Gość Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Witajcie Moje kable głośnikowe mają już ze 20 lat i postanowiłem je zmienić gdyż nawet ich wygląd nie jest już zbyt estetyczny. Czy np. Melodika Purple Rain warto kupić czy też wystarczą zwykłe z miedzi beztlenowej po dyszce za metr? W sumie potrzebuję raptem 4 metry ale jak nie będzie różnicy to po co przepłacać A może inne propozycje w rozsądnej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Ja mam melodike i jestem bardzo zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 A do jakiej kwoty za metr? I co ewentualnie chcesz zmienić / poprawić w brzmieniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 3 minuty temu, 1Ender napisał: A do jakiej kwoty za metr? I co ewentualnie chcesz zmienić / poprawić w brzmieniu? Powiedzmy do 25 zł za metr. Nic nie chcę poprawiać. Chcę wymienić stare, brzydkie już kable na nowe i zapomnieć na kolejne kilkanaście lat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Kable niczego nie zmieniaja.Jedynie poprawiaja efekt wizualny.Tylko interkonekty moga zmienic brzmienie ale w stopniu bardzo malo slyszalnym.Tylko nietoperze to slysza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatza Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Tez jestem przed zakupem kabli. Jak 4 m (każdy) to już chyba trzeba kupic grubszy, czyli w przypadku Melodiki to mdc2400? w opisie ponoć zalecane są do „jaśniejszych” zestawów... ktos użytkuje ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Melodika MDC2400 takie mam do Jaśniejszego zestawu.Łagodzi delikatnie wysokie tony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 5 minut temu, Yatza napisał: Tez jestem przed zakupem kabli. Jak 4 m (każdy) to już chyba trzeba kupic grubszy, czyli w przypadku Melodiki to mdc2400? w opisie ponoć zalecane są do „jaśniejszych” zestawów... ktos użytkuje ? 4 metry w sumie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 4 metry to wystarczy mcd2250? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatza Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 A w drugą stronę: które kable z segmentu budżetowego „rozjaśniają”? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Napiszcie jeszcze czy te melodiki nie są bardzo sztywne. Z tego co widzę mają dość grubą żyłę w środku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 (edytowany) Melodikia nie jest bardzo sztywna. @JacSantana masz priv Edytowano 1 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 (edytowany) Melodika BWC2250 ten już nie jest taki sztywny,lub Oehlbach 1008. Edytowano 1 stycznia 2019 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotria Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Serio takie kable mogą coś dać więcej niż zwykły kabel miedziany za 5 zł za metr ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Przed chwilą, piotria napisał: Serio takie kable mogą coś dać więcej niż zwykły kabel miedziany za 5 zł za metr ? Chodzi głównie o to żeby kabel był faktycznie z prawdziwej miedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Teraz są taki wynalazki że szkoda kadać.Trafiają się stalowe pokryte miedzią.A nawet aluminiowe tak że trzeba uważać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Serio takie kable mogą coś dać więcej niż zwykły kabel miedziany za 5 zł za metr ?Tak ja piszą przedmówcy, musisz miec pewność że miedź to miedź. Kabel firmowy da Ci spokój ducha i sumienia.Popatrz jeszcze na Klotz, Shaller albo AdamHall. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotria Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Moje zielenieją tam gdzie są bez osłony, to musi być miedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Nie konieczne, moze być zelazo pokryte miedzią.Przetnij obcinakami i w przekroju zobaczysz czy sa miedziane czy "srebrne".Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Polecam VAN DAMME Blue Series Studio Grade Speaker (13zł/metr). Miedziany. 147 żył po 0,15mm. Elastyczny. Niebieski jak ktoś zwraca uwagę na kolor. Chwalony na zagranicznych forach. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 5 minut temu, MariuszZ napisał: Polecam VAN DAMME Blue Series Studio Grade Speaker (13zł/metr). Miedziany. 147 żył po 0,15mm. Elastyczny. Niebieski jak ktoś zwraca uwagę na kolor. Chwalony na zagranicznych forach. Pozdrawiam Fajny A cena jeszcze fajniejsza Kolor bez znaczenia. No może poza różowym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 5 godzin temu, Yatza napisał: A w drugą stronę: które kable z segmentu budżetowego „rozjaśniają”? Przyłączam się do pytania kolegi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 (edytowany) 5 godzin temu, Smerfciamajda napisał: Nie konieczne, moze być zelazo pokryte miedzią. Przetnij obcinakami i w przekroju zobaczysz czy sa miedziane czy "srebrne". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przewody CCA to nie żelazo a aluminium pokryte miedzią. A konkretnie mają aluminiowy rdzeń. Można zdrapać wierzchnia warstwę nożem. Pod spodem będzie w kolorze srebrnym. Trzeba się ich wystrzegać bo bardzo degradują dźwięk. Często producenci robią taki myk, że do CCA dodają OFC. Tych też nie kupujcie. OFC czyli miedź bez tlenowa. Przewód musi mieć w nazwie OFC. Bez tego oznaczenia nie kupujcie. Pozdrawiam Edytowano 1 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 Jaki masz sprzęt? Melodika nadaje się tylko do systmów stosunkowo jasnych. To kable które osłabiają gorę i nieco dół. W tej cenie dobry wybór to także Oehlbach albo chord Clearway. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 (edytowany) 16 godzin temu, JacSantana napisał: Fajny A cena jeszcze fajniejsza Kolor bez znaczenia. No może poza różowym Podepnę się pod polecenie.Mam, używam.Jestem zadowolony.Mam porównanie do bardzo drogiego okablowania,oraz do takiego za 3,49pln/mb. Kusi jeszcze kierunkowy typu "shotgun" za 25pln/mb Van Damme HiFi Grade. Abbey Road Studio gra na okablowaniu z VDC.Za takie pieniądze, żal nie sprawdzić ? Edytowano 2 stycznia 2019 przez Mar Ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts