Ace2 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 z Focalem po cichu nie dał rady. Ale myślę, że mniejsze da. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 A niby powinno być ok , bo Focal jeśli się nie mylę, ma ponad 90 db efektywność . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 chyba 91 albo 92 , sam nie pamietam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 (edytowany) To już sporo . Przy monitorach które przeważnie mają 84-87db gdzie 3 db to 2 razy głośniej 😳 Edytowano 29 kwietnia 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 mnie fajnie napędził cantony zarówno 92 dc jak i 900 dc - ale każdy wybiera sposób grania pod siebie, skuteczne klipsche też super zagrały w komplecie z 780mr - no ale one są super skuteczne 😉 przy kappach przy cichszym odsłuchu poległ całkowicie - przy głośniejszym nie było szału. Kolega, który nabył Magnata ode mnie podłączył z polkami 60kami - i jest zadowolony. Tak czy siak - potrzeba zestawić go z bardziej skutecznymi i mniej prądolubnymi kolumnami. Natomiast 900 powinien już obsłużyć większą ilość kolumn plus zagrać pełniej już przy niższych decybelach szczególnie w niedużym salonie/pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 31 minut temu, Ace2 napisał: z Focalem po cichu nie dał rady. Ale myślę, że mniejsze da. Do końca nie wiem co mam przez to rozumieć? Ja mam małoefektywne kolumny, ale nie narzekam na ciche granie. Czy chodzi o to ze hybryda gra bardziej miękko niż tranzystor i niektóre kolumny potrzebują szybkiego, mocnego impulsowego sygnału aby cicho tez grać selektywnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 47 minut temu, Matt Daemon napisał: moc wcale nie mija się z celem - z jakimi kolumnami będzie grało? MR780 przy cichym odsłuchu nie poradzi sobie z niektórymi kolumnami. Radio - jeżeli tak bardzo woli analog - to ok ale czy nie lepiej internetowe? no sam musi wybrać na koniec 😉 On jest starodawny i slucha tylko fm😁.Kolumny posiada Monitor Audio Monitor 300 wiec Magnat w tej.wersji je napedzi bez problemu bo juz sprawdzalismy na moim egzemplarzu i brzmi to bardzo dobrze. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 11 minut temu, klavikort napisał: Do końca nie wiem co mam przez to rozumieć? Ja mam małoefektywne kolumny, ale nie narzekam na ciche granie. Czy chodzi o to ze hybryda gra bardziej miękko niż tranzystor i niektóre kolumny potrzebują szybkiego, mocnego impulsowego sygnału aby cicho tez grać selektywnie? ciche granie miałem na myśli, że nie kolumny cicho grają tylko jak ty chcesz cicho grać np. w nocy to słyszysz tylko popierdywanie. 900 i Focale przy np. -65 dają ładny dźwięk, jest trochę basu i dynamiki. O to mi chodziło. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 Dziś dotarł Bluesound Node. Ale to różnica między BT a odtwarzaniem po WIFI. Miazga. Nie umie tego obsługiwać bo nie ma instrukcji i nie wiadomo jak to wyłączyć 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas TECH Napisano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2022 Przycisk oznaczony niebieskim kółkiem jak przytrzymasz przez 5 sekund to się wyłączy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Moje lampy Psvane jednak lekko piszcza.Konkretnie jedna.Po przelozeniu lamp miejscami to samo tylko w drugim kanale.Lekkie delikatne piszczenie ale wieczornymi porami przy cichym odsluchu gdy fotel ustawiam blizej kolumn to slysze to miedzy utworami.Z odleglosci okolo 3 metrow z kanapy juz tego nie slychac nawet gdy zrobie mute.Niby nie problem.Ale po zgloszeniu do sklepu tego jako reklamacja zero odpowiedzi.Nie polecam tego sklepu.Oficjalnie tu nie podam nazwy ale na priv jak ktos chce to napisze kto tak olewa klientow.W watku o kablach napisalem ze listwa Tomanka rozwiazala problem ale niestety kolejnego dnia lekkie piszczenie sie pojawilo wiec listwy nawet z dc blockerem nie pomagaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Bo listwa nie naprawi lampy. Jest do wymiany. Jak odbiorę reklamowane moje mogę ci użyczyć do testu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Taki pisk nie sprawia klopotu.Gorzej gdyby byl slyszalny z daleka.Przeciez nie slucham z bliska to raz.A dwa z lampami ponoc czesto bywaja problemy.Juz mi sie nie chce grzebac.Jak dorzne obecne lampy to kupie inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Mnie w nocy ten pisk zaniepokoił a potem wq. Niestety na ten rodzaj dźwięku jestem jakoś wyczulony i w nocy wq mnie to bo słyszałem to wyraźnie. Na Mullardach mam spokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Ja musze podejsc do kolumny zeby to uslyszec.Bez muzyki oczywiscie.Wiec zostawiam jak jest.Ale w przyszlosci zamowie pewnie tez Mullardy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Ja sobie zamówie je jeszcze raz na zapas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 16 minut temu, Ace2 napisał: Ja sobie zamówie je jeszcze raz na zapas. A masz pewne zrodlo ze to oryginaly? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Londyn i sprzedawca polecany tu i jedne już grają i te fabryczne biją na łeb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 2 minuty temu, Ace2 napisał: Londyn i sprzedawca polecany tu i jedne już grają i te fabryczne biją na łeb. To moze i mi zamow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Ok jak będę zamawiał to ci napisze. Poprzednio wyszło mnie ok. 205 + 8.5 zł za przesyłkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Przed chwilą, Ace2 napisał: Ok jak będę zamawiał to ci napisze. Poprzednio wyszło mnie ok. 205 + 8.5 zł za przesyłkę. Dzieki.Za Psvane dalem wiecej.Wyszlo ponad 400zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Nie ma problemu. Napisz ci później na priv mój nr telefonu. Tu wiele osób mi doradzali i pomagało więc pomogę z chęcią ja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 2 minuty temu, Ace2 napisał: Nie ma problemu. Napisz ci później na priv mój nr telefonu. Tu wiele osób mi doradzali i pomagało więc pomogę z chęcią ja. Ok dzieki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Jedna z tych lamp Psvane jednak piszczala coraz mocniej.Nie dalem rady i spowrotem zamontowalem JJ.Ewidentna wina lampy.Szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Zabijcie mnie...Slucham starych JJ juz kilka godzin i za cholere nie slysze by one byly gorsze od Psvane... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts