meHIFI Napisano 22 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2019 Świetny wątek! Szkoda, że teraz Prymy 1899 (na Allegro coś jest ale od ludzi nie sklepów) więc NO w tym wątku bezkonkurencyjne... A widzieli tę recenzję M2 https://www.chip.pl/2018/07/test-sennheiser-momentum-on-ear-m2-oebt-skladane-sluchawki-bezprzewodowe/ ? "Gdyby Momentum M2 kosztowały 300-400 zł, byłyby idealne." Grubo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 22 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2019 43 minuty temu, Janusz Duryn napisał: Ostatnio mało słuchałem NHC, zrobiłem sobie dłuższą przerwę. Wczoraj rano, na wypoczęty mózg NHC smakowały wybornie. Szkoda, że zakończono produkcję tych słuchawek, wiele osób nie dowie się jak grają. Ale i Hawki i Owle są nadal dostępne więc jeszcze kiladziesiąt osób w PL się dowie A porównywałeś H i O pod kątem odsłuchów w domu? Tego chyba w tym wątku nie było bo @Kraft szukał zamkniętych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaZ74 Napisano 23 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2019 Dnia 22.04.2019 o 10:16, meHIFI napisał: Ale i Hawki i Owle są nadal dostępne więc jeszcze kiladziesiąt osób w PL się dowie A porównywałeś H i O pod kątem odsłuchów w domu? Tego chyba w tym wątku nie było bo @Kraft szukał zamkniętych. A są dostępne w cenie ok 1500zł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
core3m Napisano 23 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2019 Dnia 22.04.2019 o 10:16, meHIFI napisał: Ale i Hawki i Owle są nadal dostępne więc jeszcze kiladziesiąt osób w PL się dowie A porównywałeś H i O pod kątem odsłuchów w domu? Tego chyba w tym wątku nie było bo @Kraft szukał zamkniętych. H i O to podobne ale jednak inne słuchawki, jedne i drugie mogą się podobać, ale nie koniecznie mogą się podobać i jedne i drugie razem 🙂 NHC graja mocno poglosowo, czasem powoduje to mocne nakladanie sie dzwiekow na siebie co przy szybszej muzyce nie do konca sie u mnie sprawdzilo. Maja bardzo zgaszona wyzsza srednice (wlasciwie niska srednica jest od razu sklejona z gora) wiec wydaje sie dosc duszne (ale mozna sie przyzwyczaic). W calosci dzwiek jest lekko przydymiony a scena jest taka "tunelowa". W jazzie, lekkim starym rocku bardzo fajnie. Owle sa bardziej konwencjonalne na tle H. To również przyciemnione granie, bardzo gladkie, jednak pojawia się nieco więcej światła w wyższej średnicy (nie jest przesadnie wycięta ani przesadnie podbita). Nie ma aż takiego efektu echa i odbijania się dźwięków jak w H. Na tle innych słuchawek to dalej ciemniejsze i mocno "relaksacyjne" granie. Według mnie to lepsze słuchawki, niedocenione do końca u nas na rynku. Kiedy szukalem sluchawek dla siebie Owle przebily konkurencje (ktora czesto grala albo zbyt "mulasto" albo "darła ryja" na wyzszych srednich). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 23 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2019 4 godziny temu, SebaZ74 napisał: A są dostępne w cenie ok 1500zł ? Właśnie zauważyłem, że juz nie są... a Owl'e zamierzałem kupić... @core3m dzięki za opis! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaZ74 Napisano 23 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2019 50 minut temu, meHIFI napisał: Właśnie zauważyłem, że juz nie są... a Owl'e zamierzałem kupić... @core3m dzięki za opis! Są 3szt. na Amazon.de, 1595zł z przesyłką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 24 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2019 20 godzin temu, SebaZ74 napisał: Są 3szt. na Amazon.de, 1595zł z przesyłką. Dzięki. Chyba trzeba solidnie rozważyć ten Amazon niemiecki bo w PL lipa... A jak NO mają się do ATH-SR9 - ktoś słuchał? Bazowo 2400 niby, a teraz 1200zł. Recenzję w prasie raczej dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 W Top Hi-Fi znowu jest promocja na Owle. Cena 1399 zł. Jak ktoś przespał, to ma drugą szansę;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts