Palmos Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 Dnia 17.09.2023 o 15:22, LICHU napisał: Warto za 1900zł ? No i jak? Wziąłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 10 minut temu, Palmos napisał: No i jak? Wziąłeś? Nie 🙂 kupiłem całkowicie coś innego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 Rower ? 😉 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 2 godziny temu, Dedal napisał: Rower ? 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Berk Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 Hej, ponowie swoje pytanie, bo przez te 160 stron nie znalazłem konkretów. Jaka jest różnica między mr 750 a 780 Cenowo mamy około 1000 zł różnicy, funkcjonalnością wydaje się lepszy 750. Jak dźwiękowo? Ktoś słuchał obu ? Jakie jasno brzmiące podstawki do nich dobrać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 A to była wizyta w Top HiFi Ich "flagowy" zestaw do poleceń 2 godziny temu, Adam Berk napisał: Hej, ponowie swoje pytanie, bo przez te 160 stron nie znalazłem konkretów. Jaka jest różnica między mr 750 a 780 Cenowo mamy około 1000 zł różnicy, funkcjonalnością wydaje się lepszy 750. Jak dźwiękowo? Ktoś słuchał obu ? Jakie jasno brzmiące podstawki do nich dobrać? 780 gra lepiej. Faktycznie w 750 masz HDMI ARC Ale czy to aż tak konieczne. Masz wyższą moc oraz dzwiek pełniejszy w 780. 750 gra nieco łagodniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Berk Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 (edytowany) 4 minuty temu, Piotr Sonido napisał: A to była wizyta w Top HiFi Ich "flagowy" zestaw do poleceń 780 gra lepiej. Faktycznie w 750 masz HDMI ARC Ale czy to aż tak konieczne. Masz wyższą moc oraz dzwiek pełniejszy w 780. 750 gra nieco łagodniej. Ja potrzebuję do 15m2, także mocy nawet w 750 wystarczy. Myślałem jeszcze nad marantzem nr 1200 bo jest w bardzo dobrej cenie ( 1800 ) I mam wodę w głowie już 🤣 Może ktoś chce sprzedać 780 ? może używany będzie wyjściem z mojego problemu Edytowano 24 września 2023 przez Adam Berk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 13 minut temu, Adam Berk napisał: Może ktoś chce sprzedać 780 ? Cofnij się o stronę i już masz jedną ofertę Chyba jeszcze aktualną 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 38 minut temu, Adam Berk napisał: Ja potrzebuję do 15m2, także mocy nawet w 750 wystarczy. Myślałem jeszcze nad marantzem nr 1200 bo jest w bardzo dobrej cenie ( 1800 ) No to jest niezła cena. Ale on gra inaczej. Jest dość jasny. To nie brzmienie Magnata Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 września 2023 Udostępnij Napisano 25 września 2023 (edytowany) 15 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No to jest niezła cena. Ale on gra inaczej. Jest dość jasny. To nie brzmienie Magnata Dokładnie, miałem okazję posłuchać 15 minut tego NR1200 i kazałem go zabrać. Owszem 3 lata temu ale pamiętam wrażenia - dźwięk jasny, suchy, taki tranzystorowy w złym tego słowa znaczeniu. Płasko, bez ładnej barwy, odradzam zdecydowanie. Magnat przy nim zagrał jak arystokrata. No i podobno wnętrze tego marantz to wykastrowane do stereo jakieś kino domowe więc tym bardziej do odpuszczenia. Oczywiście posłuchać można, każdy ma inne oczekiwania. Edytowano 25 września 2023 przez Wito76 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Tak to jest wykastrowany model SLIM amplitunera kina chyba 1509. Tamten tez stereo nie gra dobrze. No nie ma to absolutnie polotu i zachęty do grania w dobrym rozumieniu stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 20 godzin temu, Wito76 napisał: No i podobno wnętrze tego marantz to wykastrowane do stereo jakieś kino domowe 16 minut temu, Piotr Sonido napisał: Tak to jest wykastrowany model SLIM amplitunera kina chyba 1509. Jak ważny jest dobór słów. "Wykastrowany" i już wiadomo, że to jakiś kaleka, nieszczęśnik, niepełnosprawny. Kto by tam chciał takiego. Pozamiatane. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Zastanawiająca jest ta wrażliwość na słowo "wykastrowany". 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 2 minuty temu, Wito76 napisał: Zastanawiająca jest ta wrażliwość na słowo "wykastrowany". Jak bys nie słyszał różnicy w brzmieniu wzmacniaczy to też wtedy miał bys wrażliwe inne zmysły. Jak na przykład oczy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Ale te „wykastrowane” wzmacniacze maja bardzo dobre opinie i są chyba lubiane. Może z pomocą przychodzi tu wzrok ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Zagadka dla dociekliwych. Który jest bardziej "wykastrowany"? Czysty wzmacniacz audiofilskiego potentata, czy rzeczony Marantz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 To jest dopiero kastrat za prawie 40 koła. Nawet gałke zostawili tylko jedną 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 (edytowany) Aaaa, teraz do mnie dotarło. Tu nie chodzi o nieprzyjemny zabieg kastracji, tylko że pojechałem po ulubionej marce Krafta czyli Marantz. To się nazywa audio-patriotyzm. Chwali się. Edytowano 26 września 2023 przez Wito76 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 (edytowany) Zawsze można sobie kupić 1509. Ten nie jest wykastrowany, a wręcz hojnie obdażony;) A propos. Kabriolet to taki wykastrowany sedan. Kto był chciał takim jeździć. Edytowano 26 września 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 To co powiesz na mojego wykastrowanego DACa (zdjęcie sprzed chwili) - golas taki, bez obudowy, jakieś nieaudiofilsko rzucone kabelki, no bida na całego. I jeszcze fuj lampy w analogu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 (edytowany) Przynajmniej nie potrzebujesz audiofilskich stópek. Edytowano 26 września 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 4 godziny temu, Kraft napisał: A propos. Kabriolet to taki wykastrowany sedan. Nic bardziej mylnego Konstrukcyjnie to dwa różne auta, na zmodyfikowanych płytach podłogowych oraz innych elementach konstrukcyjnych, ponieważ standardowe elementy z sedana nie zagwarantują odpowiedniej sztywności nadwozia, co będzie wiązało się z pękaniem elementów zamontowanych w aucie, a także a może co ważniejsze będzie miało ogromny wpływ na geometrię nadwozia A ten marantz, jest wykastrowany o 3 końcówki mocy a to co tak ładnie pokazujesz na fotce to nic innego jak pozostałości w po elektronice zastosowanej w amplitunerze kina domowego, co nijak się ma na poprawę jakości dźwięku w stereo Także porównanie w sumie całkiem udane, tylko tutaj model maratza w stereo nie jest kabrioletem a sedanem, któremu ktoś uciął dach chcąc mieć kabrio ale nie patrzył na to jakie to ma konsekwencje;) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 13 minut temu, Michał Gałązka napisał: Także porównanie w sumie całkiem udane, tylko tutaj model maratza w stereo nie jest kabrioletem a sedanem, któremu ktoś uciął dach chcąc mieć kabrio ale nie patrzył na to jakie to ma konsekwencje;) Czyli co? 1200 zagra gorzej niż jego przyrodni brat 1509?? Bo jest "wykastrowany". To chcesz powiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Przed chwilą, Kraft napisał: Czyli co? 1200 zagra gorzej niż jego przyrodni brat 1509?? Bo jest "wykastrowany". To chcesz powiedzieć? nie, zagra tak samo słabo w stereo co jego brat 1509. Jak wspomniałem jest wykastrowany o końcówki mocy z wersji kinowej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 3 minuty temu, Michał Gałązka napisał: nie, zagra tak samo słabo w stereo co jego brat 1509. Inaczej mówiąc, zagra tak samo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts