś tu nie rozumiem. 16 godzin temu, loooki napisał: podłączyłem - kompa, konsole, kablówkę - każde po hdmi in podłączyłeś te HDMI do ampli KD, czy do TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 (edytowany) hdmi kablami do kd i z kina do tv tez hdmi wyjściem denon 3808 ma 4 wejścia hdmi i 1 wyjście Edytowano 22 października 2018 przez loooki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 więc to "musi" działać. A model TV nie ma tu nic do rzeczy, gdyż w tym wypadku jest tylko końcowym odbiorcą obrazu. Możesz zrobić foto pleców ampli KD, jak to wszystko podłączyłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 foto wieczorem - po pracy ale zajęte były 3 wejścia hdmi i 1 wyjście hdmi a kolumny pod fronty może kolumny źle wkręciłem? kabel zrobiony frędzel z drutu - odkręcony zaworek - wciśnięty by cały wszedł i wkręcone z powrotem by się trzymało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 w Denonie jest jeszcze ustawienie czy dźwięk leci na TV, czy na AMP, to też proszę sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 tak to znalazłem jest wybór na tv lub amp - domyślnie był amp zaznaczony to nie zmieniałem dziś późno wróciłem to już nie będę dłubał - a jeszcze chomika muszę z dzieciakami obrobić - jutro rano się zabiorę za to wkleję fotkę jak podłączyłem i jak się da to printskriny z opcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Może HDMI jest przypisane do innego źródła? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 ale obraz był na tv i z kablówki i z kompa był obraz ale dźwięku nie było Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 A no tak hmmm to na pewno kwestia ustawień. Jakby człowiek tam był to by ogarnął w 5-10 minut. A przez forum to tak właśnie jest.:( Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 31 minut temu, loooki napisał: i z kablówki i z kompa był obraz ale dźwięku nie było Spokojnie , nie zostawimy Cię z problemem. Na początek link do instrukcji /wiem , że instrukcje są dla mięczaków ale czasem warto / https://www.manualslib.com/manual/38331/Denon-Avr-3808ci.html#manual Na stronie 85 w dziale o rozwiązywaniu problemów piszą coś o trybie wyciszenia , sprawdzałeś ? Na spokojnie proponuje wszystko odłączyć i ponownie podłączać podążając za instrukcją. Musi zadziałać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 dźwięk jest w trybie testowania kolumn, więc zostaje tylko kwestia ustawień źródła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 wiem ze instrukcje są dla mięczaków dlatego mam druknieta po polsku instrukcje tak wygląda wszystko podłączone głos jest w opcji ustawienie głośników w speaker setup w channel level - tam mam tylko front l i front r przed szumami słychać wyraźne klikniecie - czytałem ze jakiś przetwornik przeskakuje wtedy tv konsola i pc dają obraz ale dźwięku nie ma sprawdziłem wszytko co było w instrukcji na tamtej stronie ale grzać się grzeje stresy tez sprawdzałem czy na innych poszło zrobię jutro jeszcze reset całej maszyny i sprawdzę wtedy znalazłem w odmętach netu podobny temat - co prawda inny model denona - ale się przyznam ze takie kombinowanie z kolejnością nie jest dla mnie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2972382.html a t taśma malarska to dla odróżnienia wiązek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 24 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2018 reset ustawien pomógł napisze bez ogrodek - ale bylo pierdolniecie jak zaskoczylo glosu - jak spotify puscil muzyczke bedziemy testowac ustawienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 października 2018 Udostępnij Napisano 24 października 2018 cieszę się, że się udało. w takim układzie miłej zabawy i opisz później wrażenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 24 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2018 muszę przyznać ze ucho miałem skrzywione przez komputerowe zestawy tak bas jak łupnął to nic nie było innego słychać + trochę góry i minimum środka teraz jak w piosence są 3 uderzenia w bęben to słychać 3 jak pędzel na talerzu to jest jest różnica opcji z układaniem nie będę miał za duzo - pokój musi być użyteczny tu nie musi być głośno żeby wyraźnie było słychać pasma - właściwie każdego testowałem na filmie, rammstainie, slipknot, baśniach allegro, Grechuta, Wodecki generalnie jest dobrze tylko z przelaczaniem pomiedzy zrodlami widze problem przykladowo - leci z kompa a chce przelaczyc na kablowke - to nie moze znalezc albo gubi dzwiek widzę ze głupieje dekoder kablówki z tym ampli konsola działa i pc tez - tylko po przejściu na kablówkę - dekoder się zastawia i nie daje obrazu a po przełączeniu bezpośrednio na tv działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 20 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 witam znowu czytam tematy pojawiające się na temat elementów dalej mnie interesujących - na teraz sub ustawienie dotychczasowe wygląda tak a sub będzie staw w koncie - i pewnie kobita z czasem będzie na nim kładła pudla z butami (żeby nie marudziła do teraz 2 pary musiałem kupić) sub tak z 1000- 1500 można by wydać urywane mogą być (obecny kloc i kolumny się sprawdzają używane ) przypomnę: denon 3808 i monitor audio rs6 o zmianę ustawień ciężko - ze względów użytecznych i ciąg dalszy pytań - jakiego centra szukać? tez w cenie 1000-1500 zl - wymóg jedyny by nie był za wielki - bardziej głęboki - bo w ostateczności zawiśnie nad tv i tyły - starczy monitor audio BX1 czy mr1 czy celować w mr2 czy bx2 czy inne coś? - wymóg by nie były wyższe niż 35 cm i dziura basowa lepiej na przód dla ułatwienia ustawienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 Na tyły wystraczajacy ci 1 ki. Co do suba to weź używany klipsch zlini RD. On ma taki wyświetlacz na górnej części. Naprawdę dobre suby. Model 10 lub 12. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 20 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2018 znaczy przykładowo rw12d rw12 sw rozumiem nie zawracać sobie głowy spytam tylko jeszcze dla spokojności (ze : sprawdzałem alternatywy) monitor audio fb 110 czy rel 205 nie będą tak dobre bx1 czy mr 1 duza różnica Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 Dokładnie tak. To nie te sam suby. Tylko logo mają takie same. Różnica jest olbrzymia. Fb110 nie znam. Rel jest ok. Klipsch będzie potężniejszy. Bx to wyższa seria. Nr to taki podstawowy głośniczek. Bx są wyraźniejsze. Ładniej grające. Po prostu lepsze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 21 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 12d zamówiony i nast tydzień powinien być u mnie :) może się uda złapać bx1 a w nast miesiąc albo po świętach przy niekorzystnych wiatrach będzie centralny w kliku tematach tu jak czytałem polecany centralny klipsh 440 w cenie ok 1500 r 34c wygląda podobnie a monitor audio radius 225 jest porównywalny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts