Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie :)

Czy ktoś miał okazję porównać przetwornik D/A Marantz'a PM6006 z CA DacMagic 100? Chodzi mi o opinie praktyków a nie teoretyków ;) Generalnie jestem zadowolony z Marantz'a ale, jak wiadomo, lepsze jest wrogiem dobrego. Cena beretu nie zrywa więc można by się zastanowić ;) Czekam na Wasze opinie.

Pozdrawiam

Napisano

Bardzo dziękuję za pierwszą opinię :) Też mam wrażenie że dac w Marantz'u jest bardzo przyzwoity i nie mam ciśnienia na zmienianie. Zobaczyłem jednak że tego magika można nabyć za sześć stów i postanowiłem zapytać ewentualnych użytkowników.

Napisano (edytowany)

Najprościej wypożycz daci które Cię interesują z branży. Dodatkowo posłuchaj coś od nostromo, (w Google wpisz projekt nostromo). Też możesz wypożyczyć. Najlepiej przekonać się na własne uszy ??

Edytowano przez 1Ender
Napisano

Tak jak wyżej , sklepy wypożyczają na odsłuchy sprzęt , więc jak Ci się nie spodoba to zwrócisz.

Mam ca dac100 i też kiedyś uważałem ,że ten w ampli robi robotę , myliłem się - akurat dac100 tak bardziej ujednolica częstotliwości , daje więcej sceny , przynajmniej u mnie. Na black friday cena był okazyjna więc trudno było się oprzeć :D

Napisano
11 godzin temu, 1Ender napisał:

Najprościej wypożycz daci które Cię interesują z branży. Dodatkowo posłuchaj coś od nostromo, (w Google wpisz projekt nostromo). Też możesz wypożyczyć. Najlepiej przekonać się na własne uszy ??

Niestety sklepy które mam w rozsądnym zasięgu nie wypożyczają :(

Napisano (edytowany)

@Janusz Duryn

Jest kilka sklepów z branży na forum między innymi @S4Home

Poproś by Ci wysłał ze 2 daci magica 100 i jakieś lepszy droższy. Dla porównania. 

Obowiązkowo do odsłuchu dac nostromo Wolf. Tu masz link

Wiem, że wypożyczają za kaucją, zarówno Nostromo jak @S4Home

Zadzwoń i umów się. 

Nie musisz kupować. Odsłuchać powinieneś. A dlaczego nie skorzystać? Kurierem dostaniesz. ?

Przy zakupie przez internet od firmy masz 14 dni na odstąpienie od umowy. Czyli 2 tygodnie na odsłuch powinno wystarczyć? Prawda? ?

Płacisz tylko za kuriera w 2 strony. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender
Napisano
28 minut temu, 1Ender napisał:

@Janusz Duryn

Jest kilka sklepów z branży na forum między innymi @S4Home

Poproś by Ci wysłał ze 2 daci magica 100 i jakieś lepszy droższy. Dla porównania. 

Obowiązkowo do odsłuchu dac nostromo Wolf. Tu masz link

Wiem, że wypożyczają za kaucją, zarówno Nostromo jak @S4Home

Zadzwoń i umów się. 

Nie musisz kupować. Odsłuchać powinieneś. A dlaczego nie skorzystać? Kurierem dostaniesz. ?

Przy zakupie przez internet od firmy masz 14 dni na odstąpienie od umowy. Czyli 2 tygodnie na odsłuch powinno wystarczyć? Prawda? ?

Płacisz tylko za kuriera w 2 strony. 

Pozdrawiam 

Niestety mam taką pracę że z kurierem bardzo ciężko się spotkać. Ten Nostromo to już stanowczo za drogi. 

19 minut temu, Fafniak napisał:

DAC Magic 100 jest tani. Ładnie zbudowany.

I już ;)

W tej cenie może jest atrakcyjny ale według mnie przy dołożeniu 200-300 zł masz w zasięgu nostromo wolf2, który jest znacznie ciekawszy.

Dokładanie to pułapka, zawsze za 200-300 jest coś teoretycznie lepszego ;) Za stary jestem na takie numery :) Zwróciłem uwagę na magika bo jest nieprzesadnie drogi.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, 1Ender napisał:

Mam daca od nostromo jak dla mnie dużo lepszy od magic 100

Potwierdzam w 100 %. Ja miałem w jednym czasie Wolfa { tą poprzednią wersję } i Dac Magic 100. Nostromo został a Dac Magic 100 poszedł w dalszą drogę.

Edytowano przez mordor12