Bartex 11 Napisano 9 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2018 (edytowany) Witam,potrzebuje porady odnosnie zakupu Daca do 500zl,bedzie uzywany glownie w polaczeniu telewizora ze wzmacniaczem.Uzywam obecnie wzmacniacza onkyo a-9010 Edytowano 9 grudnia 2018 przez Bartex 11 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartex 11 Napisano 9 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2018 1 minutę temu, Janusz Duryn napisał: 9010 ma DAC na pokładzie, wystarczy spiąć go z TV optykiem lub po coaxialu. Akurat ten model nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartex 11 Napisano 9 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2018 7 minut temu, Janusz Duryn napisał: Sprawdzam w sieci; "Wysokiej jakości przetwornik C/A Wolfson WM8718 192kHz/24-bit" Przed chwilą, Bartex 11 napisał: Sa dwa mdele,kupiony w uk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Napisz do mnie to deczko powyzej budżetu zrobię Ci Cambridge DAC 100. I będzie po kłopocie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Potwierdzam powyższe opinie, Cambridge Audio DacMagic 100 sprawdzi się w takiej sytuacji najlepiej. Zwpraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartex 11 Napisano 10 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 (edytowany) 3 godziny temu, S4Home napisał: Napisz do mnie to deczko powyzej budżetu zrobię Ci Cambridge DAC 100. I będzie po kłopocie. Piotr Dzieki za info ,juz ogarnalem 600zl fabrycznie nowy Edytowano 10 grudnia 2018 przez Bartex 11 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Na black friday q21 miało dac100 za 480zł z przesyłką , trzeba było upolować jak ja Natomiast co do dac-a daje odczuwalną poprawę brzmienia , polecam szczególnie w tej cenie. Zastanawia mnie jedynie czemu sam się nie wyłącza po godzinie nie używania , ale może tak ma być Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Ale Black friday było już dawno trzeba żyć dalej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf Son Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Black Friday, Cyber Monday, Cyber Week, Payday Deals, Black Tag; a teraz Christmas Bargains i Christmas Deals... A gdzie jeszcze do Boxing Day All must go! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 A do nas wystarczy napisać i zawsze masz dobrą ofertę Hehe Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf Son Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 A do nas wystarczy napisać i zawsze masz dobrą ofertę Hehe PiotrOk. To co, na PW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 Wolf Son mieszkasz w UK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf Son Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 Tak i Tannoye sklep ma prosto z fabryki, bez pośrednictwa EIC - ciężko przebić, nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 To norma. Podobnie jest z Bowersem, KEFem itp. Ale Onkyo wysyłaliśmy już kilka razy do UK. Nie mówiać o Klipsch czy Magnacie. Coś za coś. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Dnia 10.12.2018 o 11:08, Kubakk napisał: Na black friday q21 miało dac100 za 480zł z przesyłką , trzeba było upolować jak ja Natomiast co do dac-a daje odczuwalną poprawę brzmienia , polecam szczególnie w tej cenie. Zastanawia mnie jedynie czemu sam się nie wyłącza po godzinie nie używania , ale może tak ma być Mój pożyczony na testy się wyłaczał po jakiejś godzinie. I potwierdzam, nawet taki dacmagic100 daje poprawę w stosunku do wbudowanego daca np.w magnacie mr780 w którym też jest jakiś wolfson. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 6 minut temu, Nowy123 napisał: Mój pożyczony na testy się wyłaczał po jakiejś godzinie. I potwierdzam, nawet taki dacmagic100 daje poprawę w stosunku do wbudowanego daca np.w magnacie mr780 w którym też jest jakiś wolfson. Sam układ zainstalowany w daczku nie jest 'wyznacznikiem' brzmienia. Liczy się jednak całość danej kontrukcji wraz ze wszystkimi kondensatorami i wzmacniaczami wyjściowymi (czy jak one tam sie zwą ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 9 godzin temu, Nowy123 napisał: Mój pożyczony na testy się wyłaczał po jakiejś godzinie. Czy dobrze włożyłeś wtyczkę zasilania? Tak wręcz bardzo mocno? 8 godzin temu, Janusz Duryn napisał: Zwą się implementacja. Te same kostki zagrają inaczej w różnych urządzeniach. Pełna zgoda. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 1 godzinę temu, S4Home napisał: Czy dobrze włożyłeś wtyczkę zasilania? Tak wręcz bardzo mocno? Pełna zgoda. Piotr On się wyłączał jak nie dostawał sygnału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Widziałem taki przypadek i powodem było za słabe wciśniecie kabla. Jeśli to nie to a masz go od nas to wymieniam od ręki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Jak ustawiałem usb 2.0 robiłem to źle , wyłączając opcję 60minutowego wyłączania daca , więc pewnie dlatego się nie wyłączał sam z siebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 6 godzin temu, S4Home napisał: Widziałem taki przypadek i powodem było za słabe wciśniecie kabla. Jeśli to nie to a masz go od nas to wymieniam od ręki. Piotr Miałem go od was w wypożyczeniu. Chyba jak nie dostaje sygnału to jest to normalne że się wyłącza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Chyba nie. Nie pamiętam. Raczej powinien chodzić cały czas Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Piotrek przeczytaj instrukcję daca100 , jest opcja by się sam wyłączał po 60minutach , source trzeba przytrzymać aż migną diody kHzów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Może, Ja rozkminiam sam takie rzeczy i tego nie odkryłem To fajna funkcja. ! Dzięki. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Szkoda tylko, że się sam nie wzbudza jak dostanie sygnał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts