Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Szanowni

Podepne się pod wątek.
Widze ze temat dosc trudny :-/

Ale mimo wszystko pytanko:

Które kabelki z trzech ponizszych do zestawu:
NAD 338 + Indiana line nota 550x

1) Van Damme Blue Studio
2) Melodika MDSC25
3) Acoustic Research Pro

Dzieki serdeczne za pomoc

Hifi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Zamówiłem melodiki ale jeszcze nie dotarły. Zakładam ze będą dobrze przewodzić prąd więc pewnie będę zadowolony :)

Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

Tylko ta żyła basscore nie daje więcej Basu wiecie o tym :)

ale kabelki całkiem przyzwoite.

Piotr

A niby jak miałaby dawać? Nie bądźmy naiwni ;) Kabelki jak kabelki. Przepłaciłem dwukrotnie mając nadzieję że są wykonane z tego co deklaruje producent i były łatwo dostępne :) I to cała tajemnica dlaczego akurat te a nie inne. Naprawdę nie mam żadnych innych oczekiwań poza tym żeby poprawnie przewodziły prąd :)

P.S. Żonie się kolor spodobał więc przypadkowy bonus gratis ;)

Napisano

@S4Home

Kable takie se, na początek są okej. Moim zdaniem dużo lepsze są In Akustik Atmos 2,97 mm2 ?

Też je macie w ofercie. 

A jakby ktoś chciał to mam 5 mb nowego, nie używanego przewodu In Akustika. Pytać na priv. 

Pozdrawiam 

Napisano (edytowany)

@S4Home

Pewnie, że możesz pożyczyć ? ja też mogę Tobie "pożyczyć" ? Więc życzę Ci miłych wrażeń odsłuchowych tego kabelka! In akustik Exellenz Atmos Air 2,97 mm2 gra aktualnie w moim systemie. Może pora sobie odświeżyć pamięć i posłuchać raz jeszcze? ?

Interesuje mnie jak wypadnie w stosunku do konkurencji w tym przedziale cenowym. 

Edytowano przez 1Ender
  • 2 months later...
Napisano

Witam

Odgrzeje trochę temat

Zastanawiam się nad wymiana kabli głośnikowych. Obecnie mam kable Bridge berc225 kupione razen z KD. Podłączone są do Pioneera A30 i Magnat Shadow 207. Ogólnie jest ok ale miejscami przy niektórych utworach jest za dużo basu(tryb direct), ogólnie w moim systemie jest go sporo a czasami aż za duuzo.

Pytanie mam za jakimi kablami się rozglądać aby nie dawały aż takiego basu? Dodatkowe powietrze i przestrzennosc mile widziana😁

Budżet hmm... im mniej tym lepiej powiedzmy do 50zl/m. Potrzebuję 2x2,5m.

P.S jeżeli to nie wina kabli to nie było tematu he he, najwyżej ustawie bas na minusie😁

Napisano
21 minut temu, DEMOLKA napisał:

Witam

Odgrzeje trochę temat

Zastanawiam się nad wymiana kabli głośnikowych. Obecnie mam kable Bridge berc225 kupione razen z KD. Podłączone są do Pioneera A30 i Magnat Shadow 207. Ogólnie jest ok ale miejscami przy niektórych utworach jest za dużo basu(tryb direct), ogólnie w moim systemie jest go sporo a czasami aż za duuzo.

Pytanie mam za jakimi kablami się rozglądać aby nie dawały aż takiego basu? Dodatkowe powietrze i przestrzennosc mile widziana😁

P.S jeżeli to nie wina kabli to nie było tematu he he, najwyżej ustawie bas na minusie😁

Audioquest Type2+, bas powinien być dużo lepiej kontrolowany. Jeśli masz w okolicy jeden z naszych salonów, możesz wypożyczyć owy kabel do testów. W kazdym salonie powinna być próbka 2x3m.

Napisano
33 minuty temu, DEMOLKA napisał:

Witam

Odgrzeje trochę temat

Zwykłe miedziane za 5zł , niedawno u siebie miałem ten problem z melodiką , dałem takie zwykłe i już niskie tony tam nie przykrywają. :D 

Akustyka też robi swoje , wystarczy wsadzić za kolumny piankę czy jakiś koc by testowo się o tym przekonać. Jeśli siedzisz blisko tylnej ściany to tam też lubi się akumulować i podbijać

Napisano

Coś w tym jest bo właśnie siedzę blisko tylnej ściany i wyraźnie słychać że basu w tym miejscu jest więcej niż gdzie indziej. Mam z tyłu w kolumnach 2 x basreflex i myślałem żeby jeden przytkac i zobaczyć efekt ale chwilowo nie ma czym. Ogólnie lubię taki dociazony dźwięk z konkretnym uderzeniem basu  ale miejscami przy pewnych częstotliwościach jest go za dużo. Wystarczy przekręcić galke w lewo na np - 5 i jest ok

W sumie sprzęt budżetowy i pewnie niedomaga w pewnych aspektach dźwiękowych a ja za dużo wymagam tym bardziej że ten problem pojawia się sporadycznie😁