Suchy 79 Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Witam. Obecnie muzyki słucham ze Spotify i radia net na Yamaha rn 602 i kolumnach Aurora 700. Wszystko jest super i jestem zadowolony z dźwięku , ale pomyślałem o zamianie Yamahy na coś co mogło by jeszcze bardziej pozwolić kolumnom rozwinąć skrzydła. Tylko nie mam pojęcia co było by lepszym rozwiązaniem, przeskok na wyższy model Yamahy rn 803 czy jakiś wzmacniacz z dac na pokładzie i do tego np. rasberry pi . A może sam wznak plus oddzielny dac plus transport plików. Zależy mi żeby do tego można było podłączyć tv i pendrive Proszę kolegów o pomoc i propozycję w jakim zestawieniu Aurory 700 zagrałyby optymalnie. Kwota 5000 zł max na wszystko. Muzyka głównie rock , heavy/power metal. Sprzęt wolałbym nowy ze względu na to że jest możliwość wypożyczenia go do domu. Używki też wchodzą w rachubę tylko już był by to zakup w ciemno . Więcej info o muzyce i metrażu w moim pierwszym temacie. Ostatnio natknąłem się w sieci na Magnat MR 780 czy to by mogło dobrze zagrać z Aurorami ? Może Nad 375 , Roksan kandy 2 , Musical fidelity m3i , jakiś Rotel. Czekam na propozycje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Cześć, zdecydowanie sam wzmak + dać i malina. To kolumny które potrafią pokazać charakter przy dobrej amplifikacji. Magnat, musical i nad 375 nie koniecznie. Ale Roksan K2,k3, Yamaha as1000, Cambridge 850,851a, Onkyo 9070, baltlab, xindak 6950 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 @S4Home a Caspian M1 + heco aurora 700 dobrze zagra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Wybór wzmacniacza zależy od Twoich preferencji, napisz proszę co podoba Ci się w brzmieniu aktualnego zestawu, a co chciałbyś poprawić, zmienić. Roksan Caspian pomimo obiektywnie wysokiej klasy dzwięku, moim zdaniem nie do końca pasuje do Heco Aurora. Poszukaj wzmacniacza o szybszym, bardziej otwartym, jasnym dzwięku. Czekam na Twój opis, który pozwoli na zaproponowanie konkretnej konfiguracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 6 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 (edytowany) Jak już wcześniej pisałem ogólne jestem bardzo zadowolony z tego jak gra Yamaha rn602. Chciałbym ogólnej poprawy , więcej emocji , szczegółów , dynamiki , czekam na efekt wow ? Edytowano 6 listopada 2018 przez Suchy 79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 To musisz kupić wzmacniacz by był efekt wow, a nie kolejny amplituner Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 50 minut temu, Arturas napisał: To musisz kupić wzmacniacz by był efekt wow, a nie kolejny amplituner Zdecydowanie tak. 13 godzin temu, 1Ender napisał: @S4Home a Caspian M1 + heco aurora 700 dobrze zagra? Wszystkie modele casoian są bardzo udane od 1 pierwszej wersji do obecnej M2. Jak najbardziej Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 W takim razie Yamaha R-N803D będzie pewną poprawą, ale w podanym budżecie można lepiej. Moim zdaniem najlepszą opcją będzie wzmacniacz NAD C368 z modułem MDC DD BluOS. W zadanym budżecie masz duża poprawę brzmienia, przede wszystkim szybkości, energii, muzykalności oraz świetną platformę sieciową BluOS. Zapraszam na odsłuchy i wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 7 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 (edytowany) Dzięki za zainteresowanie. Onkyo a 9070 robi wrażenie, kawał pieca no i oko cieszy. Teraz pytanie w co uderzyć. 1.Malina z kartą DigiOne (podobno świetny transport) i podłączyć do Onkyo a 9070 2.Czy wystarczający będzie odtwarzacz sieciowy Onkyo ns 6130 zamiast malinki. 3.Który przetwornik w Onkyo jest lepszy we wzmacniaczu czy playerze? 4.Co waszym zdaniem zagra lepiej Onkyo + malina , Onkyo + odtwarzacz 6130 , czy Nad C368 z modułem MDC DD BluOS. Na razie wziąłem pod uwagę te dwa urządzenia bo są dostępne w sklepie i jest możliwość wypożyczenia i posłuchania w domu. Na pewno skożystam z tej możliwości ale chciałem poznać zdanie doświadczonych forumowiczów. Nad C368 z modułem MDC DD BluOS mieści się w zakładanym budżecie , Onkyo a 9070 + ns 6130 już trochę poza. Czy jest warto dołożyć ? Edytowano 7 listopada 2018 przez Suchy 79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 NAD C368 to dobry trop, dodatkowo obsługa BluOS jest świetna, dużo szybsza i bardziej intuicyjna od MusicCasta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 (edytowany) 15 godzin temu, Suchy 79 napisał: Chciałbym ogólnej poprawy , więcej emocji , szczegółów , dynamiki , czekam na efekt wow ? To może warto się zainteresować aranżacją akustyczną pomieszczenia? Będziesz miał WOW, a wydasz 5-10 razy mniej. Edytowano 7 listopada 2018 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 Moim zdaniem 9070 + malina z dobrym wyjściem cyfrowym na dac. Polecam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 Bierz to Onkyo 9070 ja go mam i potęga jest ? Widziałem powystawowe to Onkyo za 3600 normalnie na dwu letniej gwarancji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 7 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 (edytowany) 6 godzin temu, S4Home napisał: Moim zdaniem 9070 + malina z dobrym wyjściem cyfrowym na dac. Polecam Piotr Rozumiem że Onkyo ma dobrego daca i już nie muszę inwestować w zewnętrznego. 5 godzin temu, Arturas napisał: Bierz to Onkyo 9070 ja go mam i potęga jest ? Widziałem powystawowe to Onkyo za 3600 normalnie na dwu letniej gwarancji Z czym to u Ciebie gra i jaka muzyka leci? Edytowano 7 listopada 2018 przez Suchy 79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 8 listopada 2018 Udostępnij Napisano 8 listopada 2018 Z Heco Aurora 1000 , ma oddzielnego Daca na każdy kanał, naprawdę gra świetnie!! Przesłuchaj sam ? a co leci? A różnie, a wszystko, muzyka filmowa i klubowa i pop i reggae, wszystko ogólnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2018 Udostępnij Napisano 8 listopada 2018 Daca zawsze zdarzysz dokupić jeśli ten będzie dla ciebie nie wystraczajacy. A sama maszynka jest na prawdę dobra. I optymalne zestawienie z Aurora. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 8 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2018 29 minut temu, Arturas napisał: Z Heco Aurora 1000 , ma oddzielnego Daca na każdy kanał, naprawdę gra świetnie!! Przesłuchaj sam ? a co leci? A różnie, a wszystko, muzyka filmowa i klubowa i pop i reggae, wszystko ogólnie ? Z czego puszczasz muzę z cd czy pliki z sieci zapodajesz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 8 listopada 2018 Udostępnij Napisano 8 listopada 2018 Sieciowki nie używam, z płyt cd ? przymierzam się też do kupna sacd żeby spraw czy są różnice ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 8 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2018 Pytanie do maliniarzy. Jaką obecnie najlepszą malinkę kupić jakie wyjście cyfrowe , dobre zasilanie , kartę i jaki najlepszy i stabilny program pod Spotify ? Może jest już jakiś gotowiec bo w tym temacie jestem zielony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2018 Udostępnij Napisano 8 listopada 2018 Jest gotowiec. Ja korzystam z wyjściami cyfrowego. W zasadzie to z dwóch. Do Spotify masz kilka dobrze działających nakładek. Na audio stereo o malinie jest wręcz encyklopedia. Zachęcam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 8 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2018 Kiedyś czytałem na tamtym forum trochę o malinie , muszę chyba zagłębić się w lekturę a najlepiej zaciągnąć języka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 A propos Heco, oj oj dlaczego ja nic nie wiem? Od kiedy jest seria revolution ? Bo jedne sklepy mają i cena obniżona, a inne czekają na dostawę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 To nie seria revolution tylko celan revolution. Stara seria GT jest obecnie wyprzedawana, wyprzedana. A wchodzi nowa zmieniona revolution. Nawiązuje designem to nowej serii sonus Faber. I nowa seria jest już dostępna Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 No właśnie widziałem to zwężenie jak w sonus faber ? musze spojrzeć jakie wielkości są ? dość drogie są, jedna i kolumna droższa o wiele od dwóch Auror 1000 , jak grają te nowe revolution? Są do ciepłych wzmacniaczy? Czy uniwersalne? Napisz Piotrek w wolnej chwili, tylko Tobie tu ufam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Celan to jednak seria znacznie wyższa toteż i droższa Pamiętajmy nad Aurora jest aleva GT oraz elementa. Celan to jednak znacznie lepsze kolumny. W porównaniu do niższych seria są bardzo swobodne przy zachowaniu potęgi grania. Powiem tak, nie udało mi się osiągnąć maksymalnego poziomu ich głosu. To potężne granie. Przy cichym natomiast granie jest swobodne i wciąż wypełnione. Do tego wykonanie kolumn stoi na bardzo wysokim poziomie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts