High Vibes Napisano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2022 9 minut temu, Amarok napisał: Za tysiaka? 😁 Ważne, że cieszy. No nie, to już by było wariactwo🤑 Ale 350 poszło 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2022 Ja kiedyś dałem tylko 120 zl. Z tym tysiącem oczywiście tak tylko z przekory, ale nawet gdyby po tyle chodziły, swego nie zamierzam się pozbywać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk_05 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Panowie jakieś alternatywy dla chromecast audio ?? chyba już nigdzie się tego nie dostanie jak ktoś nie będzie sprzedawać używki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Chromecast z hdmi + jak potrzebujesz, konwerter z hdmi na optyka czy coax Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Nowość https://www.amazon.com/Streamer-Bluetooth-Multiroom-Multizone-Assistant/dp/B09KBSK2RS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek M Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Mi Box S. Kosztuje poniżej 300 PLN. Ma chromecast , wyjście optyczne i jack. Najpierw trzeba skonfigurować podłączając przez HDMI do TV. Później można rozłączyć i korzystać jako chromecast audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 14 godzin temu, Wojtek M napisał: Mi Box S. Kosztuje poniżej 300 PLN. Ma chromecast , wyjście optyczne i jack. Najpierw trzeba skonfigurować podłączając przez HDMI do TV. Później można rozłączyć i korzystać jako chromecast audio. Dobry pomysl, tylko chyba nie da sie go grupowac. Dla mnie to problem, dla innych osob niekoniecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Moje problemy rozwiązane. Wystarczyło przeinstalować Foobara, a gdy w przeglądarce nie idzie, to usunąć i jeszcze raz wyszukać w panelu sterowania w zakładce urządzenia. Primare po coaxial gra zdecydowanie lepiej, niż po usb z laptopa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcw Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 (edytowany) Zależy mi na streamowania z telefonu lub z komputera (Mac) ze Spotify bezprzewodowo na wzmacniacz. Z lektury wątku rozumuję, że kupuję MiBoxS. Konfiguruję boxa przez hdmi w TV. Potem już z górki mini jackiem z boxa do wzmacniacza wpinam się 2 x rca i mam bezprzewodowy chormecast bez uruchamiania TV? Edytowano 11 września 2022 przez jcw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 3 godziny temu, jcw napisał: Zależy mi na streamowania z telefonu lub z komputera (Mac) ze Spotify bezprzewodowo na wzmacniacz. Z lektury wątku rozumuję, że kupuję MiBoxS. Konfiguruję boxa przez hdmi w TV. Potem już z górki mini jackiem z boxa do wzmacniacza wpinam się 2 x rca i mam bezprzewodowy chormecast bez uruchamiania TV? Albo zwykly chromecast 3 i wpinasz po hdmi, jesli masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcw Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 6 godzin temu, Tenfilip napisał: Albo zwykly chromecast 3 i wpinasz po hdmi, jesli masz. Niestety mam klasyczny wzmacniacz więc wejścia tylko RCA. Rozumiem, że z MIBoxem na mini jacka x 2 rca będzie działać? Ale to w trybie Spotify Connect? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 5 minut temu, jcw napisał: Niestety mam klasyczny wzmacniacz więc wejścia tylko RCA. Rozumiem, że z MIBoxem na mini jacka x 2 rca będzie działać? Ale to w trybie Spotify Connect? Nie znam mi boxa - ale ja swego czasu mialem chromecast hdmi + switch HDMI z ktorego optykiem wychodzil "ukradziony" dzwiek do DACa i dzialalo to bardzo dobrze. Mibox pewnie ma najtanszy DAC, wiec jesli bedzie dzialac, to moze brzmiec kiepsko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Smetkiewicz Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 Witam. Jaka aplikacja dostępna na androida lub IOS będzie widziała pliki flac po sieci z kompa? Pytam bo np. Hifi cast lub BubbleUPnP widzi tylko mp3. Strumieniowanie oczywiście na Chromecast audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 Hifi cast używałem a BubbleUPnP używam i obie aplikacje obsługują pliki flac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Smetkiewicz Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 1 godzinę temu, marecki napisał: Hifi cast używałem a BubbleUPnP używam i obie aplikacje obsługują pliki flac. Jeśli mam je na telefonie to tak obsługują, jednak kiedy mam je na komputerze połączonym w tej samej sieci i używam aplikacji na telefonie do streamowania na Chromecast audio, to nie widzi mi plików Flac. Pliki w tym samym folderze ale mp3 widzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 Chromecast też obsługuje pliki flac. Chyba problem jest w ustawieniach. Czy BubbleUPnP widzi i może odtworzyć na telefonie pliki flac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Smetkiewicz Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 9 minut temu, marecki napisał: Chromecast też obsługuje pliki flac. Chyba problem jest w ustawieniach. Czy BubbleUPnP widzi i może odtworzyć na telefonie pliki flac? Tak. Na telefonie widzi i mogę streamować na CA w max 24/96 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 Czyli coś w ustawieniach Chromecasta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Smetkiewicz Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 1 minutę temu, marecki napisał: Czyli coś w ustawieniach Chromecasta. Raczej nie. Aplikacja na telefonie nie widzi udostepnionych flac na komputerze i nie ma czego przesłac na CA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 Czy aplikacja na telefonie widzi udostępnione pliki flac na komputerze przy włączonym odtwarzaniu lokalnym (na telefonie)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Smetkiewicz Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 3 minuty temu, marecki napisał: Czy aplikacja na telefonie widzi udostępnione pliki flac na komputerze przy włączonym odtwarzaniu lokalnym (na telefonie)? Nie, nie widzi. Może zadam inne pytanie. Czy można przesłać flac po DLNA? bo mp3 udostępnione z komputera, aplikacja na telefonie widzi. W tym samym folderze co mp3 sa też flac i tego formatu nie widzi. Może nie można przesłać flac po dlna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 Można przesyłać pliki flac po DLNA, robię to codziennie. Aplikacje Mconnect i BubbleUPnP nie mają z tym problemu. Wielokrotnie korzystałem z tych aplikacji do przesyłania plików flac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 Zainstaluj na PC BubbleUPnP Server. Sprawdź, czy BubbleUPnP na telefonie zobaczy pliki flac na PC przez BubbleUPnP Server. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Smetkiewicz Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 6 minut temu, marecki napisał: Zainstaluj na PC BubbleUPnP Server. Sprawdź, czy BubbleUPnP na telefonie zobaczy pliki flac na PC przez BubbleUPnP Server. Ok. Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Smetkiewicz Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2022 Dnia 6.12.2022 o 20:31, Lukasz Smetkiewicz napisał: Ok. Dzięki za pomoc Problemem były sterowniki w Windows media Player, po zainstalowaniu nowych , wszystko śmiga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts