stachup Napisano 10 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2019 Witam! Tak jak w temacie planuje w najbliższym czasie kupić pierwszy gramofon. Mój budżet to około 1200zł. Z racji że jedyny sprzęt jaki posiadam to Panasonic SC-HT520 (go również będę chciał wymienić ale kiedy indziej ) zależy mi aby gramofon posiadał wbudowany przedwzmacniacz. Myślałem o AudioTechnica AT-LP120. Czy w tym przedziale cenowym znajdę lepszy sprzęt? Gramofony mogą być również używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2019 Polecam wątek o tanich gramofonach na winyl.net Myśle że wyleczysz się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Audio Technics albo pro ject. Tyle. Najlepszy możliwy w tej cenie. To u nas Polaków a na forum toj iż standard. Nie ma takiego czegoś. Ważne żebyś kupił producenta który się na tym zna. I tyle. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 41 minut temu, S4Home napisał: To u nas Polaków a na forum toj iż standard. Nie ma takiego czegoś. w sensie że o co chodzi? @stachup Nie chodzi o to że chcę odstraszyć Ciebie od zakupu. Ale muisz zdawać sobie sprawę że wydać kasę na gramofon to najprostsza sprawa, tyle że wydatki nie kończą się na jego zakupie. I nie chodzi mi o płyty. To kwestia myjki - bo płyty nawet te nowe trzeba umyc bo się elektryzują koszmarnie. Tania podstawowa wkładka ... Polecam wejśc na winyl.net i poczytać jak najwięcej Tym bardziej ze jest tam też giełda.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Witaj, bezpiecznym, prosty zakupem będzie wspomniany przez Ciebie gramofon Audio-Technica AT-LP120USBHC. To dobre, proste w obsłudze i gotowe do uruchomienia natychmiast po wyjęciu z pudełka. Gramofon ma wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy. Natomiast jako alternatywa znacznie lepsza, niestety troszeczkę droższa, zaproponowałbym Ci brytyjski gramofon Rega Planar 1. To klasyczny, bardzo dobry manual, gramofon który możesz w przyszłości zupgradować. Dochodzi jeszcze zakup przedwzmacniacza gramofonowego, ale nawet wybór najtańszych propozycji będzie lepszy, niż korzystanie z tego wbudowanego w A-T. Pomyśl. Aha, dobrą konkurencją A-T jest gramofon Pro-Ject Primary Phono USB OM5e, ewentualnie model trochę droższy, ale wyraźnie lepszy także z wbudowanym przedwzmacniaczem Pro-Ject Essential III Phono. Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania oraz fachową pomoc w doborze odpowiedniego systemu a także indywidualną wycenę dla forumowicza. W większości gramofonów w prezencie dokładamy ciekawy album LP, bez niego też będzie u nas taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Wydawało mi się że kolega pisał że możliwe najlepszy w tej cenie. Ale teraz już nie wiem czy edytował post czy ja odnosiłem się do innego ? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Lp-120 to jak dla mnie pierwszy gramofon który warto kupić. W swojej cenie- świetna propozycja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts