KWF Napisano Wtorek o 09:19 Napisano Wtorek o 09:19 Cytat Dnia 31.10.2025 o 19:06, KWF napisał: @Piotr SonidoAndroid to nir zło, ale nie godzę się na pewne zapisy licencyjne i jeśli ma wybór, to z niego nie korzystam. jasne. Rozumiem. Co tam jest kontrowersyjnego? Choćby zapisy o zbieraniu i analizowaniu wszystkich danych użytkownika. Otwarta furtka dla "sideloading" ... Ale robi się off-topic. Kupiłem Bluesounda Node Icon i podłączę go po analogu oraz po cyfrowym coaxie, aby sobie porównać, który przetwornik C/A bardziej mi pasuje. Jedą do mnie także dwa komplety lamp. Będę miał czym bawić się w jesienno-zimowe wieczory. Odpisz, cytując
KWF Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 7.11.2025 o 15:30, Maciej H napisał: Ciekawe co to za lampy Funkwerk były produkowane przez VEB Kombinat Mikroelektronik w Erfurcie. Ta samą fabryka produkowała także lampy pod marką RFT. W swoim MR780 wymieniłem fabryczne JJ na Valvo i scena otworzyła się, rozdzielczość lepsza, ale bas stał się łagodniejeszy. Wymiana lamp jest banalna, ale nie należy słuchać głosów mówiących o odkręcaniu/luzowaniu przedniego panelu. Wystarczy odkręcić 8 śrubek obudowy i ją ściągnać. Następnie należy odkręcić śrubki mocujące płytkę z lampami i ją całą przesunąć w stone tyłu obudowy o jakiś 1cm. Teraz można odkręcić osłonę lamp i wyjdzie ona bez problemów. Po wymianie lamp składamy w odwrotnej kolejności. Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 35 minut temu, KWF napisał: wymieniłem fabryczne JJ na Valvo i scena otworzyła się, rozdzielczość lepsza, ale bas stał się łagodniejeszy. 🙂Normalna sprawa. Lampy JJ są najtańszym ...... i tylko dlatego są montowane fabrycznie. Wszystko inne będzie tylko lepsze. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
Recommended Posts