Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, S4Home napisał:

Napisz do mnie to deczko powyzej budżetu zrobię Ci Cambridge DAC 100. I będzie po kłopocie.

Piotr

Dzieki za info ,juz ogarnalem 600zl fabrycznie nowy

Edytowano przez Bartex 11
Napisano

Na black friday q21 miało dac100 za 480zł z przesyłką , trzeba było upolować jak ja ;)  Natomiast co do dac-a daje odczuwalną poprawę brzmienia , polecam szczególnie w tej cenie.

Zastanawia mnie jedynie czemu sam się nie wyłącza po godzinie nie używania , ale może tak ma być

Napisano
Dnia 10.12.2018 o 11:08, Kubakk napisał:

Na black friday q21 miało dac100 za 480zł z przesyłką , trzeba było upolować jak ja ;)  Natomiast co do dac-a daje odczuwalną poprawę brzmienia , polecam szczególnie w tej cenie.

Zastanawia mnie jedynie czemu sam się nie wyłącza po godzinie nie używania , ale może tak ma być

Mój pożyczony na testy się wyłaczał po jakiejś godzinie.

I potwierdzam, nawet taki dacmagic100 daje poprawę w stosunku do wbudowanego daca np.w magnacie mr780 w którym też jest jakiś wolfson.

Napisano
6 minut temu, Nowy123 napisał:

I potwierdzam, nawet taki dacmagic100 daje poprawę w stosunku do wbudowanego daca np.w magnacie mr780 w którym też jest jakiś wolfson.

Sam układ zainstalowany w daczku nie jest 'wyznacznikiem' brzmienia. Liczy się jednak całość danej kontrukcji wraz ze wszystkimi kondensatorami i wzmacniaczami wyjściowymi (czy jak one tam sie zwą ;)  )

Napisano
9 godzin temu, Nowy123 napisał:

Czy dobrze włożyłeś wtyczkę zasilania? Tak wręcz bardzo mocno?

8 godzin temu, Janusz Duryn napisał:

Zwą się implementacja. Te same kostki zagrają inaczej w różnych urządzeniach.

Pełna zgoda.

Piotr

Napisano
6 godzin temu, S4Home napisał:

Widziałem taki przypadek i powodem było za słabe wciśniecie kabla.

Jeśli to nie to a masz go od nas to wymieniam od ręki.

Piotr

Miałem go od was w wypożyczeniu. Chyba jak nie dostaje sygnału to jest to normalne że się wyłącza.