Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam jak w temacie szukam subwoofera do stereo. Po wstępnej analizie i rozmowach padają propozycje przede wszystkim REL SERIA T ok. bardzo dobre subwoofery i chyba go kupię, ale ostatnio zainteresował mnie subwoofer SUMIKO S.9 Można powiedzieć, że to prawie ta sama konstrukcja co REL T/9i. Testy i opinie na temat SUMIKO S.9 są rewelacyjne, wręcz pisze się, że za tą cenę jest wyśmienity. https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/subwoofery/2576-sumiko-s-0-s-5-s-9,   http://www.avtest.pl/subwoofery/item/855-sumiko-s-9                                                             W związku z tym moje pytanie: Czy ktoś może potwierdzić osobiście jakość SUMIKO S.9 ?, a może ktoś miał możliwość porównać ze sobą te dwa subwoofery.       

Napisano

Witaj,

jeśli zależy Ci na dobrym subwoofera do wysokiej klasy zestawu stereo, wybierałbym pomiędzy dwoma markami - REL i SVS. Nie znam wielkości pomieszczenia odsłuchowego, dlatego trudno jest mi zaproponować konkretny model. W przypadku REL już seria T jest bardzo dobra, jeśli budżet pozwoli na S, będzie jeszcze lepiej. W przypadku oferty SVS zwróć uwagę na modele o konstrukcji zamkniętej tj. SB. Już model podstawowy SB-1000 jest w stanie bardzo dobrze nagłośnić salon prawie 30m2.

Sumiko próbowało konkurować swoimi modelami z REL, ale moim zdaniem jednak REL jest lepszy. Zresztą już są ostatnie egzemplarze w Polsce Sumiko i pewnie nie będzie dostępności, jest jeszcze tylko najbardziej podstawowy S.0 i potężny S.10.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny.

Napisano

Hej 

Typowego stereo suby to REL faktycznie seria T, później velodyne, dalej stare klipsche tylko używane z serii rt, albo heco news phalanx 302. Z sumiko uważaj nie przyjęły się, są teraz na wyprzedaży ale jakoś nie zawojowały polskiego rynku.

Zapraszam po lepsze ceny

Piotr

Napisano

Teraźniejszy jbl lx2000 którego posiadam ma wejścia o jakich pisałem ,ale jak miałem podpięty wzmacniacz 2 chinche , to po włączaniu ampli KD sub podpięty LFE nie reagował , dopiero po odpięciu 2 chinchy stereo działał ;) 

Napisano
8 godzin temu, Q21 napisał:

Witaj,

jeśli zależy Ci na dobrym subwoofera do wysokiej klasy zestawu stereo, wybierałbym pomiędzy dwoma markami - REL i SVS. Nie znam wielkości pomieszczenia odsłuchowego, dlatego trudno jest mi zaproponować konkretny model. W przypadku REL już seria T jest bardzo dobra, jeśli budżet pozwoli na S, będzie jeszcze lepiej. W przypadku oferty SVS zwróć uwagę na modele o konstrukcji zamkniętej tj. SB. Już model podstawowy SB-1000 jest w stanie bardzo dobrze nagłośnić salon prawie 30m2.

Sumiko próbowało konkurować swoimi modelami z REL, ale moim zdaniem jednak REL jest lepszy. Zresztą już są ostatnie egzemplarze w Polsce Sumiko i pewnie nie będzie dostępności, jest jeszcze tylko najbardziej podstawowy S.0 i potężny S.10.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny.

Dzięki za odpowiedzi, w takim razie dam sobie spokój z tym SUMIKO. Skupię się na REL i SVS szkoda, że nie ma u was VELODYNE i B&W, nie wiem ile w tym prawdy, ale firma B&W jako pierwsza zaczęła produkować sub z konstrukcją zamkniętą, pomimo że to nie ich bajka i to z dobrym skutkiem, a za nimi reszta.