Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie,

Mam nadzieje, ze temat nie był poruszany. Mam zamiar zmienić kolmumny głośnikowe a ze względu na  niski budżet nie wiem do końca co wybrać. Pokój około 20mkw, amplituner stary PANASONIC SA - HE75. Maksymalnie chce przeznaczyć do 1500 zł za 2 kolumny (powystawowe, po zwrocie czy używane ) mile widziane nowe. Zależy mi głębokim basie i w miare czystym dźwięku, muzykę słucham rożna, do hip hopu po elektroniczną. Potrzebuje waszej opinii na temat paru opcji które rozważam. 

POLK s T50 , MAGNAT SUPREME 2002 , CANTON GLE 490, KLIPSCH R-24F, RF-52. Wiem, ze jest pewnie duży rozstrzał w wyborze tych kolumn. Słyszałem jak grają CANTONY I byłem pod wrażeniem , KLIPSCH muszę przyznać ze byłem mega rozczarowany . Nie wiem jak grają POLK I te MAGNATY. Wiem, ze mój amplituner może nie dać sobie rady i rozważam również jego zmianę na coś mocniejszego, również używany. Natomiast nie wiem czy któreś z tych kolumn nie będą zbyt duże , za mocne do tak małego pokoju i czy lepiej nie rozważyć coś mniejszego i być może nie będę musiał wymieniać amplitunera. 

Z góry wszystkim dziękuje , za cenne uwagi, porady 

Napisano

A nie myślałeś o tym, by od razu sprzedać Twój amplituner kina domowego i szukać kompletu: kolumny + amplituner (lub wzmacniacz)?
Napisałeś "Wiem, ze mój amplituner może nie dać sobie rady i rozważam również jego zmianę na coś mocniejszego, również używany" -ale nie ma co czekać...

Pozdrawiam
PS. Przeniosłem Twój wątek do właściwszego działu i uzupełniłem o kwotę 1500zł którą możesz wydać na kolumny.

Napisano

Bo słuchałeś najgorszych mega nie udanych modeli klipsch. W tej cenie dostaniesz spokojnie używane w rewelacyjnym stanie klipsch F2. To znacznie lepsze granie. 

I je polecam.

Z nowych nie dostaniesz nic.

Piotr

Napisano (edytowany)
Dnia 11.02.2019 o 19:00, wpszoniak napisał:

Dzieki, ale trochę poza moim budżetem i nie pasują do salonu ? obawiam się jeszcze o wkładkę która jest zamontowana na gorze, często coś kładę na głośnik 

Dnia 11.02.2019 o 19:36, RoRo napisał:

A nie myślałeś o tym, by od razu sprzedać Twój amplituner kina domowego i szukać kompletu: kolumny + amplituner (lub wzmacniacz)?
Napisałeś "Wiem, ze mój amplituner może nie dać sobie rady i rozważam również jego zmianę na coś mocniejszego, również używany" -ale nie ma co czekać...

Pozdrawiam
PS. Przeniosłem Twój wątek do właściwszego działu i uzupełniłem o kwotę 1500zł którą możesz wydać na kolumny.

Wydaje mi się ze może być za słaby do mocniejszych kolumn ,ale powinien dać sobie radę z polk audio, czy magnatami, tylko nie wiem jak one faktycznie grają 

Edytowano przez Karlo
Napisano

"Znafcy" jak to zwykle, polecają leciwe konstrukcje, które w żaden sposób nie pasują do tanich amplitunerów. Sprawdź z budżetowymi kolumnami różnych marek. Zrobiłeś dobry risercz, jeszcze teraz dorzuć innych graczy jak;
Indiana Line czy Pylon Audio.